За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 153
  • 747
# 60
Снолните ми крилца стана уникални!
За днес :пуешки бутчета с картофи в гювеч..... С бяло винце..... Съвети
Виж целия пост
# 61
Нещо в тази рецепта ми куца.

овесени ядки - 1 ч.ч.
фурми - 200 г
ябълки - 2 бр.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
захар - 4 с.л.
мед - 4 с.л.
масло - 100 г
лимонов сок - 1 с.л.

Би трябвало да се получи нещо като кекс.Изпекох го вече,де,но на нищо не прилича.Изобщо не се надигна.
Ще върви в кофата вероятно, но ми е любопитно  в мен ли е грешката.
Не трябва ли да има още някаква течност?
Виж целия пост
# 62
Аз бих добавила само яйце, или яйце+мляко.
Виж целия пост
# 63
Нещо в тази рецепта ми куца.

овесени ядки - 1 ч.ч.
фурми - 200 г
ябълки - 2 бр.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
захар - 4 с.л.
мед - 4 с.л.
масло - 100 г
лимонов сок - 1 с.л.

Би трябвало да се получи нещо като кекс.Изпекох го вече,де,но на нищо не прилича.Изобщо не се надигна.
Ще върви в кофата вероятно, но ми е любопитно  в мен ли е грешката.
Не трябва ли да има още някаква течност?
Ако ти е била гъста сместа, трябвало е да добавиш нещо - яйце, мляко... да е като нормално кексово тесто - то да е по-рядко върви, ама гъсто...
Някак на бисквита ми прилича иначе рецептата.
Виж целия пост
# 64
Хич не ме бива в сладкишите и затова винаги спазвам точната рецепта.
И,да,много гъсто беше,мнооого далеч от кексово тесто Grinning
Наистина прилича на бисквита.Опитах го и на вкус го бива.
Исках да приготвя нещо по-здравословно за детето,но в този случай не знам дали ще може да го хапва.


Благодаря ви!
Виж целия пост
# 65
Хич не ме бива в сладкишите и затова винаги спазвам точната рецепта.
И,да,много гъсто беше,мнооого далеч от кексово тесто Grinning
Наистина прилича на бисквита.Опитах го и на вкус го бива.
Исках да приготвя нещо по-здравословно за детето,но в този случай не знам дали ще може да го хапва.


Благодаря ви!
То като бисквита/по-сухо ще е и по-трайно. Не го хвърляй... натроши го и с нещо креместо и плодове, ядки ще приготвиш страхотни десерти в чаша. Ако ти остава, дръж го в увито в хартия за печене, а може и в плик освен това, но не го затвяряй изцяло, да диша малко и на хладно.
Виж целия пост
# 66
Скрит текст:
Нещо в тази рецепта ми куца.
овесени ядки - 1 ч.ч.
фурми - 200 г
ябълки - 2 бр.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
захар - 4 с.л.
мед - 4 с.л.
масло - 100 г
лимонов сок - 1 с.л.
Би трябвало да се получи нещо като кекс.Изпекох го вече,де,но на нищо не прилича.Изобщо не се надигна.
Ами не всички кексове се надигат, просто е друг вид сладкиш, важното е на вкус и консистенция дали ти харесва. Като гледам с тия овесени ядки по-скоро е нещо което после се реже на квадрати или т.н. барчета. Ако искаш здравословно просто яжте сурови плодове.
Виж целия пост
# 67
Благодаря!
И сурови плодове ядем. Blush
Под "нещо по-здравословно" имах предвид различно от традиционните кексове и сладкиши,които обикновено съдържат доста захар и брашно.
Не мога за следобедна закуска на малко дете всеки ден да давам само плодове,защото не е достатъчно засищащо.Тях ги ядем между другото.
Виж целия пост
# 68
Скрит текст:
Нещо в тази рецепта ми куца.

овесени ядки - 1 ч.ч.
фурми - 200 г
ябълки - 2 бр.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
захар - 4 с.л.
мед - 4 с.л.
масло - 100 г
лимонов сок - 1 с.л.

Би трябвало да се получи нещо като кекс.Изпекох го вече,де,но на нищо не прилича.Изобщо не се надигна.
Ще върви в кофата вероятно, но ми е любопитно  в мен ли е грешката.
Не трябва ли да има още някаква течност?
Това изглежда като смес за домашна гранола, сухо е. Може да се ползва точно като гранола, натрошаваш и поливаш с мляко и закуската е готова.
По-скоро следващия път изпечи тази смес на бисквитки. Така като сладкиш в тава може да се нареже на квадрати или правоъгълници като десерт, тип Корни.
Виж целия пост
# 69
Лейла, ето ти рецепта за кекс без захар и брашно.

Скрит текст:


Замених бадемите с орехи и залях с черен шоколад, разтопен с масло. Не е сладък, но за моя изненада и синовете ядоха от него. По-хубав става като престои. Върви с чаша прясно мляко.

 

Само от овесени ядки и банан се правят бисквитки. Доста рецепти има в нета.
Виж целия пост
# 70
Въпрос към Ze-ze.
В предната те сподели за бутер тесто от К.Би ли казала от кой магазин си го купила.Аз в нашия не успях да го открия.
Виж целия пост
# 71
Въпрос към Ze-ze.
В предната те сподели за бутер тесто от К.Би ли казала от кой магазин си го купила.Аз в нашия не успях да го открия.
Няма го никъде в момента. Sad Онзи ден го търсех, проверих в няколко магазина. Казаха ми, че отдавна не са го зареждали. Последно това тесто съм го купувала преди няколко месеца...може и година да е било. Thinking
Виж целия пост
# 72
Мдаа и аз не го намерих... нали е нещо хубаво...
Виж целия пост
# 73
Кулинарки, колко дни може да съхранявам тесто в хладилника?
Виж целия пост
# 74
Кулинарки, колко дни може да съхранявам тесто в хладилника?
7-10дни на студено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия