Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вие как бихте постъпили?

  • 5 290
  • 71
# 15
Изобщо не е задължително да завързваш соц.контакти по площадките...особено, ако не си редовен на тях. Дори, ако има някакво постоянно присъствие на вече оформена групичка родители...абсолютно можеш да минеш с едно поздравяване/кимване и гравитираш около детето. С първото дете се намерихме хубави родители по площадка съвсем случайно (с които поддържахме нормални разговори), а с второто предпочитам да сме номади по градинки, а най-обичам като няма хора🤣 Как ли пък ще плащам обществено мнение кой какво мисли за мен по площадките😎
Виж целия пост
# 16
Което няма как да знам за себе си, ако не говоря с тях Simple Smile Works for me 😅
Ще го мисля като дойде. Едва ли ще мога да ползвам трика с четенето на книга, както в служебния транспорт, но няма да пречи да опитам Grinning
С книга наистина не се получаваше, но слушалките в ушите работеха безотказно.
Виж целия пост
# 17
Това изобщо не е вярно. Усещане за подобен социален натиск може да има само в някой дълбок прованс, където всички се познават. Площадките са обществени места и никой не е длъжен на никого, още повече пък да го заговаря и води диалози.
Социален натиск, и е прието, че трябва да си говориш с хората, ако ли не - значи си невъзпитан темерут, надута пуйка, и тн.
Виж целия пост
# 18
Социален натиск има навсякъде по света.
Виж целия пост
# 19
Къде по света има социален натиск, че трябва да си говориш с разни непознати, за да не те сметнат за темерут?! Няма такова нещо. Това е просто абсурдно.
Виж целия пост
# 20
Т.е. само по българските села се водят разговори от любезност, никъде другаде по света?

Разбира се, че е по-социално прието да комуникираш с хора, които виждаш всеки ден (както е по площадките), отколкото да обръщаш глава в другата посока, когато ги видиш. Площадките обикновено са в междублоковите пространства, доста от хората се познават поне по физиономия. Не са напълно непознати.

Хората имат мнение, когато видят някой асоциален, или отбягващ компанията им. Съответно има хора на които не им пука от чуждото мнение, и такива, на които им пука (очевидно авторката е от тях, иначе нямаше да има тема).
Виж целия пост
# 21
От любезност могат да се водят навсякъде разговори, но не и под социален натиск. Просто си има такива хора, разговорливи.
Аз с непознати по площадките не говоря ( освен ако някой не ме попита нещо) и не се чувствам длъжна да го правя.
Виж целия пост
# 22
А тогава откъде идва неудобството, което много хора изпитват, когато отбягват някой? Точно защото е социално прието да комуникираш, а не да отбягваш.
Виж целия пост
# 23
Не знам за какво неудобство говориш. Ти говориш ли си от неудобство със съседа ти по седалка в метрото, или някой, с когото се разминаваш в супермаркета? Аз не, а сигурно и милиони други хора.
Виж целия пост
# 24
Аз затова почти не ходя по площадки,пък където и когато има много хора съвсем.Намерих си себеподобна дружка и понякога сме двете,но най-често съм сама или пък всички в комплект-аз,бебе,ММ и баткото.
Виж целия пост
# 25
Не, освен, ако съседа ми по седалка в метрото, не се окаже и че е съседа под нас, например. Какъвто обикновено е случаят по площадките.
Тогава ще ми е неудобно, да.
Виж целия пост
# 26
А защо се чувстваш длъжна да си говориш със съседите? Поздравяваш от любезност и това е. Чак пък да си говорите? За какво?
Виж целия пост
# 27
Аз не говоря с никой, от темерутите съм. Но вътрешното усещане си съществува.
И това е нормално, вродено ни е. Хората са оцелявали хилядолетия наред, защото са били социални и в групи. Асоциалните не са оцелявали дълго време сами. Отскоро можем да си позволим да минаваме през живота с възможно най-малко контакти.
Виж целия пост
# 28
Щом то няма претенции за среда на играене, защо да ги търпите? Отивайте там където ще Ви е приятно и на двамата, след време и то ще си направи обкръжение и няма да иска в парка на интригантките.
Виж целия пост
# 29
Сещам се едно нещо - на тази площадка има някакви познати/роднини, и ако ,,избяга" оттам, и ходи на други места, ще получи целия негативизъм който е възможен - всичките обсъждания +клюки и всички екстри. Така че - ни така ни ...другояче.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия