Козунаци 2023

  • 45 371
  • 758
# 90
Да, имаме чудесни брашна в бг. За съжаление и цената им с доставката става чудесна. Аз харесвам етно, пак генерал Тошево. Житото им е разкошно.
Виж целия пост
# 91
Приготвих кифличките на Джемма за първи път, станаха много вкусни, обаче пак нямам конци. Тестото втаса добре, имаше мехурчета на повърхността, ама конците ги няма.

Разбрах защо ги няма конците - белтъка в брашното ми е само 3г.
Виж целия пост
# 92
Да, имаме чудесни брашна в бг. За съжаление и цената им с доставката става чудесна. Аз харесвам етно, пак генерал Тошево. Житото им е разкошно.

Погледнах сайта на Етно, изглежда бутикова мелница, не съм виждала такова брашно по магазините Варна, Добрич, Разград. Освен онлайн къде се предлага/продава?
Явно правят малки количества.
Виж целия пост
# 93
ами не се, то това е проблем, защото с доставката допълнително се оскъпява.
Виж целия пост
# 94
Записвам се да следя с първи опит за тази година. С обикновено брашно на родна стряха, но следващите няма да са с него.
Виж целия пост
# 95
Толкова ми се ядат козунаци вече, единственото, което ме спира е диетата. Следващият уикенд, обаче, ще направя кифличките на Джемма.
Виж целия пост
# 96
От днес - с 500 гр брашно, 2 яйца, 170 мл мляко и 160 гр захар, 5-6 гр мая суха:




Виж целия пост
# 97
Здравейте дами! Сина ми иска да му направя канелени охлювчета. Каза че се правели с тесто подобно на козуначеното. Някоя от вас правила ли е и може ли да даде сполучлива рецепта.
Виж целия пост
# 98
Здравейте дами! Сина ми иска да му направя канелени охлювчета. Каза че се правели с тесто подобно на козуначеното. Някоя от вас правила ли е и може ли да даде сполучлива рецепта.
Подобно на козуначеното е бриош тестото... с такова тъкмо днес правих канелено маймунско хлебче.  Може да увеличиш  малко захарта (например 60г ) в тесто. След втасването разточваш кора и намазваш цялата със смес от масло, захар и канела  или пък само поръсваш захар + канела, навиваш на руло и режеш шайби (3см).

Скрит текст:
В ляво на снимката.

Виж целия пост
# 99
Скрит текст:
Здравейте дами! Сина ми иска да му направя канелени охлювчета. Каза че се правели с тесто подобно на козуначеното. Някоя от вас правила ли е и може ли да даде сполучлива рецепта.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_7586.html
Виж целия пост
# 100
Рецептата на Морена се доближава най-много до тази, която правят тук в Германия.
Аз ги правя по тази рецепта от форума:

Карлсон: "в твоите безсрамно скъпи кифлички би трябвало да има повече канела"
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:
тесто:
25г мая
75г масло
2.5 дл пр. мляко
0.5 дл захар
1 щипка сол
евентуално 1 чл млян кардамон
около 7 дл брашно + брашно за месене и точене

пълнеж:
50 г масло
0.5 дл захар
1 чл канела

1 яйце за мазане отгоре

приготвя се тестото и се оставя да втасва 30 мин
разделя се на 2 части, всяка част се разточва с размери прибл. 20х50см, пълнежа се нанася отгоре, навива се на стегнато руло откъм дългата страна и с нож се режат кръгчета дебели около 1см, слагат се в хартиени формички (като за мъфини), покриват се и се оставят да втасват 30 мин
отгоре се мажат с разбито яйце и се пекат около 10 мин при 220 градуса

този пълнеж като количесто стига само за едното руло
по желание може да се направи в двойно количество или да се използва нещо друго - аз напр. използвах сладко от ягоди и бадеми
Виж целия пост
# 101
Здравейте дами! Сина ми иска да му направя канелени охлювчета. Каза че се правели с тесто подобно на козуначеното. Някоя от вас правила ли е и може ли да даде сполучлива рецепта.

Аз правя, с квас, просто се заменя с мая.
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2019/03/blog-post.html?m=1
Виж целия пост
# 102
Здравейте дами! Сина ми иска да му направя канелени охлювчета. Каза че се правели с тесто подобно на козуначеното. Някоя от вас правила ли е и може ли да даде сполучлива рецепта.
Ето и от мен канелени охлювчета
Виж целия пост
# 103
Обожавам такива охлюви, но сиропирани.
Стават божествени Heart Eyes
Виж целия пост
# 104
КАНЕЛЕНИ РУЛЦА С КАРАМЕЛ И ЯДКИ - CINAMON ROLLS

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/02/cinamon-rolls.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия