Съвети за Никулден - кой, какво и как ще сготви за празника?

  • 10 470
  • 63
# 45
Сега ми казаха, че са ми купили паламуд. Какво да го правя?  newsm78 Добре ли става пържен?
  Готвила съм паламуд :пържен,на скара и в тава с вино.Последното се прави така:разрязвам рибата на половина(по дължина),сол,мажа с малко горчица,половин листенце даф.лист и залепвам половинките.Нареждам в тавичка,една чаша черв.вино и завивам с фолио.Пече се час-час и половина,отвиваш и запичаш.Малко гарнитура по избор...и готово.Става лесно и вкусно.
Аз лично предпочитам така или на скара.Това е. Peace

Мерси за съвета. И на всички останали, които се включиха  Hug
Реших, че ще е на скара. Това поне мъжо може да го свърши аз докато се прибера от работа, че от 20 часа нататък какво ти готвене  Laughing
Виж целия пост
# 46
Здравеи те много ми е интересно как се прави шаран в тесто newsm78
Прочети темата, има отговор на въпроса ти.


Моите рибни предложения


Мерлуза със зеленчуци


Паниран хек със сметанов сос "пушена сьомга"


Печена риба с маслини


Рибено суфле

Виж целия пост
# 47
Аз пък си купих едно малко списание "Рецепти", двуседмично, за 50 ст.  Mr. Green , посветено на Никулден. Има голямо разнообразие от рецепти    chef

Следващият брой от 8 декември ще е на коледна тема - 140 рецепти за коледни сладкиши   chef
Виж целия пост
# 48
Моренка, едно питане ако позволиш. Видях в твоите рецепти питата с маслини. Само не схванах с колко тесто я правиш, за да стане тънка. Струва ми се, че ако сложа 1 кг в моята тава ще стане поне 4-5 см опечена  newsm78
Иначе рибните ти рецепти така ме изкушиха, че съм на път да зарежа хека  Mr. Green Само още не съм си избрала коя да направя  Thinking
Виж целия пост
# 49
Светли скоро не съм я правила, та не помня какво ми е било количеството пък и зависи от размера на тавата, нали  Simple Smile ( опитай с 1/2кг тесто за каква тава ще ти стигне и така ще се ориентираш).... както съм писала трябва да е 2 см дебело суровото тесто. Успех! Hug
Виж целия пост
# 50
Много ми харесаха рецептите за пълнен шаран, обаче  в хладилника имам приготвен толостолоб.
Според Вас ще стане ли пълен толостолоб с традиционната за Никулден плънка от орехи, лук, домати и т.н.
Виж целия пост
# 51

Мерси за съвета. И на всички останали, които се включиха  Hug
Реших, че ще е на скара. Това поне мъжо може да го свърши аз докато се прибера от работа, че от 20 часа нататък какво ти готвене  Laughing

Само не забравяй да го разцепите на половинки- паламудът е дебела риба, няма да се опече, ако е цяла.
Виж целия пост
# 52
Пържен калкан и пържен хайвер от него , салати и разни други  морски  вкусотии ...Че мъжа ми е три в едно и се събираме по традиция бая народ ...какво ме чака не ми се мисли  Rolling Eyes!!!Но пък е страхотно удоволствие да го правя за здравето на мъжа ми !!!!  bouquet
Виж целия пост
# 53
ако разрешите, тук ще пусна една рибена чорба каквато я правят на запад от Русе/не казвам край Дунава, понеже и там сто вида рецепти за рибена чорба/.
Слага се водата да заври и се пускат моркови, лук, целина/дръжки най-вече/, магданоз, два обелени домата и олио. Не се слага сол. Като се сварят морковите, се добавят главата и опашката на рибата/предварително осолени/, малко оцет и задължително девесил. Казват - ако нямаш девесил, изобщо не слагай чорбата. На рибата й трябват 5-10 минути да се свари. Чорбата може да се застрои, а може и без застройка.
Виж целия пост
# 54
А някой, може ли да ми даде рецепта за сьомга, търсих в търсачката ама нямаше много варианти. Ще съм благодарна Hug

Ами аз правя котлети от сьомга във фолио. На всяко парче слагам само сол, олио, черен пипер (веднъж бях слагала и някаква подправка за риба - не стана лошо) и 'пакетчетата' ги опичам във предварително загрята фурна с малко водичка на дъното на тавата.
Виж целия пост
# 55
Някой ще може ли да ми даде рецептата за шаран в тесто.  chef
Виж целия пост
# 56
На мен пък ми се е доял шаран - пълнен. Миналата година приготвях сом; без поводи сме приготвяли хек. Миналата седмица опитахме зарган. Шаран отдавна не съм яла и сега поръчах на мъжа ми да вземе шаран (да не чака до последния момент, защото свършва). Може и толстолоб (каза той). Така че чакам да видя какво ще ми донесе и тогава ще търся рецептата.
Виж целия пост
# 57
Някой ще може ли да ми даде рецептата за шаран в тесто.  chef

Абе вие не четете ли темата, този въпрос е зададен малко преди теб. Чети внимателно. Twisted Evil
Виж целия пост
# 58
Аз ще правя салата с ролца от раци, картофена салата и паламуд на фурна с домати и босилек, десерт още не съм измислила  newsm78
Виж целия пост
# 59
Нашата никулденска рибка, преди малко дойде, уловена от мъжо..... как ще приготвя, не съм решила още. Grinning

клик
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия