Вегетарианска тема - 16

  • 33 663
  • 756
# 150
личи си, че сме в сезона на тиквити - и в нас тиква, но за пореден път не сме улучили сладка! Sad  Даже миналата година се отказах да купувам защото все не улучваме сладки! Май и тази година повече няма да купувам. По добре да взема сладки картофи от колкото тиква която няма грам сладост. И какво да я правя сега, освен да я ядем с мед или петмез?! Много мразя така като стане.

В тенджерата под налягане ориз с много праз и зеленчуци. Трябваше да сложа повече ориз, че нещо много ни се услади така, и ще има само за днес и утре на обяд.
Виж целия пост
# 151
Вярно, че по сладост тиквите са различни всеки път. Повечко мед и готово.
Днес салатата ми е с чиа. Пак моркови, тофу, краставица, бял лук, зелени маслини и червено къри.

Правих фузили. Имам още от елдените  кюфтенца.
Виж целия пост
# 152
Baby, само сладка ли я ядете тиквата?
Аз я предпочитам на супа или в кърита. Също и на рьости става с някое по-ароматно сирене.

Аз съм взела една Хокайдо, още не съм решила какво да я правя.
Виж целия пост
# 153
Банички на тиган за закуска.
Безглутенова баница за мен, щото никой не харесва вкъщи това “многолистно” бутер тесто. Ама ми беше вкусно, и то много.
Гуакамоле.
Едни измислени скадки с овесени ядки, сладки картофи, стафиди и сироп от фурми. Много мекички станаха, за закуска ще са.
Виж целия пост
# 154
Baby, само сладка ли я ядете тиквата?
Аз я предпочитам на супа или в кърита. Също и на рьости става с някое по-ароматно сирене.

Аз съм взела една Хокайдо, още не съм решила какво да я правя.
Ася, и на супи правя, но след като съм я опкела, и добавя лука и подправките за супа, нещо не ми харесва много. Аз ги пека цели, не ги режа. Дояжда ми се печена тиква есенно време, не много, но ей така, 2-3 за есента/началото на зимата. И като не е сладка и се ядосвам само. Цяла се пече цели 1.5 часа на по 160-170С, което е много време и в крайна сметка да не е вкусна... ми яд ме хваща. Миналата година на нито една сладка не случихме, отидоха на супа, и така установих, че след като е печена, по не ми харесва в крем супа.

Едната (те бяха 2 много малки) моят мъж я изяде с мед. А не харесвам тиквата с подсладители, по принцип никакъв плод не мога да ям с подсладител (например печена ябълка, или круша, или сливи и т.н.). Другата май ще я сложа в тесто и така ще отиде само да не я хвърлям, и край с покупката на тивки и губенето на време да ги пека!
Виж целия пост
# 155
Солен пай с грах и рикота
Виж целия пост
# 156
Baby*, пробвала ли си Хокайдо? На мен тези тикви са ми най-вкусни. Точни са ми на сладост, не са някакви воднисти, месото им е плътно, режат се лесно, ядат се с кората. Малко количество са. Ако ще готвя нещо, опичам направо две. Тази година дори си отгледах сама и съм много щастлива.

У дома пак печена тиква.
Супа от коприва и гъби
Ризото с гъби

Тиквени понички



И тортата за рождения ден на съпругът ми
ВЕГАН ШОКОЛАДОВА ТОРТА С КРУШИ

Виж целия пост
# 157
Бианка, много арт изкушения. Чудни понички.
За вечеря днес палачинково руло.
Готвих и кафява леща. Сложих й много чубрица и джоджен.
Виж целия пост
# 158
БианкаД, не, не съм пекла от тях, но ще пробвам! Аз по принцип взимам само т.н. butternut squash. И като миналата година и тази хептем да нямат сладост, никога не ми се беше случвало. Цели ги печа. Стават много хубави ако са добре озрели и сладки, но явно и миналата и тази сме попаднали на лоши партиди - обрани по рано от колкото трябва...

Аз направих солени понички и 1/2 си ги изядох вече сама. Други ще ги дояждам утре сутрин. Обожавам ги, единствения проблем е качването на кг от тях Simple Smile Бързи са, лесни, стават и със сладко, мед, с лютеница, с горчица само, с песто... с всичко мога да ги ям (както и сиренето).
Виж целия пост
# 159
Салата от печени чушки с чесън.
Салата краставици, маслини и зелен лук.
Салата маруля. лук и авокадо.
Яйца по панагюрски.
Спагети с доматено-зеленчуков сос и пармезан.
Малини, киви, мандарини и грозде.
Домашна лимонада.
Виж целия пост
# 160
Baby*, мисля, че ще ти хареса. Интересно по каква причина ги печеш цели? И после изчистваш семената ли? Ако е, защото са трудни за рязане Хокайдо ще покрие и тази причина. Аз съм влюбена в тези тикви. Предпочитам да ги разполовя поне, защото при печенето част от водата се изпарява, тиквата става по-кремообразна, гъста и "по-суха"- точно както я обичаме. Изобщо не ми харесват воднисти тикви. Хаххах, всеки с предпочитанията си.
Това му е проблема на сиренето- пристрастяващо е като вкус и влияе зле на кантара Laughing и на тестата изобщо. И не че поничките би могло да се заменят с нещо и комбинацията със сирене, но опитай тези хлебчета- кето са, т.е. без брашно, пухкави. Стават да се разрежат на две и да се препекат, ако на човек му се яде препечена филийка и са по-близки на вкус до хляб и понички или бургер питки, отколкото един хляб от ленено брашно например. А вместо истинско сирене- бадемова рикота с малко повече сол или маслини. При нас има веган сирена на една фирма, които много успешно наподобяват автентичните вкусове на много видове сирена- фета, халуми, чедър..но не ми харесват защото са с доста брашно от тапиока, аромати...По-добре ми е изобщо да не ям, защото опитам ли.... няма спиране. Маслините и разни подправки ми вършат чудесна заместваща роля. Разбира се и с ядките не бива да се прекалява. Имам предвид веган сирената от ядки, които много обичам.
И извини ме, ако ... не искаш.
Виж целия пост
# 161
Бети, чудесни са поничките ти!
От мен една Бисквитена торта с ябълки и локум

Виж целия пост
# 162
Тофу Болонезе с пене от елда
Кюфтета от броколи с веган млечен сос
Салати китайско зеле с какво ли не
Сложих да ферментирам земна ябълка с карфиол, морков и китайско зеле
Зеленчукова супа с фиде (и двете деца ядоха! чудо вкъщи!)
Задушени гъби с праз и сос холандез
Торта с готови блатове и крем с кондензирано мляко
Палачинки от брашна от овес, елда и нахут
Овесени бухти
Пържени филии от козунак
Виж целия пост
# 163
крем супа от праз, картоф и морков
мариновани чушки, патладжан и морков
пълнозърнест ориз
праз с гъби и яйце
качамак
Виж целия пост
# 164
Baby*, мисля, че ще ти хареса. Интересно по каква причина ги печеш цели?
Скрит текст:
И после изчистваш семената ли? Ако е, защото са трудни за рязане Хокайдо ще покрие и тази причина. Аз съм влюбена в тези тикви. Предпочитам да ги разполовя поне, защото при печенето част от водата се изпарява, тиквата става по-кремообразна, гъста и "по-суха"- точно както я обичаме. Изобщо не ми харесват воднисти тикви. Хаххах, всеки с предпочитанията си.
Това му е проблема на сиренето- пристрастяващо е като вкус и влияе зле на кантара Laughing и на тестата изобщо. И не че поничките би могло да се заменят с нещо и комбинацията със сирене, но опитай тези хлебчета- кето са, т.е. без брашно, пухкави. Стават да се разрежат на две и да се препекат, ако на човек му се яде препечена филийка и са по-близки на вкус до хляб и понички или бургер питки, отколкото един хляб от ленено брашно например. А вместо истинско сирене- бадемова рикота с малко повече сол или маслини. При нас има веган сирена на една фирма, които много успешно наподобяват автентичните вкусове на много видове сирена- фета, халуми, чедър..но не ми харесват защото са с доста брашно от тапиока, аромати...По-добре ми е изобщо да не ям, защото опитам ли.... няма спиране. Маслините и разни подправки ми вършат чудесна заместваща роля. Разбира се и с ядките не бива да се прекалява. Имам предвид веган сирената от ядки, които много обичам.
И извини ме, ако ... не искаш.
Ако са добре озрели, те не са воднисти, и е добре ако имат сок той да се задържи, иначе с него излиза и сладостта им. А и рязането си е опит за порязване често Simple Smile

Ще ги погледна тези хлебчета. Аз мога само хляб с маслини (каламата) да ям, без нищо друго. Simple Smile При една командировка където основното бяха местни храни по време на служебните обяди, само това си ядох - хляб с маслини и салати 3 дни под ред. Имах преди много години една колежка, тя правеше само пита хляб с маслини или маслинова паста, олио и поръсен сусам (било вид арменска кухня). Като пропусна сусама заради алергия, мога да си я ям тази комбинация нон стоп (както и боб и леща). С добавянето на пресен домат към такива питки мога да ги ям 365 дни в годината.

В нас днес ще е жълта леща на яхния, пак с пушено тофу. Приготвила съм бутер тесто да се размръзва в хладилника и пак ще правя на торта тип баничка с крем. И аз и папагала много ги харесваме на другия ден когато вече са омекнали Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия