Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цена за ремонт на ново жилище

  • 1 432
  • 43
Привет Simple Smile

Предстои ни ремонт на ново жилище (нова сграда) в София, като самото жилище дори не е на шпакловка и замазка. Някои от стените са замазани, като стените на баните въобще не се направени (там идеята на строителя е била да са стъклени..). Ще се прокарва и подово отопление - демек подът е на 'плоча'.
Жилището е големичко - ~180кв.

Та.. обръщам се към хората минали наскоро през този път.
Въпросът ми е - колко (според вашия опит) би излезнал 1 такъв ремонт (до ключ да кажем).

Наясно съм, че 1 ремонт може да струва 30к и 200к за същото жилище. Планът ми е да използвам среден към висок клас материали, но нищо 'excessive'. Няма да купувам плочки за 400лв./кв, но няма и да взимам такива за 10лв./квадрат. Не очаквам някой да ми направи точна сметка за това колко излиза. Неща, за които не бих правил компромис са подовото отопление и подовете като цяло.

От познати минали през този път чувам мнооого различни неща. Някои казват, че цените не са толкова високи, докато други ми казват, че няма как да се направи читав ремонт за под 1к (ЕВРО!) на квадрат, което ме плаши, защото заделените средства за този ремонт са доста под 1к ЕВРО/кв.
Виж целия пост
# 1
Намирате си няколко фирми, казвате какво искате и ви правят количествени сметки, изготвят ви оферта и сравнявате.
Наистина е ужасно разтегливо, ужасно.
Вложка на материали и техники, както и цени за труд на парче варират много.
Виж целия пост
# 2
Правихме преди две години, тъй че цените са се променили със сигурност.
Една спалня, една празна стая само с под и радиатор, един кабинет, една баня с тоалетна, една тоалетна с пералня и сушилня, голям хол с кухня. 110квадрата. Среден клас и малко нагоре на всичко. Корпусна мебел само по поръчка. Половината апартамент с подово.
Глътна си около 100к лв. 6 месеца усилен"строеж", още два довършителни дейности, монтиране на мебели и т.н.

Но наистина нещата варират ужасно много. Имаме една фирма за кухнята и друга за всичко останало - разликата в цената е двойна. Качеството не бих казала, че е двойно по-зле, но има леки забележки, ако мнооого се вгледаш.
Виж целия пост
# 3
Намирате си няколко фирми, казвате какво искате и ви правят количествени сметки, изготвят ви оферта и сравнявате.
Наистина е ужасно разтегливо, ужасно.
Вложка на материали и техники, както и цени за труд на парче варират много.

Аз съм на същото мнение Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Това не е ремонт. Това е привеждане в състояние за ползване по предназначение на ново жилище. Като за 180 квадрата ми звучи като 150 хиляди лева. Поне. И то при някакъв късмет, ако не се обърка нещо при доставка на материали и изпълнение.
Опс-с-с... Сега се загледах, че няма мазилки и шпакловки. Значи над 200 хиляди.
Отдавна не съм се занимавал с ремонти. От време на време гледам цени на материали и инструменти за дреболии. Но всичкото в момента е напълно с краката нагоре.
Виж целия пост
# 5
Малко леко се изсилихте с тия цени, ама честно.
Виж целия пост
# 6
Малко леко се изсилихте с тия цени, ама честно.

Имай в предвид, че общ работник иска 80-100 лева надник. Това е ново жилище с голи стени. Вероятно няма никакви инсталации също. Наскоро се загледах в магазин в една вътрешна врата. Нищо и никаква врата, от дървена рамка с някакъв фазер или подобие на плоскости. Ако я ритна ще ми влезе крака в нея. Дрънчи на кухо. И тази врата с монтаж, брава, панти и первази отиваше към 800 лева. Малко по-прилична входна врата ще е поне 2 хиляди. Тия 180 квадрата ще имат само от врати минимум 12 хиляди. Бани, тоалетни и кухня ще му глътнат поне 30 хиляди. Без да се отпуска. За това подово отопление даже и не знам с какво мисли да го изпълнява. Дали ще е на ток или газ. Два прилични климатика струват 7-8 хилядарки... Като тръгнеш да го смяташ, може да ти се завие свят. Не знам и колко месеца ще му трябват. Ако има готови пари и не ги жали става бързо. Обаче малко хора могат да го направят.
Виж целия пост
# 7
Наистина най-добре е да поискате оферти от няколко фирми и да сравните.

Ние последно правихме ремонт 2018, излезе ни около 35к лева за тристайно жилище 75 кв. Но си имаше шпакловки и мазилки, само баните бяха оставени на тухла. Много от работата си я свършихме сами, като боядисването например. Викахме майстори само за бани/плочки и мебелите ни бяха по поръчка.

Сега ни предстои нов ремонт на тристаен от 100кв, завършен е на тапа (в баните също), строителя ни даде възможност да сложим и водно подово отопление преди да излее замазката на пода (не помня колко ни излезе, но беше под 5к, тъй като платихме само за материали, а познати ни помогнаха с проектирането и инсталацията). Този път сами ще правим бани/плочки и дори така го смятаме, че ще ни глътне над 50к лв, за да го завършим със среден към добър клас материали. Просто цените за материали много се вдигнаха.

По това което описвате + колко се качиха цените за труд и материали, ремонта вероятно ще ви излезе над 150к лева.
Виж целия пост
# 8
Планът е да използваме интериорен дизайнер, който ще направи цялостен проект на жилището. От ел/вик инсталация, изчисляване на материали и тн. до самия дизайн.

Същите тези работят и с 'партньорски' бригади, от които ще искаме оферта за цялата работа. Те почти сигурно ще товарят повече от '3rd-party' бригада, която аз си намеря.

Идеята на този проект е, че всяка бригада, трябва да може да направи ремонта спрямо този проект без много затруднения.

Същите тези дизайнери предлагат и 'управление' на проекта, което се заплаща разбира се, но и значи, че аз грам няма да се занимавам с ремонта. Прогнозата им на тях е 7-8 месеца (без самата изработка на проекта)... което ще ми спести доста ходене по мъките.

Та.. просто ще мога да поискам оферти от различни места, едва когато проекта е готов.
Виж целия пост
# 9
Мога да препоръчам майстор на врати - произвежда си ги в цех в София, не са "хартиени", не са и някакви китайски с надути цени. Взема размер и ги слага на място, може да препоръча и сложи входна врата. Но особено в летните месеци е доста зает и се чака. Не знам цените сега, моите врати ми излязоха 350-400 лв. с монтаж.

Също и фирма за кухня мога да препоръчам, имат цех, правят кухни по проект. Излиза по-скъпо от покупката на готови шкафове от масов магазин. Правят и обзавеждане, но не съм ги пробвала. И пак - доста са заети, може да се наложи няколко месеца чакане. Не знам ориентировъчната цена каква е в момента, моята кухня май излезе 3000 лв., без уреди, като ел.техникът си беше мой. Предполагам, че сега би струвало към 5000 лв.
Иначе гранитогреса например ми излезе около 23 лв. на квадрат - малко място, купихме с намаление останали малки количества плочки. За стените - първо боядисвах с висок клас гръцки латекс. После минах на среден клас, последно оставих майстора да избере - не виждам значителна разлика между среден клас гръцки и среден клас Оргахим, даже българският го чистя по-лесно. Вече ако имате по-специални изисквания, например за коридор или нещо по-особено като цвят и ефекти, цената се качва.Виж целия пост
# 10
1k евро на кв.м. е реалистична прогноза за мен.
Виж целия пост
# 11
Аз залагам на 180 к ЛЕВА. На нас също ни предстои подобен ремонт, който ще започне скоро. Така, че ще следя с интерес. Ние сме предвидили 130к лв за около 110м2 чиста площ.
Виж целия пост
# 12
Аз залагам на 180 к ЛЕВА. На нас също ни предстои подобен ремонт, който ще започне скоро. Така, че ще следя с интерес. Ние сме предвидили 130к лв за около 110м2 чиста площ.
С мебели по поръчка, качествени подове, среден до висок клас уреди няма как да се вместят до 180к лева.
Виж целия пост
# 13
Аз залагам на 180 к ЛЕВА. На нас също ни предстои подобен ремонт, който ще започне скоро. Така, че ще следя с интерес. Ние сме предвидили 130к лв за около 110м2 чиста площ.
С мебели по поръчка, качествени подове, среден до висок клас уреди няма как да се вместят до 180к лева.
Относително е... Зависи от мнооого неща.
Виж целия пост
# 14
Между 120 до 200к. Зависи колко се отпуснете. Ние направихме ремонт на същите квадрати, две бани, три спални.
Около 45 дадохме само на майсторите, но къртихме доста.
Мебелистите  взеха 40, за кухня, библиотека, шкафове за баня и два огромни гардероба. Баните минимум 10 си ги смятайте, и това без да трябва да преправяте изводи и тн. Среден клас.
Врати около 400-500лв.
Лампи, ключове, ел табло са си сума, дори среден клас.
Первази, камък кухня също са скъпи дори нисък клас.
Подови настилки в момента няма много избор и под 100лв на квадрат трудно се намира качествено, пък и красиво.
Климатици, радиатори, лири за баня, външно тяло няма как да не търсите качество, защото после сметки, нали - ето ти още 15к.
Печки, абсорбатори, миялни, перални - 10к
За матраци, легла, мека мебел има избор и разнообразие в цените, така че зависи колко ви е широко около врата Simple Smile
В момента не е въобще време за ремонт, всички спекулират с цените, а няма и доставки.
Ние взехме каквото можахме от икеа, предвид че в момента почти нищо няма, и все пак не искахме да приличаме на каталога.
Но за детето, примерно, където ще нарисува всичко с пастели взехме шкафове ивар за 150лв и не ми мигна окото Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия