За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 038
  • 739
# 75
Яла съм таратор с пресен лук във Варна- беше много вкусен.
Виж целия пост
# 76
Интересно ми е има ли някакви различни версий на таратор освен нормалния ,които познаваме 😄
Таратор с моркови и орехи
 
Картофен таратор
И двете рецепти са от турската кухня.
Виж целия пост
# 77
ccvet, знам, че бакпулверът е смес от сода и лимонтузу. Затова замествам бикарбоната с него. Иначе трябва да гася с оцет, а понякога пак остава дъх на сода. А някои не гасят содата. Аз не го приемам това.
Преяде ми се таратор с репички и таратор с картофи, ауу! 😜
Виж целия пост
# 78
ccvet, знам, че бакпулверът е смес от сода и лимонтузу. Затова замествам бикарбоната с него. Иначе трябва да гася с оцет, а понякога пак остава дъх на сода. А някои не гасят содата. Аз не го приемам това.
Преяде ми се таратор с репички и таратор с картофи, ауу! 😜
Ами те в момента поне репичките имат какъвто трябва вкус... за разлика от краставиците дето все още са ми странни и тараторът с тях не ме радва. По-нататък като станат по-нормални ще му е времето за оригиналния таратор и ще си е хубав пак.
Виж целия пост
# 79
Пиле с картофи, което е мариновано с пикантина за пиле, дали да му сложа и 1 китка розмарин?
Виж целия пост
# 80
Пиле с картофи, което е мариновано с пикантина за пиле, дали да му сложа и 1 китка розмарин?
1 китка розмарин!?? Слага се само клонка и ситно нарязаните иглички и това е.
Виж целия пост
# 81
Клонка исках да напиша
Силна ли е по принцип тази подправка....?
Виж целия пост
# 82
Дори и изсушен розмаринът си е силничък и лесно превзема. Ако за пръв път слагаш - по-внимателно, той пак няма да се загуби дори и малко да е, но е по-добре отколкото да прекалиш.
Виж целия пост
# 83
Пресния розмарин не е толкова силен, аз често слагам 2-3 стръка в ястие, само игличките нарязани. Но сушения е с доста наситен аромат и трябва много да се внимава.
Виж целия пост
# 84
Скрит текст:
Цитат
Пиле с картофи, което е мариновано с пикантина за пиле, дали да му сложа и 1 китка розмарин?

В подправката за пиле също има розмарин, така че да не стане наситен вкуса му.
Виж целия пост
# 85
Въпросите ми са към пеп-4о, хареса ми твоята рецепта за курабийки. Предвид количеството брашно в нея (1,4 - 1,5 кг.), как се съхраняват и колко време издържат? До сега не съм ползвала амонячна сода има ли нещо специфично при работата с нея и усеща ли се натрапчиво в курабийките?
Докато се пекат и изстинат, миришат, но вече съвсем изстинали няма следа от амоняка. Те са бисквити и вързани торба издържат месец дори, със същата пръхкава текстура
Но са много хубави и пръхкави точно от амонячната сода и маста.

Таратор правя с репички, с марули, с авокадо, извън познатия ни с краставици.  Но много харесвам и жътварския летен, който е с вода, без мляко
Виж целия пост
# 86
Изтървах кутия с яйца -(сурови), съответно се счупиха 3 от 6, но не много, а само пропукаха. Досчупих ги и ги сложих в една купа с капак.
Дали да ги хвърлям, без черупки са, но все пак са имали контакт с повърхността им заради чупенето... Или ако стават за консумация, колко дни мога да ги държа преди употреба?
Плана ми беше да правя козунак с тях, но сръчността ми скопоса плана.
Виж целия пост
# 87
Може да си ги ползваш.
Виж целия пост
# 88
Направи омлети, да минат през огън. В хладилника два-три дена и миришеш преди да готвиш.
Виж целия пост
# 89
Отказах се да слагам розмарин, защото е непозната подправка за мен, и по принцип не рискувам, когато не мога да си позволя друга вечеря и да не стане,,И какво ще се яде сега "ще пробвам друг път, но благодаря за съветите,ако не бях попитала щяха да ме изгонят от вкъщи (при провал)..... Шегувам се разбира се😊
Сега имам друг въпрос
Ще правя торта :крема е от маскарпоне, Сладкарска сметана и течен шоколад и въпроса е ще стане ли с тези бисквити?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия