За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 317
  • 762
# 195
това ли е на немски ? Grünkohl (Brassica oleracea var. sabellica). немците го готвят наситно нарязано, добре задушено в сос и е гарнитура към месо  или пържни яйца или кнедли . Може вътре шпек на малки кубчета при соса. Има много рецепти. В същност съм го яла в гарнтура и на едросмлени вурстчета и на малки кръгли кюфтенца. Аз го харесвам.
Виж целия пост
# 196
Моля, кажете някоя рецепта с кейл, освен чипс. Хич не ме вдъхновява тоя зеленчук, обаче имам един пакет.
Италианците го готвят на супа. Като тази, например: https://www.cucchiaio.it/ricetta/zuppa-di-cavolo-nero-con-pane-toscano/
Виж целия пост
# 197
Добре, кулинарен въпрос.
Та, съвсем сериозно питам, има ли рецепта за домашно приготвени кренвирши от месо.
Dorchester, погледни в блога на Бати Мити "Дзверски вкусно" , майстор на вкусотии от месо

https://batimiti.blogspot.com/search?q=%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BD% … D1%80%D1%88%D0%B8
Виж целия пост
# 198
Моля, може ли да ми кажете от къде да и купя в София, хубав пълнозърнест небелен сусам на семена?
Решила съм да си правя сама сусамов тахан, та за това ми трябва.
Виж целия пост
# 199
Моля, може ли да ми кажете от къде да и купя в София, хубав пълнозърнест небелен сусам на семена?
Решила съм да си правя сама сусамов тахан, та за това ми трябва.
Аз само такъв ползвам от борсата ( в Дружба, но едвали само в тази  има).
Виж целия пост
# 200
Здравейте!
Търся рецепта за едни сладки/пастички крушки. Продаваха се във Велико Търново и региона.
Представляваха две слепени пандишпанови бишкоти (така го помня, но бяха доста сочни с формата на круша и дори издути в долната част). Кремът по средата по-скоро маслен крем, но много лек. Имаше някаква есенция в него, но не мога да доловя по детските си спомени каква. Така слепена пастичката беше потопена във вече по модерному "айсинг", който беше по-скоро приятно дъвчещ се. Не знам защо си мисля, че имаха и сироп самите пандишпанови бишкотки, защото в долната част на крушата бяха невероятно сочни. Само да поясня, че отгоре в никаъв случай не е било фондан, беше си глазура от пудра захар, но не се начупваше при отхапване, оставаше мека.
Виж целия пост
# 201
Ехаааа, така си ги описала, че започнах да преглъщам Simple Smile
Виж целия пост
# 202
Моля, може ли да ми кажете от къде да и купя в София, хубав пълнозърнест небелен сусам на семена?
Решила съм да си правя сама сусамов тахан, та за това ми трябва.
В ДМ. Техният освен, че е пълнозърнест, ами и като съотношение цена/кг е много добре. Задължително преди да го направите на сусамов тахан опитайте няколко зърна и вижте дали не са гранясали или горчат. Не говоря за този в ДМ, а принципно. Често си правя сама тахан и винаги проверявам зърната преди да ги смеля, че иначе се получава кофти вкус.
Виж целия пост
# 203
Колко е в ДМ, Мики? Че едва ли е по-на сметка от борсата.
Виж целия пост
# 204
Ами 500г бяха 5-6лв.
Виж целия пост
# 205
Аха, на борсата е 1кг - 6лв... поне преди да тръгнат нагоре цените.
Виж целия пост
# 206
Цял килограм много ми се вижда. Аз за един буркан тахан ползвам 200-250г сусам. Освен, ако не яде човек само тахан с лъжицата...
Виж целия пост
# 207
за какво го ползвате? аз имам 2 буркана тахан от свеки и за нищо е мога да ги ползвам.
Виж целия пост
# 208
Има много рецепти с тахан. Първо се сещам за хумус, за бисквити, може и някакъв крем да става с него.
Виж целия пост
# 209
свекито бърка нещо с мед. не става за хумус
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия