Употреба на костен порцелан

  • 1 859
  • 18
# 15
Ако става дума за тънко и леко имам един японски сервиз, над 100 годишен, от така наречения eggshell porcelain. Чашките са почти безтегловни.




Виж целия пост
# 16
Яйчената черупка са страхотни- още по-тънки и леки. Нямат вътре пепел от кости. Технологията също е китайска. Много харесвам тези, които са гравирани преди да се изпекат и едноцветни. Гравюрата се вижда само когато съдът се постави срещу силна светлина. На пипане нищо не се усеща, защото глазурата влиза в гравираното и чашата е гладка.

Черна станция, каква е историята на сервиза? Влюбих се в чашата. Ползвате ли ги? Сигурно ще получа палпитации ако трябва да пренеса такава чаша до мивката.
Виж целия пост
# 17
Имат сантиментална стойност и не ги ползваме. Поне от баба ми са, може и от пра баба ми да са. Веднъж се опитах да получа оценка, но не ги оцениха много високо, 200 евро или нещо такова за сервиз от 6 +6 и една вазичка. По печата отдолу аз сама намерих производителя и периода.
Виж целия пост
# 18
Изглежда невероятно просто! За пръв път виждам талкова прозрачна порцеланова чаша.

Аз като че ли се поуплаших от случката с чайника и вече приготвям чая с по-скоро топла, а не гореща вода. Пак става, но се изчаква по-дълго. С кафето проблеми няма, макар че си е горещо.

Ползвам захарницата от един стар, но идентичен сервиз - в голям оборот е, доста удари е отнесла, но е в перфектно състояние. На практика е безсмъртна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия