Наскоро си купих сервиз за чай от костен порцелан. Чашите ги използвах за дълго кафе и съм сигурна, че с тях проблеми няма. Чайникът обаче се пукна от първата употреба. Възможно е и аз да съм грешка, но при положение, че се предполага да се използва за топли напитки, не трябва ли материалът да издържа на топлинни удари? Водата беше около 80 градуса. Чайникът ли е дефектен или аз трябваше да внимавам с температурите? Ще се радвам както на лични мнения и впечатления, така и на професионален отговор, ако има дама с квалификация в сферата на производството и търговия с порцелан.
В случай, че аз съм в грешка, как трябва да подходя с приготвянето на чая (в отделен съд и с преливане, може би?)? Има ли начин за запечатване на пукнатината? Имам бегли спомени за някакъв лайфхак, но за обикновен порцелан.