Козунаци 2023

  • 46 976
  • 758
# 105
Благодаря на всички за рецептите за канелените рулца! Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 106
Мислех си, че няма да подранявам тази година, Blush ама видях в нета този разкошен шоколадов козунак и не издържах. Препоръчвам го с две ръце. Много мек, ароматен и на конци. Приготвя се бързо, но може да го оставите да нощува в хладилника, а на сутринта само да го оформите. Аз го оформих на три рула, но може да го оплетете.

Шоколадов козунак с шоколадови парченца


Виж целия пост
# 107
Някой да е използвал това тесто за козунаци и да има мнение за него?
https://mlivo1937.com/product/mnogo-silni-pshenichno-brashno/
Виж целия пост
# 108
Някой да е използвал това тесто за козунаци и да има мнение за него?
https://mlivo1937.com/product/mnogo-silni-pshenichno-brashno/
Това брашно е с прекалено много белтъци/протеини, ще е много трудно за работа при оформянето. Освен ако не се ползва за дъго втасване.   Повече от 13г белтък не е нужно изобщо.

Аз тази година смятам да изневеря на 13г белтък и ще ползвам 12г.
Виж целия пост
# 109
ехеее, 16 г. много бре.
морена, тази година е модерно едно брашно, което го рекламира Ваня Джорджевич - някакво австрийско с 14 г протеин. масово се купува по 10 кила гледам, хората пощуряха. а рецептата е с бързо втасване във фурна....та така.
Виж целия пост
# 110
.....
Аз тази година смятам да изневеря на 13г белтък и ще ползвам 12г.
Морена, кое  точно брашно ще използваш?
Виж целия пост
# 111
Тази марка инат и само силно (не много силно) с 13гр белтъци. Мисля да го изпробвам този уикенд

https://mlivo1937.com/product/силно-бяло-пшенично-брашно-2/
Виж целия пост
# 112
Аз тази година смятам да изневеря на 13г белтък и ще ползвам 12г.
Морена, кое  точно брашно ще използваш?
София мел Екстра (11.8г), като мисля да му добавя малко банично на СМ.
Виж целия пост
# 113
И аз се разписах за тази година с козуначените кифли на Джема с пълнежи от локум, шоколад и мармалад.
Виж целия пост
# 114
Аз взех лидълско брашно за баница,да пробвам с него как ще стане. Тези дни ще е пробата. 😁
Виж целия пост
# 115
За мен брашното за баница е излишно високо протеиново, а тези с по14-15-16 са прекалено. Писала съм и тук -- преди две години експериментирах и установих, че за моя вкус (и технология) най-добре става с протеин около 12 (смесвам София Мел Класик и за баница). Влажността е достатъчно, остават свежи 5-6 дни след изпичане, съответно не се налага да чакам часове за втасване, а предвид факта, че правя много бройки, това е важно.
Виж целия пост
# 116
Високопротеиновите са супер за козунаци с квас, не знам защо всички масово се заиграха с него.

Тази година ще меся в новия Кенчо, който има програма втасване. Доста ще ме улесни
Виж целия пост
# 117
Купих от Лидл брашно с 13% белтъчини. Да го смесвам ли с някое с по- малко белтъци?
Виж целия пост
# 118
Тази марка инат и само силно (не много силно) с 13гр белтъци. Мисля да го изпробвам този уикенд

https://mlivo1937.com/product/силно-бяло-пшенично-брашно-2/
Пробвах това брашно,не ми хареса.Силното брашно повече харесвам.
Виж целия пост
# 119
Аз взех лидълско брашно за баница,да пробвам с него как ще стане. Тези дни ще е пробата. 😁
Баничното на СМ е по-добро.

Купих от Лидл брашно с 13% белтъчини. Да го смесвам ли с някое с по- малко белтъци?
Както решиш... става и без да го смесваш. Както вече е писах,  с по-малко белтък по-лесно се работи с тестото.

За мен брашното за баница е излишно високо протеиново.
То за баница си е добре с толкова протеин. Simple Smile
За козунак въпросното също не е проблем - просто конците са по-жилави.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия