Искам да уточня, че тестените изделия не са единствените източници на въглехидрати. Има ниско и високо захарни въглехидрати; скорбялни въглехидрати (картофи, зърнени и др.) и нескорбялни - без нишесте, които се позволяват в кетогенниата диета, когато нямат захари. Такива са зеленолистните зеленчуци.
Причината, заради която не усещате ситост при отсъствие на въглехидрати, е че сте въглехидратен метаболитен тип и водоразтворимите фибри в тях като поемат вода се надуват и ву създават чувство за ситост. Ако ги избягвате по някаква причина, белтъчините и мазнините (останалите два макронутриента) нямат силата да подадат достатъчно силен сигнал по своите пътища в мозъка ви и вие усещате глад - празнота.
Не е внушение, а човешка природа за хора като вас, че без въглехидрати няма ситост и, ако трябва да го обясня по друг начин, е, да се опитвате да си подкарате Тесла като я наливате с бензин и нафта..
Благодаря