Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

  • 54 070
  • 571
# 435
Стигнах до извода че тенджерата на Tefal Duetto+, която съм поръчал е добър избор сравнително като е изцяло стомана.

За тави разбрах че от йенско стъкло или стъклокерамика е безопасно и ще взема такива - въпросът ми тук е, има ли някаква разлика между двете?

За тиган, който ще се използва като уок горе долу за запържване на зеленчуци и месо - трябва да се насоча към неръждаема стомана отново и да внимавам как готвя да не залепва?

Един страничен въпрос. При изполване на кухненска хартия примерно при печене на принцеси на тава с покритие, не се ли неутрализират гадните неща и да е безопасно така?
Виж целия пост
# 436
Най-добре стоманени тигани, да. На практика вечни. Загрявайте предварително и правете теста с капката. Казвате малко вода и трябва да остане като топче. Ако се разлее, не е достатъчно загрят тиганът, ако се пръсне и съска - прегрят е. При правилна температура слагате мазнина и готвите. В къщи ползваме или олио от гроздови семки, или комбинация зехтин и масло. Тиганите след употреба се изтриват с домакинска хартия, накисват се малко с гореща вода и препарат и се мият на ръка. Не е сложно, ще свикнете.
Виж целия пост
# 437
Благодаря много!

Някакви препоръки за стоманен тиган тип уок 28 см?
Тези в Метро или ИКЕА стават ли или да гледам нещо от амазон.де ?
Виж целия пост
# 438
Добър ден, може ли някое компетентно мнение за този вид тенджери, в момента на промоция в Кауфланд!   
Виж целия пост
# 439
Здравейте ,поръчах комплект на Riess от немския Амазон.Ами дойде най-накрая,защото се забави заради ставките в Германия.Много са красиви.Използвах GGBG като посредник и доставчик за което платих 6 процента такса на стойноста ,а доставката бе към 25 лв.
Сега обаче съм с една кръгла стоманена тава с капак на wft и тиган със същите размери на riess  и съм в дилема дали да се разделя с него.Бих го продала за 90 лв,но ако ме убедите ,че и от двете имам нужда си го запазвам.
Виж целия пост
# 440
С това нямам опит.
Доволна съм от алуминиеви с "мраморно" покритие. Нищо не залепва.
Имам огромен дълбок тиган марка Berghof, с капак, може да влезе и във фурна. Супер,  нищо не залепва. Много скъп беше навремето.
Та съм стигнала до извода, че "мраморните" са добри. Засега.
Виж целия пост
# 441
Зависи какво храна харесваш повече – на фурна или на тиган. Аз предпочитам тиган. Слагам на дъното му хартия за печене. После пльосвам риба,наденица,кюфтаци и каквото се сетите. Изпича се в собствената си мазнина. След това махате хартията и я хвърляте в кошчето. Понякога даже няма нужда да се мие тигана след готвене.
Виж целия пост
# 442
Сега като се заговорихме за хартията за печене,която според вас е безвредна.Бях чела някъде ,че също не е ок.
Виж целия пост
# 443
Здравейте, какво Ви е мнението за марката  Ernesto? Мислим да си закупим един грил тиган, който ще пускат в Лидл от Понеделник. До сега не сме използвали грил тиган, но мислим да влезе в употреба. По-добре от колкото да пържим даден неща, спрямо  ако ги правил  с грил тигана..
Виж целия пост
# 444
Здравейте, какво Ви е мнението за марката  Ernesto? Мислим да си закупим един грил тиган, който ще пускат в Лидл от Понеделник. До сега не сме използвали грил тиган, но мислим да влезе в употреба. По-добре от колкото да пържим даден неща, спрямо  ако ги правил  с грил тигана..
Това е тефлонов тиган, ако е от "незалепващата" им серия. С една дума, боклук. Бяхме на почивка, нямаше тиган в апартамента, от близкия Лидъл взех един от тая серия Ернесто. Едни яйца не можах да изпържа, на първа употреба, покритието взе да пада, бърках с дървена лъжица. Грил тигана едва ли е по различен, хич не е за тая тема. Лидъл имат чугун грил тиган, който е ок.
Виж целия пост
# 445
Здравейте, какво Ви е мнението за марката  Ernesto? Мислим да си закупим един грил тиган, който ще пускат в Лидл от Понеделник. До сега не сме използвали грил тиган, но мислим да влезе в употреба. По-добре от колкото да пържим даден неща, спрямо  ако ги правил  с грил тигана..
Това е тефлонов тиган, ако е от "незалепващата" им серия. С една дума, боклук. Бяхме на почивка, нямаше тиган в апартамента, от близкия Лидъл взех един от тая серия Ернесто. Едни яйца не можах да изпържа, на първа употреба, покритието взе да пада, бърках с дървена лъжица. Грил тигана едва ли е по различен, хич не е за тая тема. Лидъл имат чугун грил тиган, който е ок.

Благодаря. По каталог го водят ILAG покритие. Явно е маркетингов трик.
Виж целия пост
# 446
То е едно и също.Не е въпрос на маркетингов трик.Всеки може да регистрира някакъв продукт със собствено име.
Виж целия пост
# 447
Моля за мнение за тези тенджери, май не са много ок, от алумий са Sad Иначе са много красивички Simple Smile
https://aiko-bg.com/product-69067020054
https://aiko-bg.com/product-69067020124
Виж целия пост
# 448
https://www.flagman.bg/article/206075
Виж целия пост
# 449
Добре, а ако са с гранитно покритие? Така или иначе в момента готвя в тенджера с тефлоното покритие, която е тръгнала да се люпи. Май по-зле няма накъде Sad 

https://www.masterhaus.bg/bg/product/214169-komplekt-tendzheri-7-chasti-mondea
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия