Съвети за Никулден - кой, какво и как ще сготви за празника?

  • 10 446
  • 63
Винаги за Никулден приготвям шаран.Миналата година го направих в тесто,получи се доста добре,направо чудесно Peace

Ще се радвам да споделите как Вие го приготвяте Hug Нещо интересно и различно да е тази година.
Виж целия пост
# 1
Айде и аз да се абонирам за темата,че свекърва ми ни донесе два големи шарана и се чудя как да ги готвя newsm78.У нас не ядем много риба и хич не съм в час Embarassed
Виж целия пост
# 2
Ето моето предложение: Шаран на черно

Не е сложно, вкусно е и различно! Peace
Виж целия пост
# 3
Винаги за Никулден приготвям шаран.Миналата година го направих в тесто,получи се доста добре,направо чудесно Peace

Ще се радвам да споделите как Вие го приготвяте Hug Нещо интересно и различно да е тази година.
само в тесто - в къщи го обожават - от 4-5 години го правя само така , но трябва да е по- голям шарана и да не е мазен
Виж целия пост
# 4
Дайте рецепта за този шаран в тесто  Hug
Иначе аз го пълня с ориз, гъбки, лук, доматче, всякакви подправки, бяло вино. Трябва по- голям шаран, обаче.
Преди това го накисвам за няколко часа в бяло вино или бира- да тушира миризмата.
Виж целия пост
# 5

Надявам се да сме си полезни с тази тема за размяна на някои хитринки в подготовката на празничната вечеря.

Малкия е именник, но от рибите единствено скумрия вкусва, за шаран да не говорим и за да не сме без риба на масата от години минаваме само със скумрия, та сега когато решихме да вземем и шаран, се оказа, че сме позабравили как се приготвя.  Thinking




Виж целия пост
# 6
Ето една рецепта ,която лично съм изпробвала и се надявам да ти бъда полезна

Пълнен шаран
1 шаран/1 1/2 кг./
1 гл.лук
1ч.ч.орехи
1вр.магманоз
1ч.л.девесил
10 маслини
1 лимон
2с.л.дом.пюре
2-3 ск.чесън
черен пипер
сол

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олио,сол,дом.пюре ,орехите и нарязаните маслини,чесъна ,магданоза и подправките. 
Изчистеният шаран се посолява ,натрива се с лимона и се пълни с подготвената смес.Пече  се на умерена фурна.
По желание се шприцова майонеза и се поднася с различна гарнитура.





Виж целия пост
# 7
Дайте рецепта за този шаран в тесто  Hug
Иначе аз го пълня с ориз, гъбки, лук, доматче, всякакви подправки, бяло вино. Трябва по- голям шаран, обаче.
Преди това го накисвам за няколко часа в бяло вино или бира- да тушира миризмата.
аз го пълня с каквото ми дойде на ума и като го зашия го омазвам целия в олио , едно тесто / може купено , може домашно - брашно и вода и каквото беше там / и завивам шарана в него и пека
Виж целия пост
# 8
Пълня шарана плънка от мноооооого лук, орехи, гъби, моркови, магданоз, девесил.Не обичам ориз в плънката.Зашивам го и във фурната.

Всъщност не е нищо интересно и различно  Mr. Green
Виж целия пост
# 9
Аз тази година ще пропусна "вечния" шаран и ще съставя рибно меню, но с нови продукти.
За предястие съм предвидила така наречената от руснаците "Сельодка под шуба". Онзи ден я правих пробно, защото до сега не съм, и стана страхотна. Естествено ще включа и някаква саладка от пресни зеленчуци.
Замислила съм и още едно предястие - пастет със сьомга, обаче незнам дали ще ми стигне времето.
Второто ще е Талятели със морски дарове. Много се хареса на гостите ми и ще го предложа и на домашните:

http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/69

Задържително пържен сом. И Някаква тортичка, естествено  Laughing.


Виж целия пост
# 10
Аз шаран не обичам, много ми мирише. Ако някой предложи някоя рецепта с друга риба за Никулден ще съм много благодарна   bouquet
Виж целия пост
# 11
Аз шаран не обичам, много ми мирише. Ако някой предложи някоя рецепта с друга риба за Никулден ще съм много благодарна   bouquet
ако е за пържена риба - мога да ти предложа маслена риба - направо е върха - като се изпържи костите стават едни мекички  като хрущялчета
Виж целия пост
# 12
Аз шаран не обичам, много ми мирише. Ако някой предложи някоя рецепта с друга риба за Никулден ще съм много благодарна   bouquet
ако е за пържена риба - мога да ти предложа маслена риба - направо е върха - като се изпържи костите стават едни мекички  като хрущялчета
Ами май трябва да е нещо пълнено за Никулден, че поне да спазим малко традицията  newsm78знам ли и аз. Някой може ли да ме осветли по въпроса? Grinning
Виж целия пост
# 13
Аз смятам да сложа на трапезата:
Шаран в тесто
Пържен калкан
Торта "Киевска"
Сладки "Кошерчета"
Пита

За салатите се двоумя още,  едната ще е "Тифани", защото ще имаме гости, които я обожават и са си дали поръчката за нея. Но другите- не знам още.
Виж целия пост
# 14

Джуто защо пък пълнена риба да е традицията ? Тази година съм купила пъстърва (дълбоко замразена във фризера вече) - мисля да я опека само .
Имах едно рибно плато навремето ( Embarassed) - слагах рибата - цялата заедно с главата и опашката, от едната страна украсявах с царска туршия, от другата картофена салата. Става много ефектно

За десерт - баклавата с готовите кори
Виж целия пост
# 15
Аз лично винаги купувам вместо шаран толстолоб Много е вкусен няма малки костици и гаранция не мирише като шарана Иначе може да се приготви по всички начини както шарана Тази година смятам да бъде с доматен сос във фурна Много е вкусна тази риба момичета  Peaceопитайте няма да съжалявате
Виж целия пост
# 16
Много харесвам традиционния Пълнен шаран с орехи или поне за нашата къща е традиция Laughing
Виж целия пост
# 17
Дайте рецепта за този шаран в тесто  Hug
Иначе аз го пълня с ориз, гъбки, лук, доматче, всякакви подправки, бяло вино. Трябва по- голям шаран, обаче.
Преди това го накисвам за няколко часа в бяло вино или бира- да тушира миризмата.
И аз го правя така  Peace
Виж целия пост
# 18
А някой, може ли да ми даде рецепта за сьомга, търсих в търсачката ама нямаше много варианти. Ще съм благодарна Hug
Виж целия пост
# 19
BiliR, котлети от сьомга оставям да престоят около час в прясно мляко, подправено със сол, черен пипер/съвсем малко/ и розмарин; после приготвям на тефлонов тиган или на скара; стават божествени.
По темата - най-вероятно ще има няколко вида риба. Шаранът ще е пържен, опитвала съм няколко пъти пълнен и в тесто, но ми стои като варен и изобщо не ми е вкусен; мъжът ми също не го харесва по този начин.
Ще приготвя чернокоп на скара;2 салати с ролца от раци - една с майонеза, лук и кисели краставички и втората с царевица, зехтин и лимон за постещите като мен.
Преди една седмица сложихме соления сафрид, трябва да е готов вече и с него изчерпвам темата за рибните ястия. Останалите неща ще решавам в движение, обикновено имаме гости на този ден /въпреки че нямаме именници вкъщи/ и те също носят някакви риби.
Виж целия пост
# 20
Аз тази година ще изневеря на традиционния пълнен шаран. Мисля да приготвя няколко вида риба - шаран на жар, калкан с орехи и заквасена сметана /рецептата я бях чела някъде тук/, хапки от бяла риба и зелена салата с риба тон. Ако остане време ще забъркам и една салата с рулца от раци, царевица и  майонеза.
Виж целия пост
# 21
Аз все още се колебая дали да спретна един шаран в тесто (по рецептата на Джема) или да пробвам шарана с портокали на Мишел (че миналата година не успях Embarassednewsm78
Много ми се иска да направя и двете...ама сигурно ще ме изхвърлят от къщи, мъжо въобще не харесва шарана Joy
Виж целия пост
# 22
Зори, би ли споделила с нас рецептата за сельодката? Hug

А какво е рецептата за тестото?
Виж целия пост
# 23
За тестото някои момичета използват готово иначе виж в Готварската книга...там е рецептата на Джема ако искаш да си го правиш ти. Hug
Виж целия пост
# 24
Миналата година правих рибник. Стана вкусно и въпреки, че имаше разни печени на скара и пържени риби, рибника се изяде до шушка. Ако някой прояви интерес, бих написала рецептата.
Виж целия пост
# 25
Тестото е само вода сол и брашно. Готовото е с мая, ще бухне, ще си развали фацата.
 
А кой ще каже каква е гореспоменатата рецепта за калкан с орехи и сметана. Аз съм пробвала как ли не, но калканът най- вкусен е пържен. Сега обаче толкова ми е втръснал, че съм склонна да опитам с орехи и сметана. Laughing
Виж целия пост
# 26
Днес ,сега се прибирам от  магазина.Многоооо харесах един толстолоб.Смятам и аз да изневеря на Никулденския  шаран.
Виж целия пост
# 27
моето семейство от известно време яде риба само в заведение като наблягаме на пъстървата. ще пробвам на никулден да ги "прекарам" да ядем риба и у дома - нали трябва да се спази традицията. и понеже ги знам какви са "любители" на рибата, ще минем с нещата, които не отказват, а именно - пушени рибни филета и други готови вариации по темата.
Виж целия пост
# 28
Зори, би ли споделила с нас рецептата за сельодката? Hug


По оригиналната рецепта се прави с херинга, но аз я правих с пушена сьомга.
В стъклена купа, най-отдолу се рендосват сварени картофи. Отгоре се реди рибата, нарязана на кубчета. Третия пласт е синто нарязан кромид лук (претрит с малко сол), четвърти пласт е врени яйца, настъргани или нарязани на кубчета, пети пласт - варени настъргани моркови и последния пласт е варено и настъргано червено цвекло. завършва се с дебел слой майонеза и се украсява по желание. След всеки пласт мажеш със майонеза.

Аз я правих не в купа, а като солена торта във торена форма с разкопчаващи стени. майонезата смесих със един "чеснов крем" (продава се в бурканчета на някаква унгарска фирма КОСН) и добавих от мене си кисели краставички  Laughing.
Виж целия пост
# 29
Аз шаран не обичам, много ми мирише. Ако някой предложи някоя рецепта с друга риба за Никулден ще съм много благодарна   bouquet
И аз не си падам по шаран. Затова по заръка на домочадието ще правя хек със зеленчуци на фурна. Ако те интересува ще обясня.
Виж целия пост
# 30
И ние не сме по шарана. Пък и в работен ден, кой ще се занимава с пълнени рибоци...

Сега ми казаха, че са ми купили паламуд. Какво да го правя?  newsm78 Добре ли става пържен?
Виж целия пост
# 31
Пълнен шаран

шаран около 2 кг.
1,5 ч.ч. ориз
1 ч.ч. едро счукани орехи
1/2 глава лук
1/2 глава чесън
около 200гр. гъби
около 50гр. стафиди
1-2 моркова
1 лимон
черен пипер, сол, олио

Изчистеният шаран се намазва с лимонов сок отвътре и отвън, посолява се и се оставя да стои така около час. През това време се приготвям плънката по следния начин: в тенджера се задушава нарязания лук и с олио и малко вода под капак, прибавят се нарязаните гъби; след като се позадушат, се прибавя ориза, морковите и чесъна и се пържи, докато стане прозрачен; подправя се с черен пипер (смлян), посолява се на вкус и се долива вода (около 3-4 ч.ч.). След като ориза леко омекне, тенджерата се сваля от котлона, прибавят се орехите, стафидите и сместа се оставя леко да изстине. С нея се пълни шарана и стомаха му се зашива с конец. Слага се в подходяща тава, намазана с олио и около него се разсипва останалата плънка. Шарана се намазва отгоре с олио, поръсва се с едро смлени орехи, върху тях се нареждат тънки резенчета лимон, долива се малко вода и се пече в не много силна фурна. Покривам тавата с фолио, да не загори от горе. Шарана е готов, когато след бодване с вилица, месото не пуска кръв, и конеца с който сме го зашили, лесно се отделя.
Виж целия пост
# 32
Хич не обичам шаран, добре, че ще сме на гости и там ще ни сготвят вкусна друга рибка.   chef
Виж целия пост
# 33
Момичета, много хубави идеи сте дали   bouquet. Не съм решила дали ще ядем шаран. Имам толстолоб и май него ще приготвят. Ще го изпържа и ще го залея с доматен сос и лук, които са запържени предварително. Става бързичко.
 LidiS, би ли дала рецептата за рибника. Не съм правила досега  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 34
Миналата година правих рибник. Стана вкусно и въпреки, че имаше разни печени на скара и пържени риби, рибника се изяде до шушка. Ако някой прояви интерес, бих написала рецептата.
Искам я рецептата  Simple Smile
Аз шаран не обичам, много ми мирише. Ако някой предложи някоя рецепта с друга риба за Никулден ще съм много благодарна   bouquet
И аз не си падам по шаран. Затова по заръка на домочадието ще правя хек със зеленчуци на фурна. Ако те интересува ще обясня.
Да, интересува ме  Simple Smile

И ние не сме по шарана. Пък и в работен ден, кой ще се занимава с пълнени рибоци...

Сега ми казаха, че са ми купили паламуд. Какво да го правя?  newsm78 Добре ли става пържен?
Да, пържен е супер - много обичам!
Виж целия пост
# 35
Паламуда е супер пържен, всички го обичаме.
Толстолоба ми е тежък и кофти мирише.
Кой щеше да дава рецепта за хек със зеленчуци?
Виж целия пост
# 36
Аз шаран не обичам, много ми мирише. Ако някой предложи някоя рецепта с друга риба за Никулден ще съм много благодарна   bouquet
И аз не си падам по шаран. Затова по заръка на домочадието ще правя хек със зеленчуци на фурна. Ако те интересува ще обясня.
Да, интересува ме  Simple Smile

Хек със зеленчуци

В подмазана тава нареждам картофи нарязани на филии, моркови нарязани на кръгчета и малко лук на филии (мислила съм да добавя и други зеленчуци, но още не съм пробвала и нямам мнение). Посолявам и поливам с малко олио. Отгоре нареждам хека, нарязан на по-едри парчета. Нареждам така, че да е с разреза нагоре. В тавата ми се събира към 1.5 кг хек по този начин. Поръсвам го с подправки по вкус (основно риган и босилек, но скоро пробвах подправката за риба на Котами и също става, но тя има сол, тъй че по-внимателно). Отново поливам с малко олио, доливам и към половин чаша вода. Най-накрая нарязвам един или два лимона на тънки резенчета, по 3-4 мм. Нареждам ги върху рибата така, че да я покрият горе-долу.
Всичкото това нещо го пека във фурната (на по-долен етаж) на 200 градуса.

Знам аналогия на тази рецепта с 1-2 разлики: без лук и лимон, а отгоре се залива с 1 кофичка майонеза и объркана в нея 1 подправка Пикантина за риба. Става малко като мусака със заливка и на мен лично ми е по-тежко като краен вкус.
Виж целия пост
# 37
Още две идеи за Хек на филенца:
1. Запържва се лук нарязан на едро(1-2 глави). Изсипва се в тава. Отгоре ред домати на кръгчета, нареждат се филетата хек, наръсва се сол и риган, нарязват се зелени маслини (аз ползвам обезкостени с чушка), отгоре пак ред домати, сол, зехтин- пече се около 40мин. до порозовяване на доматите.
2. Нареждат се филенцата в намаслена тава. Залива се със сос бешамел с гъби, чер пипер и сол. Запича се и
Бон Апети! Laughing
Виж целия пост
# 38
Паламудът става чуден на скара. А ако сте привърженици на здравословното хранене- на пара става убийствен. Peace Това ми е любимата риба.  chef
Виж целия пост
# 39
Винаги за Никулден приготвям шаран.Миналата година го направих в тесто,получи се доста добре,направо чудесно Peace

Ще се радвам да споделите как Вие го приготвяте Hug Нещо интересно и различно да е тази година.
дай рецептата д, не се стискай Wink
Виж целия пост
# 40

 
А кой ще каже каква е гореспоменатата рецепта за калкан с орехи и сметана. Аз съм пробвала как ли не, но калканът най- вкусен е пържен. Сега обаче толкова ми е втръснал, че съм склонна да опитам с орехи и сметана. Laughing

Джемма,  това е рецептата  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17452.0
Виж целия пост
# 41

 
А кой ще каже каква е гореспоменатата рецепта за калкан с орехи и сметана. Аз съм пробвала как ли не, но калканът най- вкусен е пържен. Сега обаче толкова ми е втръснал, че съм склонна да опитам с орехи и сметана. Laughing

Джемма,  това е рецептата  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17452.0

Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 42
Сега ми казаха, че са ми купили паламуд. Какво да го правя?  newsm78 Добре ли става пържен?
  Готвила съм паламуд :пържен,на скара и в тава с вино.Последното се прави така:разрязвам рибата на половина(по дължина),сол,мажа с малко горчица,половин листенце даф.лист и залепвам половинките.Нареждам в тавичка,една чаша черв.вино и завивам с фолио.Пече се час-час и половина,отвиваш и запичаш.Малко гарнитура по избор...и готово.Става лесно и вкусно.
Аз лично предпочитам така или на скара.Това е. Peace
Виж целия пост
# 43
Здравеи те много ми е интересно как се прави шаран в тесто newsm78
Виж целия пост
# 44
Тук е миналогодишния ни Никулден:

http://www.goblenite.com/forum/showthread.php?t=398
Виж целия пост
# 45
Сега ми казаха, че са ми купили паламуд. Какво да го правя?  newsm78 Добре ли става пържен?
  Готвила съм паламуд :пържен,на скара и в тава с вино.Последното се прави така:разрязвам рибата на половина(по дължина),сол,мажа с малко горчица,половин листенце даф.лист и залепвам половинките.Нареждам в тавичка,една чаша черв.вино и завивам с фолио.Пече се час-час и половина,отвиваш и запичаш.Малко гарнитура по избор...и готово.Става лесно и вкусно.
Аз лично предпочитам така или на скара.Това е. Peace

Мерси за съвета. И на всички останали, които се включиха  Hug
Реших, че ще е на скара. Това поне мъжо може да го свърши аз докато се прибера от работа, че от 20 часа нататък какво ти готвене  Laughing
Виж целия пост
# 46
Здравеи те много ми е интересно как се прави шаран в тесто newsm78
Прочети темата, има отговор на въпроса ти.


Моите рибни предложения


Мерлуза със зеленчуци


Паниран хек със сметанов сос "пушена сьомга"


Печена риба с маслини


Рибено суфле

Виж целия пост
# 47
Аз пък си купих едно малко списание "Рецепти", двуседмично, за 50 ст.  Mr. Green , посветено на Никулден. Има голямо разнообразие от рецепти    chef

Следващият брой от 8 декември ще е на коледна тема - 140 рецепти за коледни сладкиши   chef
Виж целия пост
# 48
Моренка, едно питане ако позволиш. Видях в твоите рецепти питата с маслини. Само не схванах с колко тесто я правиш, за да стане тънка. Струва ми се, че ако сложа 1 кг в моята тава ще стане поне 4-5 см опечена  newsm78
Иначе рибните ти рецепти така ме изкушиха, че съм на път да зарежа хека  Mr. Green Само още не съм си избрала коя да направя  Thinking
Виж целия пост
# 49
Светли скоро не съм я правила, та не помня какво ми е било количеството пък и зависи от размера на тавата, нали  Simple Smile ( опитай с 1/2кг тесто за каква тава ще ти стигне и така ще се ориентираш).... както съм писала трябва да е 2 см дебело суровото тесто. Успех! Hug
Виж целия пост
# 50
Много ми харесаха рецептите за пълнен шаран, обаче  в хладилника имам приготвен толостолоб.
Според Вас ще стане ли пълен толостолоб с традиционната за Никулден плънка от орехи, лук, домати и т.н.
Виж целия пост
# 51

Мерси за съвета. И на всички останали, които се включиха  Hug
Реших, че ще е на скара. Това поне мъжо може да го свърши аз докато се прибера от работа, че от 20 часа нататък какво ти готвене  Laughing

Само не забравяй да го разцепите на половинки- паламудът е дебела риба, няма да се опече, ако е цяла.
Виж целия пост
# 52
Пържен калкан и пържен хайвер от него , салати и разни други  морски  вкусотии ...Че мъжа ми е три в едно и се събираме по традиция бая народ ...какво ме чака не ми се мисли  Rolling Eyes!!!Но пък е страхотно удоволствие да го правя за здравето на мъжа ми !!!!  bouquet
Виж целия пост
# 53
ако разрешите, тук ще пусна една рибена чорба каквато я правят на запад от Русе/не казвам край Дунава, понеже и там сто вида рецепти за рибена чорба/.
Слага се водата да заври и се пускат моркови, лук, целина/дръжки най-вече/, магданоз, два обелени домата и олио. Не се слага сол. Като се сварят морковите, се добавят главата и опашката на рибата/предварително осолени/, малко оцет и задължително девесил. Казват - ако нямаш девесил, изобщо не слагай чорбата. На рибата й трябват 5-10 минути да се свари. Чорбата може да се застрои, а може и без застройка.
Виж целия пост
# 54
А някой, може ли да ми даде рецепта за сьомга, търсих в търсачката ама нямаше много варианти. Ще съм благодарна Hug

Ами аз правя котлети от сьомга във фолио. На всяко парче слагам само сол, олио, черен пипер (веднъж бях слагала и някаква подправка за риба - не стана лошо) и 'пакетчетата' ги опичам във предварително загрята фурна с малко водичка на дъното на тавата.
Виж целия пост
# 55
Някой ще може ли да ми даде рецептата за шаран в тесто.  chef
Виж целия пост
# 56
На мен пък ми се е доял шаран - пълнен. Миналата година приготвях сом; без поводи сме приготвяли хек. Миналата седмица опитахме зарган. Шаран отдавна не съм яла и сега поръчах на мъжа ми да вземе шаран (да не чака до последния момент, защото свършва). Може и толстолоб (каза той). Така че чакам да видя какво ще ми донесе и тогава ще търся рецептата.
Виж целия пост
# 57
Някой ще може ли да ми даде рецептата за шаран в тесто.  chef

Абе вие не четете ли темата, този въпрос е зададен малко преди теб. Чети внимателно. Twisted Evil
Виж целия пост
# 58
Аз ще правя салата с ролца от раци, картофена салата и паламуд на фурна с домати и босилек, десерт още не съм измислила  newsm78
Виж целия пост
# 59
Нашата никулденска рибка, преди малко дойде, уловена от мъжо..... как ще приготвя, не съм решила още. Grinning

клик
Виж целия пост
# 60
ухааа, добра рибка!
Ние току-що напълнихме нашия шаран с лук, домати, орехи, дафинов лист, магданоз, целина. Покрихме с лимони, завихме във фолио и пекохме.
Виж целия пост
# 61
Аз смятам да сложа на трапезата:
Шаран в тесто
Пържен калкан
Торта "Киевска"
Сладки "Кошерчета"
Пита

За салатите се двоумя още,  едната ще е "Тифани", защото ще имаме гости, които я обожават и са си дали поръчката за нея. Но другите- не знам още.

Джемма,дай рецептата з атази салата 'Тифани' и тортата Heart EyesЗвучат доста апетитно. Grinning
Виж целия пост
# 62
Момичета,стархотни сте.Дали сте супер рецепти и идеи,а аз нямах възможност да влизам във форума последните дни и мислех,че темата съвсем е изчезнала Mr. Green

Ето рецептата за миналогодишният  ми шаран.Само плънката доста я бях обогатила GrinningСписък на необходимите продукти:

за тестото:
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
2-3 щипки сол

1 шаран (около 1 кг)
2 глави лук
1 морков
1 стрък целина
1 ч. ч. орехи
3 с. л. олио
морска сол
сол  


Начин на приготвяне:


 1. Лукът, морковът и целината се нарязват наситно и се запържват. Разреждат се с малко вода и се задушават 4-5 минути.
 
 
 2. Към омекналите зеленчуци се прибавят орехите и 2-3 щипки сол, разбърква се.
 
 
 3. Шаранът се почиства от люспите и вътрешностите, пълни се с плънката и се зашива. Омесва се лепкаво тесто. Разточва се на не много тънка кора и се поръсва с 2-3 щипки морска сол. Шаранът се увива в тестената кора.
 
 
 4. Поставя се в намазана с олио тава и се пече 50-60 минути в средно загрята фурна при температура 160-170 градуса
 
 http://www.bonapeti.tv/images/r/2001/12/1707_0.jpg
- в готов вид изглежда така.
 Само в плънката добавих гъби,стафиди и малко ориз и маслинки

Сега май пак ще сме та това,ако не ми дойде муза за друго.

За десерт мисля да направя шоколадово руло със заквасена сметана Heart Eyes

Виж целия пост
# 63
Аз не го чувствам много като голям празник,защото и двамата със съпруга ми през деня сме на работа и ще се приберем вечерта ,но рибата вече сме я купили.Иначе салати ,предястия и десерти може и да нямаме,но БИРИЧКА задължително ще има.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия