Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

  • 54 160
  • 571
# 420
А, за съдовете на Duka, някой има ли наблюдения?
Виж целия пост
# 421
Здравейте,някой има ли мнение за френските тави от била акцията медни на mauvel
Виж целия пост
# 422
Те, истински ли са ? И аз, тави не виждам, само тиган.
Виж целия пост
# 423
Да де,за тигани ставаше дума Simple Smile,в бързината стават грешки.Мисля да пробвам големия тиган с големите чинии на марката.
Виж целия пост
# 424
Истински са, но не са баш каквито трябва да са. Хубавите медни са дебели между 2 и 3 мм, а тези са 1,5 мм. Липсващата дебелина са я заменили с алуминий, който също е добър проводник на топлина, но не толкова добър колкото медта и малко се обезсмисля цялата работа. Освен това класическите медни са калайдисани което ги прави по-незалепващи, а тези са с нераждавейка отвътре и съответно ще се залепват нещата.
Виж целия пост
# 425
Здравейте ,

Имам силиконова форма за кекс ,може би я ползвам от година ,но забелязвам ,че на дъното оребрената част вътре потъмня и си промени цветя.Имам чувството ,че сякаш като я мия не мога да я измия докрай ,сякаш е нарушена повърхността.Ползвам я на 170 градуса ,а по спомен в упътването пишеше ,че е устойчива до 300.
Означава ли ,че е негодна за ползване.Някой с опит да сподели.

Благодаря!
Виж целия пост
# 426
Здравейте,

Имам няколко въпроси и ще съм изключително благодарен да помогнете!
Става въпрос за индукция.

1. Закупих си тази тенджера преди да попитам тук за съжаление:
https://www.kulina.bg/giuvech-s-kapak-duetto--g7194655-tefal-24-sm-5-l/

Доколкото разбирам като е стоманена е безвредна, но добър вариант ли е за цената? Капака с отворите за прецеждане са доста добра екстра според мен и затова подходих към нея.

2. Търся си 28см УОК тиган до 100 лева.
В момента имам някакъв на Тиган с незалепващо покритие и за няма и 20 готвения се е надраскал леко на дъното и не съм особено доволен.
Тези в Метро или ИКЕА изцяло стоманени добър вариант ли са или да търся по Амазон.де или другаде?

3. Нормален тиган 24 см - някакви предложения?

3. Търся си голяма кръгла тава до 100 лева макс. Към каква трябва да се насоча? Стоманената добър вариант ли е в случая и какво бихте препоръчали?

Досега не съм имал стоманена съдове и се притеснявам леко за залепването и ще трябва да се уча, но ми се иска да е безвредно.

благодаря Ви!
Виж целия пост
# 427
Относно уок тиган - зависи дали търсите само форма на уок или автентичен уок.
Имам втория вид, т.е. истински китайски стоманен тиган, при който има спесифичен начин на готвене, почистване и поддръжка (китайски рецепти, много клипове в ютюб със съвети, миене с бамбукова четка, омазнаяване след подсушаване и т.н.).
Стоманените съдове е добре да са и за индукционни котлони.
Виж целия пост
# 428
Не, просто дълбок тиган подобен на уок търся, където по-лесно да запържвам доста неща.

Виж целия пост
# 429
Уок тиган с керамично покритие имам на WMF и няма следи от употреба, но не мия в миялна.
За тава препоръчвам Pyrex  или Luminark серия  Дивали има и още една. Доматите не влияят добре на стоманата и правят петна, а в тавите често се съхранява храната по-дълго. От практична гледна точка са по-добро решение. За баница ползвам също Дивали.
Виж целия пост
# 430
Здравейте! Препоръчайте качествен и здравословен керамичен тиган с незалепващо покритие - да издържа на високи температури, да е произведен без вредни вещества, нанотехнологии и т.н. Моля препоръчайте конкретна марка/модел. Благодаря
Виж целия пост
# 431
@drago_2008 ,

Да разбирам че за тиган, който е дълбок като УОК ми препоръчваш с керамично покритие? безвреден ли е може ли да видя какво имаш?

За тавата, доколкото разбирам това са модели от стъклокерамика и тотално се заменят металните с тях? Притеснява ме малко да не се пръснат?
Храна почти никога не държа в тавите, ами слагам в стъклени кутии и в хладилника за съхрание, че хладилника ми изсушава супер бързо храната.
Виж целия пост
# 432
@drago_2008 ,

Да разбирам че за тиган, който е дълбок като УОК ми препоръчваш с керамично покритие? безвреден ли е може ли да видя какво имаш?

За тавата, доколкото разбирам това са модели от стъклокерамика и тотално се заменят металните с тях? Притеснява ме малко да не се пръснат?
Храна почти никога не държа в тавите, ами слагам в стъклени кутии и в хладилника за съхрание, че хладилника ми изсушава супер бързо храната.
Да, заменила съм металните с тези на двете марки. Пирекс имат капаци от стъкло и аз си спестявам прехвърляне на яденето често. Няма как да се пръснат позволяват нагряване до поне 200 градуса и нагоре. Пише им в инструкциите. Ползвам от години.

 На WMF ми е с такова покритие
https://wmf.bg/tigan-s-ker-pokritie-ceradurprofi-20sm
Виж целия пост
# 433
За тези които са с керамично покритие, мисля че точно в темата бях чела, че са почти същите като другите с незалепващото покритие, с добавени някакви керамични частици вътре, тоест не са от безвредните.
Виж целия пост
# 434
Здравейте! Препоръчайте качествен и здравословен керамичен тиган с незалепващо покритие - да издържа на високи температури, да е произведен без вредни вещества, нанотехнологии и т.н. Моля препоръчайте конкретна марка/модел. Благодаря
Ти как си представяш да е положено това керамично покритие върху тигана,за да отговаря на тези изисквания?Всичко е "мижи да те лажем".Купи си чугун или неръждаема стомана.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия