За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 858
  • 760
Добре дошли в новата тема!
https://m.bg-mamma.com/?topic=1450872.735
Старата, ако някой е забравил нещо там
Виж целия пост
# 1
Прясното мляко за крем карамел задължжително ли го варите и охлаждате преди да почнете крема? Ще правя довечера, а хич не ми се вари, пък да го чайам да се охлади. Но ако трябва ще го направя. До сега се съм го варила първо, но и аз не знам защо.
Виж целия пост
# 2
Пепи, благодаря за темата!

Вики, само ако ползвам домашно неподварено мляко. Ако млякото ти е от магазина, независимо дали е УХТ или от хладилната витрина, никога не го варя и охлаждам предварително. То няма смисъл от цялата гимнастика.
Виж целия пост
# 3
Домашно мляко ако ползвам сварявам го веднага след доставката, та варено е ако правя крем карамел. Купешките са друга работа. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Благодаря Mikkey. И на мен тая логика ми мина през ума. Органик ми е млякото, а то е още по наблъскано с химии. Просто сина ми такова ми донесе. Грабнал там нещо, мляко да е. Сума и пари. Та бактерия едва ли е останала в нвго де.. Викам си да не се отрази на рецептата нещо. А да го топля ли? Или да смесвам както е от хладилника.
Виж целия пост
# 5
Направо го слагай.

Баница може ли да се замразява?
Виж целия пост
# 6
Директно го слагай.
Виж целия пост
# 7
Направо го слагай.

Баница може ли да се замразява?

Продават замразени баници. Предполагам, че замразена и затоплена в микровълнова фурна ще е добре.
Виж целия пост
# 8
Знам че темата не е за еър фрайър, но все пак да попитам вас...
Коя функция за какво е най удачно да се ползва?
Имам Max crisp, air Fry,  roast, bake, heat i dehydratate.
Max crisp само за полуфбрикат ли е?
Roast само за месо ли?
Кое да натисна за да си направя принцеса с яйца и серене?
Виж целия пост
# 9
Майка ми е "складирала" голям пакет замразени малини. Трябва да разчистя фризера и ще се наложи да ги извадя. На какво мога да ги направя? Върти ми се пандишпан с набучени в него малини, дали ще стане? Иначе интересни рецепти бол, но моите хора са традиционалисти и все някой нещо не яде 🙄 Най-лесно е да им шибна захар и да станат на мармалад, но тогава пък на бурканчетата ще търся място 😂
Това руло е фантастично, вярвай ми, разгледай рецептата, тя е изключително лесна,  сурова е, не се пече, може и цялото да се направи в малини, не само два реда, давай.



https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/07/il-dolce-dallestat … -di-biscotti.html
Виж целия пост
# 10

Купих си от тази сметана на Кауфланд. Как се борави с нея? Идея за сладкиш, огретен ако е възможно, сос за спагети...
Ако някой си задава въпроса защо купувам нещо, което не знам как да ползвам, то отговора е, че се изкуших от цената - 3 за 0,99лв. Blush
Виж целия пост
# 11
Как се готвят пипала от октопод? На опаковката пише варят се 50-60мин. Има ли други начини и нещо трикове, идеи, хрумки? Цели или нарязани да ги готвя? Ако са нарязани по-кратко ли е времето?

Скрит текст:
Купих си от тази сметана на Кауфланд. Как се борави с нея? Идея за сладкиш, огретен ако е възможно, сос за спагети...
Ми тя е високомаслена, сосове и огретени ще станат тежки само с нея, ама въпрос на вкус. Ако пише сметана в рецептата може да я ползваш. За торти е идеална да разбиваш с миксер докато се втвърди после става за правене на розички отгоре на сладкиша, и за плънка с шоколад, крема сирене и т.н., захар естествено.
Виж целия пост
# 12
...................................
Купих си от тази сметана на Кауфланд. Как се борави с нея? Идея за сладкиш, огретен ако е възможно, сос за спагети...
Ако някой си задава въпроса защо купувам нещо, което не знам как да ползвам, то отговора е, че се изкуших от цената - 3 за 0,99лв. Blush
За всичко става и за разбиване и за ядене, чудесна, а цената и е още по чудесна, много ми е далеч К иначе бих отишла и бих закупила на количество.
Виж целия пост
# 13
Как се готвят пипала от октопод? На опаковката пише варят се 50-60мин. Има ли други начини и нещо трикове, идеи, хрумки? Цели или нарязани да ги готвя? Ако са нарязани по-кратко ли е времето?

Скрит текст:
Купих си от тази сметана на Кауфланд. Как се борави с нея? Идея за сладкиш, огретен ако е възможно, сос за спагети...
Ми тя е високомаслена, сосове и огретени ще станат тежки само с нея, ама въпрос на вкус. Ако пише сметана в рецептата може да я ползваш. За торти е идеална да разбиваш с миксер докато се втвърди после става за правене на розички отгоре на сладкиша, и за плънка с шоколад, крема сирене и т.н., захар естествено.
Както и да ги вариш ще се сварят за едно и също време
Вариш ги и проверяващ с вилица когато вилицата влезе лесно в месото без съпротивление значи са готови , ще ти отнеме оке 30 40 минути
Виж целия пост
# 14
Октопод варя 7 минути в тенджера под налягане, след 10 минути освобождавам ръчно налягането. След това в тиган със зехтин и чесън само да минат през огъня.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия