Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Зависимост към порнография

  • 947
  • 3
Здравейте!
Реших да направя тази тема, тъй като в този форум срещнах хора с подобен проблем. В България не се говори за порно зависимост и ако някой има проблем си мисли, че е единствен.
Видях и доста грешни мнения.
Аз съм момче и също се опитвам да се откажа.
Ако някой иска да говори или да пита нещо е добре да го направи в коментар, тъй като не съм активен във форума и може да си забравя паролата. Ако след време вляза и намеря коментар мога от нов профил да се свържа. Не съм медицинско лице! Не нося отговорност, при всякакви нанесени щети, физически, психически или каквито и да е било други проблеми. Не нося отговорност за достоверността на информацията. Това е просто лично мнение. Първо трябва да научите как работи зависимостта.

Кога можем да говорим за зависимост към порно ?
- Не можете да спрете (дори да искате)
- Изпитвате симптоми като: депресия, липса на мотивация и др. (ще разгледаме всичко по-надолу)
- Ако има драстично увеличение на използването на порно.
- Увеличаване на интензитета - Искате да включите нови неща, тъй като това, което сте правили до сега вече не ви доставя удоволствие
- Отлагате важни ангажименти, за да гледате порно. Например да откажете да излизате с приятели.
и др.

Система за възнаграждения - това включва и допаминовите рецептори и допамин!

Зависимостта към порно води до промяна в химията на мозъка ни.
Системата за възнаграждение се е формирала още от предците ни.  Тя ни помага да се учим от околната среда и да оцеляваме например когато ядем вкусна храна или размножаване ( има разлика между секс и порно).

Къде е проблема с порнографията ?
1. Както казахме допамин се отделя например когато постигнем успех в работа. Само че за да постигнем това се нуждаем от усилия и време. Какво става обаче при порнографията ? Ние можем да получим много допамин веднага.
2. Както казахме допамин се отделя например когато правим секс. Какво става обаче при порнографията ? Имаме безброй жени, които можем да избираме и то веднага. И можем да изберем каквото искаме. Можем и да я сменяме всеки път. Нещо което не можем при секса. Така получаваме много по-огромно количество допамин и то веднага.

Когато обаче залеем мозъка си с много допамин (нещо, което не става с нормалните дейности като размножаване, ядене на храна, спорт, музика и т.н.). се получава намалена чувствителност на допаминовите рецептори. Да видим нещо просто: ако преди ни е трябвало 100 точки допамин, за да се чувстваме щастливи, след като гледаме порно и мастурбираме допамина се покачва на 500 точки и затова се чувстваме щастливи. След време нашето щастие е при 500 точки, а онези 100 вече са малко и се чувстваме депресирани. Тогава нормалните дейности, които осигуряват 100 точки като спорт и музика вече не ни правят щастливи.

До какво водят всички химически промени в мозъка:
- Ниско самочувствие
- Депресия
- Липса на мотивация
- Мозъчна мъгла
- еректилна дисфункция
и много други.

Нормално е да имате депресия след като вече щастието ви е при "500 точки допамин"
Нормално е когато сте свикнали да гледате различни жени и то подбрани топ модели да не изпитвате удоволствие когато правите реален секс. Това води и до еректилна дисфункция.

Кога и защо гледаме порно ?
- Защото ни е навик да го правим на определено време. Когато човек е свикнал да получава определен допамин за определено време. Изпитвате нужда като всеки наркоман.
- Защото ни е навик преди лягане - когато гледаме порно и мастурбираме се освобождават невротрасмитери, които ни отпускат. Когато човек свикне да го прави преди лягане, после му е трудно да заспи без да мастурбира.
- При всеки спад на допамина и др.

Едно нещо знам - само желание не стига!
Трябва план!
По-нататък може да споделя и за някой неща, които помагат да се откажете.
Едно от нещата е да намерите хора с подобна зависимост. Ето защо да пишете тук и ще сформираме анонимен чат.

Имах и файл с това какво причинява порнографската зависимост от химически до физически промени в мозъка. Ако го намеря ще го споделя.

Виж целия пост
# 1
Гледах едно видео, мъж споделя, че от 9 г. не гледа порно и как живота му се е променил, беше или на английски или на немски. Отказа трябва да е от един път, казваш край и спираш. Това е епидемия при мъжете, нищо, че не се говори в България много, в комбинация с хазарт мъжете са жертва на брутална реалност. Всъщност виртуалната реалност съсипва човешки животи, затова колкото по-малко толкова по-добри.
Виж целия пост
# 2
Това е файла със влиянието на порнографията.
https://docdro.id/c7Gpg4j
Виж целия пост
# 3
Stop! Поздравления за добре оформената тема. Личи, че зад поста стои интелигентен човек.

Първо: Това се води болестно състояние, подобно на другите видове зависимости. Съответно изисква лечение, което да изчисти глада към гледането. Аз не знам да има лечение в България, но в чужбина практикуват електронни терапии, които поправят функциите на мозъка до ниво на здрав човек, после медикаментозно поддържат мисловната дейност далеч от подобни желания. Заедно с лечението на тази специална зависимост; лекуват и самите полови дисфункции.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1557040

Второ: едно от най-важните неща в борбата: Воля! Виждам, че я имаш и това е чудесно.
Успех във възстановяването
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия