За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 46 693
  • 772
# 600
Скрит текст:
Магни,
Изчистените камби редя в тавата на фурната.Във всяка слагам по една скилидка чесън,шест, седем тънки резенчета морков,кафена равна лъжичка сол и захар. Сипвам по една супена лъжица оцет и олио.
Пека на силна фурна на средно ниво. Подготвям чисти сухи буркани на винт и в тях редя готовите горещи камби. Отгоре слагам по една таблетка аспирин и обръщам върху капака до пълното им изстиване.
Ще се радвам да ти харесат
Това като туршия ли става? Камбите в самия буркан на сухо ли стоят или сипваш някаква марината?

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/10/blog-post_16.html
Виж целия пост
# 601
Леми,вътре в самите камби остава течност,не се пекат дълго,не остават сухи. Като се притиснат в буркана тази марината уплътнява.
Пълня до гърлото на бурканите
Вкусът е по-скоро на салата.
Няма сурови продукти и няма ферментация които аз свързвам с туршия.
Виж целия пост
# 602
Аз приготвям същата рецепта , но добавям смес от наситнени зеле, моркови , целина, магданоз и пълня в камбите преди фурната.
Виж целия пост
# 603
Скрит текст:
Аз приготвям същата рецепта , но добавям смес от наситнени зеле, моркови , целина, магданоз и пълня в камбите преди фурната.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_6.html
Виж целия пост
# 604
У нас много се харесват камби, нарязани на парчета, с рецептата на кисели краставички.
Виж целия пост
# 605
Леми,вътре в самите камби остава течност,не се пекат дълго,не остават сухи. Като се притиснат в буркана тази марината уплътнява.
Пълня до гърлото на бурканите
Вкусът е по-скоро на салата.
Няма сурови продукти и няма ферментация които аз свързвам с туршия.
Сигурно ще задам тъп въпрос,но никога не съм правила камби понеже не обичам чушки ,но мъжа ми ги обича и мисля да пробвам с малко количество за него. Колко време да ги пека,само да омекнат и си променят цвета или трябва да си хванат загар във фурната?
Виж целия пост
# 606
Пейчев, коя от двете рецепти за камби които си пуснал, ти харесва повече?
Виж целия пост
# 607
Скрит текст:
Пейчев, коя от двете рецепти за камби които си пуснал, ти харесва повече?

Труден избор! Може би, втората. Пълнените със зеле и моркови. На тях се включват и по малките.
Виж целия пост
# 608
тези мариновани камби правя аз,  хрупкави са, такива харесваме https://pep-4o.blogspot.com/2012/08/blog-post_30.html
Виж целия пост
# 609
Един страничен въпрос. Как избирате камби? Как разпознавате кои са вкусни? Уцелвала съм такива, които оставят гаден привкус в гърлото. Външно - много красиви...
А още, правила съм си бърза туршия "диво ферментирала" и там омекват с различн бързина камбите. Някои никак не омекват, други на 10-я ден са на пихтия. Това пък как до го избегна?
За зелени камби става дума.
Виж целия пост
# 610
Дорчестър,спред мен зелените камби не стават за консервиране,един вид не са узрели и не са в една степен на развитие.
От там и се държат по различен начин в туршията.
Всеки може да приготви каквото и както си иска,но има препоръки за вкусна и трайна зимнина

Виж целия пост
# 611
По принцип няма проблем да се направи туршия със зелени камби. Но, първо да не са набъкани с нитрати. Второ да са "месести". Трето - не издържат много на термична обработка, просто после се разкашкат.
Ето една версия на царска туршия със смесени камби - червени и зелени.
Виж целия пост
# 612
Аууу, Пейч, моля те дай рецептата на тая красота! Предпочитам ферменти, но не пречи да бутна и някой буркан от тази 😁
Виж целия пост
# 613
Скрит текст:
Аууу, Пейч, моля те дай рецептата на тая красота! Предпочитам ферменти, но не пречи да бутна и някой буркан от тази 😁

Момент, че пукам едни люти чушлета, да не разваля хубавата работа.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/10/blog-post_9.html


Понякога към тази прибавям прясно зеле, леко бланширано за две минути, като намалявам другите зеленчуци.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html
Виж целия пост
# 614
Пейч ,мерси и от мен ,че тъкмо съм по темата ,нямаше да правя, изведнъж се реших.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия