За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 202
  • 738
# 15
Правя по стара бабина рецепта мелени домати със сол и аспирин без варене. Чета на Пепчо рецептата и тя ми припомни, че баба отгоре слагаше и препържено олио (благодаря, Пеп!). Това място, което оставих, дали ще стигне или повечко олио трябва? Баба оставяше по повечко място, но аз просто исках да използвам всичката суровина, която смлях и сега се чудя дали да махна по 2 с.л. от всяко шишенце...

Виж целия пост
# 16
Да, махни по 1 см можеш да го замразиш в чашка и пак ще го сготвиш
Виж целия пост
# 17
Дойде ред да търся рецепти, в които да вложат около килограм ръжено брашно. Моля за нещо лесно и вкусно, без значение дали е сладко или солено. Благодаря.
С ръжено брашно правя подобни меденки. Иначе съм опитвала и други сладкиши, но е тежко брашното и не нараства. Може би ръжен хляб е идея за нещо солено.
Виж целия пост
# 18
Ето това направих с ръжено брашно. Мъфини с ръжено брашно, ябълки и орехи.
Виж целия пост
# 19
Когато пържите кюфтета дупчите ли ги с вилица или нещо остро с цел да се изпържат и в средата?
Виж целия пост
# 20
Не. Така им бега соса.
Виж целия пост
# 21
Не. Ако ти остават сурови просто ги прави по-тънки.
Виж целия пост
# 22
А слагате ли сода за хляб?
Виж целия пост
# 23
Не. Малко газирана вода понякога, но не винаги.
Виж целия пост
# 24
И аз не. Слагам по 2-3 яйца, от тях набухват
Виж целия пост
# 25
Стандартните форми за кекс (с дупката) и тези правоъгълните с еднаква вместимост ли са?
Виж целия пост
# 26
Има в различни размери и от двата вида, не съм убедена че има такъв дето е приет за стандартен.
Виж целия пост
# 27
И аз имам въпрос Simple Smile За пръв път ще правя целувки и срещам рецепти със студени белтъци и с белтъци на стайна температура - кое е по-добре за начинаещ? И също, какво приготвяте с жълтъците, които ви остават, когато правите целувки?
Виж целия пост
# 28
С жълтъците си направи сладкарски крем или сладолед. Сос авголемено също става или като на супа- с малко ориз вътре и сос от цълтъци и лимон.
Виж целия пост
# 29
Toni, може да се комбинираме по Коледа Joy Ние правим Панетоне и тия 20тина белтъка, които ни останаха се превърнаха в планина от френски макарони Joy
За целувките не знам, не правим, но макароните са сходни и за тях се препоръчва белтъците да са престояли известно време в хладилника (ден-два, покрити, да не приемат миризми), но да се ползват на стайна температура.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия