За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 263
  • 760
# 15
Октопод вкъщи се вари в кола Simple Smile около час го оставяме.
Виж целия пост
# 16
Аз днес се сетих за тъп въпрос. Ама какво да се прави... имам го, задавам го: още ли важи онова "правило" за рецептите, че ако не пише дали печенето (и градусите съответно) е с вентилатор, тогава ако ще печеш на вентилатор, сваляш с 20 градуса? Или вече в рецептите се счита, че всички печем на вентилатор?
Виж целия пост
# 17
Не се счита, уточняват когато е с вентилатор.
Виж целия пост
# 18
Най-често в рецептата пише на колко градуса се пече и се уточнява да се намалят, ако печем с вентилатор. Много хора не одобряват печенето с вентилатор, аз лично съм много доволна и само така пека, никога не ми загаря.
Виж целия пост
# 19
Домашно сварено мляко, може ли да се подкваси утре вечер?
Виж целия пост
# 20
Аз днес се сетих за тъп въпрос. Ама какво да се прави... имам го, задавам го: още ли важи онова "правило" за рецептите, че ако не пише дали печенето (и градусите съответно) е с вентилатор, тогава ако ще печеш на вентилатор, сваляш с 20 градуса? Или вече в рецептите се счита, че всички печем на вентилатор?
В моите градусите винаги са без вентилатор. Ако се пече с вентилатор го уточнявам.
Виж целия пост
# 21
Домашно сварено мляко, може ли да се подкваси утре вечер?
Да,като пак се подгрее.
Виж целия пост
# 22
Домашно сварено мляко, може ли да се подкваси утре вечер?
Разбира се.
Виж целия пост
# 23
Мислих ,че няма да се хване след като е стояло толкова много време в хладилник.
Благодаря.
Виж целия пост
# 24
Стана ми крем карамела със студено мляко. Благодаря ви за помощта вчера. Въобще не ми е идвало на ум и всеки път си играех да варя, да охлаждам....Вчера нямах много време, и реших да ви попитам. Стана си супер.
Виж целия пост
# 25
Мислих ,че няма да се хване след като е стояло толкова много време в хладилник.
Благодаря.
Нищо му няма за един ден, то това дето го прави от прясно на кисело нали от закваската идва, когато я сложиш. Топлиш си го до нужната температура за подквасване и забравяш че е от предния ден а не току-що сварено.
Ако квасиш от магазина, няма да е по-прясно я? Grinning
Виж целия пост
# 26
Добро утро! Някъде тук из готварския срешнах баница с тиквички. Помагайте, моля, къде беше?
Виж целия пост
# 27
Здравейте, довечера ще имам гости за барбекю. То мръвчорлята са ми ясни, но за гарнитурите-салати се чудя. Имам прекрасна зелена домашна тученица, искам да спретна една салата от нея. Но не знам с какъв дресинг. Търся вашите препоръки за салата с тученица,тиро салата, и печен домат на грил последният ме интересува с каква марината го правите? И за да използвам поста събирам разнообразни идеи за салата Айсберг и различни дресинг за него.
Виж целия пост
# 28
Скарана съм със салатите, особено овкусени такива, но сега в Гърция хапвахме зелена салата (смесена работа) с чери, малко крутони и сушени домати. Знам, че не е гениално, но не се бях сещала да слагам сушени домати, тъй че споделям Simple Smile Като съставки почти го докарва на Цезар, но на вкус не е същото.

За дресинг ползвам или обикновен Цезар (сега не мога), или само Балсамико Модена, защото не мирише на оцет, или медена горчица, защото не ме слуша главата, или ей това билково дресингче Simple Smile
Скрит текст:
Оцет (понеже не харесвам ММ капва или балсамико или оризов + лимонов сок)
Зехтин
Сол
Черен пипер
Риган
Магданоз
Розмарин
Босилек
Пармезан  (основната причина да го харесвам Grinning не се слага много, но се усеща)
Виж целия пост
# 29
Добро утро! Някъде тук из готварския срешнах баница с тиквички. Помагайте, моля, къде беше?
В предишната тема tutulina пусна тези две предложения-на Зиче и Кремена
стр.49 пост 722
баница с тиквички на ЗИЧЕ
https://zi4e57.blogspot.com/2011/07/blog-post_29.html

или тази на КРЕМЕНА
https://www.cookwithasmile.com/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0 … 1%87%D0%BA%D0%B8/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия