Сладкиша се прави изключително лесно, с малко продукти и е много вкусен!
Продукти:
1 ч.(дори и малко повече) фурми (биват черни и бели, черните са по сладки и оцветяват в кафяво, докато белите са по-леки)
1 ч. вода
1 ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч. олио
1 ч. захар (може по-малко,който не обича прекалено сладко)
1 яйце
1 ч.л. ванилна есенция
1/2 ч. наситно нарязани, но не смлени орехи
Всичко,освен фурмите се размесва.
Фурмите се сваряват 2-3 минутки. Нарязват се с нож и се смесват с тестото. Тестото се получава доста течно. Излива се във форма и се пече при на 180 градуса 30-40 мин.
Получения сладкиш е много мек, влажен. Можете да го извадите от формата след изстиване, защото в противен случай се счупи (прекалено е мек). Аз лично го правих в тавичка от йенско стъкло и не се наложи да го вадя.
Залива с кокосовата глазура.
разтапя се 1/3 ч. масло,1/2 ч кафява захар
3-4 с.л. мляко и 1-2 пакетчета кокосови стърготини
Разбира се може да направите и друга глазура, ако тази ви е прекалено кокосова.