За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 674
  • 760
# 30
Благодаря, denyil!
Виж целия пост
# 31
Здравейте, довечера ще имам гости за барбекю. То мръвчорлята са ми ясни, но за гарнитурите-салати се чудя. Имам прекрасна зелена домашна тученица, искам да спретна една салата от нея. Но не знам с какъв дресинг. Търся вашите препоръки за салата с тученица,тиро салата, и печен домат на грил последният ме интересува с каква марината го правите? И за да използвам поста събирам разнообразни идеи за салата Айсберг и различни дресинг за него.
Виж при мен салатите...  за дресинги - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D … 0%D1%82%D0%B8?m=0
за да прецениш кой е по ваш вкус. На тученицата както и на другите зелении всякакви ще ѝ вървят, но да речем - чеснов или горчичен. На печения домат също чеснов ще му пасва.
Виж целия пост
# 32
Скрит текст:
Здравейте, довечера ще имам гости за барбекю. То мръвчорлята са ми ясни, но за гарнитурите-салати се чудя. Имам прекрасна зелена домашна тученица, искам да спретна една салата от нея. Но не знам с какъв дресинг. Търся вашите препоръки за салата с тученица,тиро салата, и печен домат на грил последният ме интересува с каква марината го правите? И за да използвам поста събирам разнообразни идеи за салата Айсберг и различни дресинг за него.

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/01/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/12/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 33
Здравейте. Може ли овче сирене да се замразява във фризера? Изненадващо се оказах с повече сирене от нормалното и се чудя как да го съхраня по-дълго. Бучките са индивидуално вакуумирани, ако има значение.
Виж целия пост
# 34
След като се размрази сиренето ще стане трошливо като извара.

Сега видях, че са вакумирани. В хладилника нищо няма да им стане, ако е хубаво сиренето.
Виж целия пост
# 35
Купувам си домашно сирене след Коледа . Последната бучка изядохме скоро. Жената си прави някаква саламура и не мръдва.
Mikkey, успях да опитам от пестото от тиквички, което мъжът ми беше приготвил по твоята прекрасна рецепта. Със сигурност утре ще се прави втора доза, че и гости ще посрещам! Тиквичковалежът продължава Satisfied
Виж целия пост
# 36
Аз си мисля, че щом е вакуум би трябвало да издържи повече от указания срок най-добър до на опаковката, ама знам ли. 5 кг имам, най-добри до края на септември.
Виж целия пост
# 37
Че краят на септември е след 2 месеца, плюс това наистина при правилно съхранение не е речено че точно до този ден и после не става. Бих си го държала в хладилника, не във фризера че в него наистина ще стане на трохи после.
Скрит текст:
Не че при мен би се задържало чак до края на срока си де, особено овче и в сезона когато са най-хубавите домати.
Виж целия пост
# 38
Можеш да му приготвиш солена саламура ида го съхраняваш в хладилник с месеци. Друго което ми хрумва е просто да помолиш в магазин да ти напълнят едно голямо шише със саламура.
Виж целия пост
# 39
Докато излезна в отпуска, градинският риган е избуял. Има повече цвят околкото листа. Само листата ли да суша или и цвета? После го стривам и ползвам за ястия. За чай правя от дивия, не знам дали този става за чай.
Виж целия пост
# 40
Аз гледам майорана, някои му казват бял риган  не знам дали твоето е същото, ето тук се вижда бялото съцветие зад лилавото мушкато се показва:


Ползвам само листата и само за готвени храни добавяйки почти в края . Сушила съм , но се губи аромата и предпочитам да си го отглеждам и да имам целогодишно - красиво е когато цъфне , а е и единствената подправка , която ми оцелява на терасата.
Виж целия пост
# 41
Боже, жива да не бях! Аз съм си отглеждала майорана, а не риган! Ама много ми е сходен аромата.
ccvet, благодаря! Значи ще го обера и суша само листата. Много го харесвам на салати.
Виж целия пост
# 42
Можеш да му приготвиш солена саламура ида го съхраняваш в хладилник с месеци. Друго което ми хрумва е просто да помолиш в магазин да ти напълнят едно голямо шише със саламура.
Ама то е на отделни вакуумирани бучки.
Виж целия пост
# 43
Нищо му няма и така да си е в хладилника.
Виж целия пост
# 44
Можеш да му приготвиш солена саламура ида го съхраняваш в хладилник с месеци. Друго което ми хрумва е просто да помолиш в магазин да ти напълнят едно голямо шише със саламура.
Ама то е на отделни вакуумирани бучки.
😊 предложих различен  начин да го съхрани , защото тя си мислеше само за фризер като вариант. Не предполагах,  че някой би допуснал да го сложи с найлона във саламурата. Та значи редът е този-  разопаковаш отстранявайки опаковката ,  поставяш в голям съд и заливаш със саламура, после прибираш на хладно място.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия