ястия от прясно зеле

  • 20 120
  • 25
# 15
Зеленце на фурна с пилешко или свинско. Бавно става, но го слагаш във фурната и не му се въртиш. Зора е докато накълцаш зелето и другите зеленчуци.
Виж целия пост
# 16
Само аз ли си вкисвам зелето и си го готвя, както се готви кисело зеле?  newsm78 Laughing
Виж целия пост
# 17
Борш. Вчера правих за първи път, рецептата я има във форумите на  бгкулинар, в момента не мога да пусна линк, защото ми е в експлоръра вкъщи. Но лесно се намира там, в раздел "супи и чорби". Врътня е малко, защото всички продукти се запържват по отделно, но по-вкусна супа не съм яла през живота си!!!В оригиналната/ украинска май беше/ рецепта е със сланина и пушени кренвирши, аз сложих само бекон. Опитай, няма да съжаляваш!!!

Белинда, плийз, пусни рецептата тук, когато можеш! Прабаба ми правеше страхотен борш, постен, леко лютичък... вкусотия! Аз вкъщи съм правила обикновена зелева супа, но не е много на почит...
Виж целия пост
# 18
Постно зеле с целина
Нарязва се зелето заедно с 1/2 глава лук, осолява се, слага  се вода, червен пипер и олио.В това състояние го слагам във фурната / на сурово без да го задушавам/ 5-6 зърна черен пипер и едно листо дафинов лист. След омекване се слага доматено пюре може и доматен сок и нарязаната на ситно целина. Става хрупкаво и вкусно!
Виж целия пост
# 19
Постно зеле:
Нарязвам зелето и го мачкам със сол.Слагам го с олио,червен пипер и моркови да се задушава.Когато е готово прибавям няколко скилидки чесън,домати и магданоз накрая.Понякога слагам малко лимонов сок да стане по-киселичко.
Днес ще пробвам някоя от вашите рецепти.
Виж целия пост
# 20
За японския омлет зелето трябва да е рендосано много ситно.Но ако не ти се занимава може да го пасираш заедно  млякото:).
Виж целия пост
# 21
Страхотни идеи! Ето ви и една от мен, нищо, че киселото зеле още не е станало.
Бухваш в тенджера с един пръст /легнал/ олио една нарязана кисела залка, объркваш добре, набутваш една чаша ориз, пак объркваш, доливаш около 4 чаши вода и вариш, до готовност на ориза - около 20-30 мин. Честна дума, нищо друго не слагам. А най-върви като е изстинало. Колкото пъти мина покрай тенджерата и удрям една дървена лъжица. Лошото е, че не мога да им следя бройката и се отразява на килцата ми. Който мисли да живее здравословно - да не го прави. Иначе е лесно, бързо и вкусно и с нещо месно отстрани става да се изхрани челяд. особено ако е от гладните!
Виж целия пост
# 22
Само аз ли си вкисвам зелето и си го готвя, както се готви кисело зеле?  newsm78 Laughing

как става този номер?
миналата година се опитах да направя кисело зеле в една тенджера /мисля, че сол се слагаше, за да се вкисне/, но започна да мирише отвратително и да има вкус на развалено, не се вкисна  newsm78
Виж целия пост
# 23
Пържено зеле.Само то се приема у нас постно.
Би ли казала как се прави пържено зеле marianasot newsm78Благодаря за което  bouquet
Виж целия пост
# 24
Зеленце на фурна с пилешко или свинско. Бавно става, но го слагаш във фурната и не му се въртиш. Зора е докато накълцаш зелето и другите зеленчуци.
Само така! Ама пък е вкусно!
Виж целия пост
# 25
Правила съм и кюфтета от пресно зеле.Вкусни са.Ще кажа.Зелето се наситнява.Използвам кухненски робот,или ренде,трябва да е на ситно.След това нарязвам една глава лук.Задушавам го.Прибавям зелето ,и като поври малко,добавям червен пипер и домати.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия