За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 461
  • 762
# 120
https://www.torti-fenikstur.com/image/cache/data/Roza-900x600.png

Можете ли да ми кажете рецепта за крем, от който мога да направя подобни рози, а също и хубава боя (ако има значение жълта и/или розова)?
Тортената тема може да ти е полезна https://m.bg-mamma.com/?topic=1277994
Виж целия пост
# 121
Здравейте,
Какво пилешко да купя и как да го приготвя, за го сложа в суши?
Сещате се, предполагам,  има разни royal chicken, crispy chicken, и т.н., в които има пиле с някаква панировка, авокадо, краставичка, и разбира се - ориз и нори.
Искам да си го направя домашно.
Виж целия пост
# 122
Здравейте,
Какво пилешко да купя и как да го приготвя, за го сложа в суши?
Сещате се, предполагам,  има разни royal chicken, crispy chicken, и т.н., в които има пиле с някаква панировка, авокадо, краставичка, и разбира се - ориз и нори.
Искам да си го направя домашно.
Витаминче, сигурно ще стане пиле с ориз във водорасло. не съм яла чикънско суши,но с филе би трябвало да стане.
п.с. Японците, поне тези които аз познавам и съм посещавала, не си правят сушито с пиле. заложи си на стандартната цьомга и без това е днес и утре на промоция в лидл. Вадиш от пакетчето и редиш върху ориза.
и още един трик за ориза на сушито - слагай му повече оризов оцет!
Виж целия пост
# 123
Здравейте,
Какво пилешко да купя и как да го приготвя, за го сложа в суши?
Сещате се, предполагам,  има разни royal chicken, crispy chicken, и т.н., в които има пиле с някаква панировка, авокадо, краставичка, и разбира се - ориз и нори.
Искам да си го направя домашно.
Aха, както Скк писа, сушито не е с пилешко, а със сьомга, ама ако държиш - замразени пил. гърди или филе, леко отпуснати и нарязваш на тънко.  Иначе с пилешко по-добре "суши" с оризови кори. Simple Smile https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_40.html
Виж целия пост
# 124
Морена,
Имаш предвид сурови да си останат ли??

Аа, държа, държа да е с пиле за мен. За ММ - сьомга; вчера взех от Лидл. Но аз не я харесвам в суров вид.

П.П. Ето такова "суши" имам предвид:

Ще опитам и самата рецепта,  след като вашите са си класически с риба.
Виж целия пост
# 125
Здравейте,
Какво пилешко да купя и как да го приготвя, за го сложа в суши?
Сещате се, предполагам,  има разни royal chicken, crispy chicken, и т.н., в които има пиле с някаква панировка, авокадо, краставичка, и разбира се - ориз и нори.
Искам да си го направя домашно.
Правила съм с хрупкави пилешки филета , оваляни в галета и изпечени
Пп:  като това от снимката филаделфия хрупкаво пилешко филе и авокадо
Виж целия пост
# 126
Съмнявам се колко ще е хрупкаво това пиле - ще се овлажни от другите съставки и панировката ще стане на каша. Може би освен ако не се консумира веднага след приготвянето.
Виж целия пост
# 127
До час нищо му няма, както и с хрупкавата скарида
Виж целия пост
# 128
Не може ли вместо пиле някакъв зеленчук? Авокадо, краставица, хруокава чушка, гъба или дори съм яла с омлет, но пилето ми е много неотрално за суши. Или ако държиш пасирай пилето на пастет с тази филаделфия и нещо пикантно и го сложи на сушито.
Виж целия пост
# 129
Морена,
Имаш предвид сурови да си останат ли??
  С оризовите кори ако имаш предвид - може и сурови (както са при мен), може и да ги изпържиш рулцата преди да са нарязани разбира се. Но сурови повече наподобяват суши. 
Сложи си пилешко даже и да не е хрупкаво, щом си държиш, нали си е за теб. Simple Smile
Виж целия пост
# 130
Какъв едър булгур купувате, като марка? Огранява ли ви се? Три пъти купувам един турски, известна марка, но забравих името в момента и като престои малко в буркана замирисва ужасно на гранясало. Писна ми да хвърлям булгур.
Купувам ECE, до сега не ми е гранясвал.Последно купих от турски магазин и като го отворих вече беше гранясал.
Виж целия пост
# 131
Имам един пакет кръгли оризови кори.
Какво да ги правя? Идеи?
Виж целия пост
# 132
Какъв едър булгур купувате, като марка? Огранява ли ви се? Три пъти купувам един турски, известна марка, но забравих името в момента и като престои малко в буркана замирисва ужасно на гранясало. Писна ми да хвърлям булгур.
Купувам ECE, до сега не ми е гранясвал.Последно купих от турски магазин и като го отворих вече беше гранясал.
Точно ЕСЕ купувах последните 2-3 пъти. Като го купя е добре, но като престои 1-2 месеца в буркана и замирисва. Не ползвам често булгур...освен, като отворя пакета да го вакумирам половината.

Благодаря на всички момичета, които отговориха. Ще пробвам с предложенията ви, като марки.
Виж целия пост
# 133
Или в пликче за храна и във фризера. Ефибуш отново тенкс.  Всичко стана разкошно, зеленчуците особено, но месото стана най-бавно и то свинските шишчета. Докато агнешките стекчета станаха върху фолио супер и бързо.
Виж целия пост
# 134
Пернати не се ядат сурови!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия