За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 43 509
  • 597
# 120
Честит Ивановден!
Лятна манджа - пиперки, домати, моркови, тиквички и лук

Виж целия пост
# 121
Оха, сега отваряш и ядеш Simple Smile
Пейч,  ще ми позволиш този път да не съм съгласна с теб. Доверявам се на големия си собствен опит и вкус, вместо на комерсиални сайтове, преливащи от реклами и никакви надеждни източници. Самата аз в началото много съм мариновала меса с вино или оцет, но поне от 6-7 години не го правя и не намирам разлика при замразеното месо. За питомно път никак
Виж целия пост
# 122
Въпрос на вкус.
По лесно ми беше с линкове да изразя мнението си, но ще трябва да обясня. Преди много време, баща ми /лека му пръст/ гледаше зайци. Консервирахме в буркани. Месото задължително се киснеше в оцет или вино. Това заради специфичната му миризма. Въпреки, че бяха домашно гледани, а не диви.
Консервирали сме свинско, телешко, агнешко, патешко. При тях нямаше предварително накисване, само на заешкото. Та затова си позволих да снимам рецептата и да я публикувам тук.
Така, че всеки сам да си преценява.

Скрит текст:

Благодаря! Наздраве!🥂
Виж целия пост
# 123
Може да е от порода, 30на год гледаме зайци (мъж ми, как ли не аз,  аз съм по прибирането Simple Smile и сега ме чакат 4 да режа и приготвя за буркани ) и сума народ са яли, никой не е гъкнал, че мирише някак си. А и това е едно много нежно месо, с него захранихме нашите деца, сега малкото човече.
Наздраве, жив и здрав да си!
Виж целия пост
# 124
И аз съм яла от двама човека домашни зайци никакви миризми не съм усещала.Аз съм ги готвила не е да кажеш вече сготвени.
Преди 15+ години мъжа на една братовчедка ходеше за диви и ги киснеха задължително в оцет, това са ми детски спомени обаче си спомням, че тя се оплакваше, че страшно много миришат и не се влизало в банята им.После правеха луканки от тях.
Сега пак имам братовчед ловец доста прасета убиват, обаче не съм питала киснат ли месото.
Та наистина може миризмата да идва от породата.
Виж целия пост
# 125
Мъжките възрастни животни имат мирис в месото. Марината не е задължително оцет.
Виж целия пост
# 126
Нищо не ми мирише на мен/нас. Нито дърт глиган, нито див заек (предпочитам го дори пред питомен, на последния ми е тричаво месото). ММ е ловец близо 30 години, никога не съм киснела дивеча, освен в чиста вода веднага след като го донесе. И агнешко/шилешко/овнешко ядем, и ярешко ядем , не ни мирише. Та явно е и до нос и субективно усещане.

Да покажа домашните наденици, забравих дали ги показах тук.
Виж целия пост
# 127
Е то всяко месо има специфична миризма на конкретното животно. И добре че, иначе като американците всичко ще ни има "вкус на пилешко" 😂 Фортуна, хората, които (като мен, например) са израстнали с истинска храна от село, са свикнали с по-силните аромати на месо, на плодове, на зеленчуци... Бройлера до ден-днешен ако ще го правя на супа ми е "умито" и няма вкус. Естествено на грил с подправки е ок, там "нормално" пиле няма как да стане. Но дивеча си има миризмата, която не е лоша, но я има.
Виж целия пост
# 128
Чорбата на зелето отгоре е станала бяла.Какво да го правим?
Виж целия пост
# 129
Нищо ,цъфти, миеш и готвиш.Чорбата прецеждаш. Тя вероятно  и не е добра толкова за пиене.
Виж целия пост
# 130
Скрит текст:
Чорбата на зелето отгоре е станала бяла.Какво да го правим?

Трябва да се пресече. Надявам се зелето да не е омекнало.
Виж целия пост
# 131
Благодаря.Зелето си е твърдо, чорбата е хубава на вкус и вид.Две бидончета направихме по един и същ начин и едновременно, на едното нищо му няма, другото побеля.
Виж целия пост
# 132
Скрит текст:
Благодаря.Зелето си е твърдо, чорбата е хубава на вкус и вид.Две бидончета направихме по един и същ начин и едновременно, на едното нищо му няма, другото побеля.

Тук съм описал всичко.
Виж целия пост
# 133
Аз за чорбата имах предвид ,че може да е по-кисела от желаното , при мен  е вече, защото бе топло и рано го сложих, но като се прецеди да не дразни цъфтежът, нищо  и няма ,не е вредна.
Виж целия пост
# 134
С удоволствие се хапва зимнината у дома

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия