Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 21 320
  • 738
Добре дошли в новата тема!

https://www.bg-mamma.com/?topic=1468870.750
Старата, ако някой е забравил нещо там Simple Smile
Виж целия пост
# 1
пеп-4o, благодаря за темата! Flowers Hibiscus

Да пусна и аз моите любими рецепти с тиква:

Тиквени мъфини с плънка и хрупкава поръска

Паста на фурна с тиква, тиквички и моцарела

Тиквеник с дърпани кори

Олади с тиква и стафиди

Сладка каша от тиква и просо

Тиквен десерт с канела

Пасха с тиква, морков и сушени кайсии

Крем-супа *Тиквено кадифе*
Виж целия пост
# 2
Хора, предложете нещо с повечко крема сирене, освен чийзкейк? Щях да пълня люти камби да мариновам, но се разболяхме всички, натъпках чушленцата в буркани за слънчеви и имам... 2 кофи по 2 килограма крема сирене. Едната е запечатана и може да трае доста, но другата я отворих да го опитаме и трябва да се оползотвори.
Виж целия пост
# 3
става за всичко - разядки, пълнежи /на рула, тарти, сладкиши/, терини, сладки, соленки, на филийка, за бонбони, топчета....въбще 2 кг ще го ометете за нула време Wink
кажи как правиш камбичките
Виж целия пост
# 4
става за всичко - разядки, пълнежи /на рула, тарти, сладкиши/, терини, сладки, соленки, на филийка, за бонбони, топчета....въбще 2 кг ще го ометете за нула време Wink
кажи как правиш камбичките
Камбичките щяха да са експеримент. Мога да ти кажа какво смятах да направя, но с изричната уговорка, че не знам до колко успешно щеше да се получи.
Виж целия пост
# 5
я кажи, че и аз си бях наумила да експериментирам с нещо подобно.
Виж целия пост
# 6
Може във всякакъв вид банички да слагаш , с други сирена в гювече да изпечеш, разядки каквито ти дойде на ум и десерти в чашки, със сметана , плодове , бисквити, ядки
В блога имам и един териер със сирена ако искаш виж го и там ще поеме.
Пълнени рулца от патладжани, от тиквички , от печени чушки, пълнени домати
Виж целия пост
# 7
я кажи, че и аз си бях наумила да експериментирам с нещо подобно.
Понеже маринованите камби по тази рецепта много се харесаха вкъщи, бях решила да напълня сурови камбичките с крема сирене, да сваря маринатата и да залея камбичките в бурканите с нея. После да ги заваря за 10 минути само за капачка, защото са тънки и крехки и иначе ще се разварят. Така според мен ще се мариноват, но и ще останат относително твърди. Мисля, че ще наподобяват насипните антипасти от Кауфланд, което е и целта на гимнастиката. Но... Ако намеря чушленца другата седмица може и да направя, ама първо да се пооправя, че едва стигам до банята...
Виж целия пост
# 8
Хора, предложете нещо с повечко крема сирене, освен чийзкейк? Щях да пълня люти камби да мариновам, но се разболяхме всички, натъпках чушленцата в буркани за слънчеви и имам... 2 кофи по 2 килограма крема сирене. Едната е запечатана и може да трае доста, но другата я отворих да го опитаме и трябва да се оползотвори.
Предлагам ти пай със сирена. Коричка за пай, запичаш я, пълниш с крема сиренето, 2 яйца (или 3, зависи колко голяма е формата), след което добавяш още някакво сирене с по-силен вкус (ако харесвате) и запичаш. Правила съм и с 3-4 вида сирене, както дойде в момента.

Това правих аз онзи ден - при мен е с козе сирене и смокини.





Виж целия пост
# 9
Скрит текст:
я кажи, че и аз си бях наумила да експериментирам с нещо подобно.
Понеже маринованите камби по тази рецепта много се харесаха вкъщи, бях решила да напълня сурови камбичките с крема сирене, да сваря маринатата и да залея камбичките в бурканите с нея. После да ги заваря за 10 минути само за капачка, защото са тънки и крехки и иначе ще се разварят. Така според мен ще се мариноват, но и ще останат относително твърди. Мисля, че ще наподобяват насипните антипасти от Кауфланд, което е и целта на гимнастиката. Но... Ако намеря чушленца другата седмица може и да направя, ама първо да се пооправя, че едва стигам до банята...

ау, тази рецепта ме беше съсипала от сладост. но иначе идеята е добра!
Виж целия пост
# 10
zenata, а аз си коригирах съотношенията като за нашия вкус и добавих сол. Правих камби по нея и станаха трепач. На втората доза намалих значително мазнината и още намалих захарта, чушките ги попарих за съвсем кратко и стерилизирах за 5 минути. Останаха си твърдички и са ни идеални.
Виж целия пост
# 11
Имам следният въпрос. Когато в рецепта пише примерно 5 кг чушки и 2,5 кг домати, за изчистени ли чушки и домати става въпрос или както са набрани? Защото при пипера особено разликата не е малка.
Виж целия пост
# 12
Имам следният въпрос. Когато в рецепта пише примерно 5 кг чушки и 2,5 кг домати, за изчистени ли чушки и домати става въпрос или както са набрани? Защото при пипера особено разликата не е малка.
Спазвайте съотношението. На 1 тегловна част домати слагате 2 тегловни части чушки. Аз това съм се стремял.
Виж целия пост
# 13
Дойде ред да търся рецепти, в които да вложат около килограм ръжено брашно. Моля за нещо лесно и вкусно, без значение дали е сладко или солено. Благодаря.
Виж целия пост
# 14
Айла,рецептите обикновено са дадени в сурови, набрани ,непочистени от дръжки,семе и люспи зеленчуци.
Когато е упоменато изрично,че са изчистени е ясно написано.
Действай смело!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия