Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

  • 12 702
  • 207
# 195
Тефал и Мулинекс имат и голям обем:

https://www.amazon.fr/Tefal-Multicooker-Autocuiseur-Electrique-A … ues/dp/B07PHM7RXF

Моят е 5л и стига преспокойно за 8 порции мусака. 4 човека сме у дома.
Виж целия пост
# 196
Здравейте! Искам да си взема мултикукър и еър фрайер. Двоумя се обаче дали моделът на tefal cook4me плюс запичащ капак ще ми свърши работа или да си взимам два отделни уреда. Искам да пека баници и пици през лятото, за да не включвам голямата фурна. Запичащият капак подходящ ли е за такава дейност? Иначе съм се спряла на тези два модела:


Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 197
Тези уреди не са за баници и пици. Баницата и пицата изискват горещо отдолу нагоре за да се надигнат качествено. Капакът на Cook4me е хубав но соок4ме не пече на долен реотан. Той е програмируема тенджера под налягане.

Ако искате налягане и баница, Olla GM deluxe fry би могла, направо в купата, но диаметърът е малък.

Единственият компактен уред, способен да изпече истинска пица е фурна за пица. В никакъв фрайър или мултикукър не стават хубави.

 https://www.amazon.de/G3Ferrari-Delizia-G1000610-Electric-Alumin … chen%2C213&sr=8-4

За 3 до 5 мин става една пица. Трябва да се загрее добре.

А лятото баница и пица и посмъртно няма да тръгна да правя. Салати, таратор и нещо под налягане.
Виж целия пост
# 198
Подкрепя. Някои първо пекат блата за пица от едната страна, после обръщат и нареждат плънката. Но за мен това е компромисен вариант. Банички правя във фрайер, но са малки, баница става, но е малка и иска обръщане.
Пицата ми става за 7-8 мин на фурна. Ако много ни се прияде, правя.
Виж целия пост
# 199
Благодаря ви за включването! Баница правя почти всяка седмица, защото ми е удобен вариант за обяд в работата, но идеята за малки банички, също не е лоша. Вероятно два отделни уреда ще бъде по-доброто решение.
Виж целия пост
# 200
За малки и/или плоски банички не бих си играла с мултикукър или еър фрай. Правя ги на котлона, в чугунен тиган с капак, на слаб огън. Така и така се обръщат, поне да е в плосък тиган, а не дълбок съд!
Виж целия пост
# 201
Правя баница във фраера на Тефал ХХL, но с обръщане да се изпече. Навивам я върху хартиените форми, става голяма с формата на фраера, но зависи от ядящия. Чавето закуса с баница вчера и днес преди да отиде на училище. Пека на 185 градуса, 20 минути (ако е по-малка и тънко навита на дългата страна кората), ако е на късата и по-голяма, обръщам за още 8-15 минути (зависи). Пред включването на цяла фурна и пълна тава за изяждане, често баницата във фраер ми е идеална.

Но повече не бих си купила уред Тефал. За пореден/последен път ми се затвърждава мнението че покритието им пада много лесно. Следващия фраер ще е друг.
За кукъра ми отделно си взех запичащ капак на Cecotec. Рядко го ползвам, но понякога се налага. Най-много пече филийки хляб, сандвичи и разкарах тостера, да не ми се пречка на плота.
Виж целия пост
# 202
Бяхте ме питали преди време за шунката. Ето това е цяло парче. Приготвено е на Су вид, 1:30 ч на 75°С, предварително осолено контролирано и поръсено с подправки. Този път го държах около 10 дни да се осоли и маринова, но можеше малко по-кратко. Ако на някой му е интересно, ще напиша подправките.
Виж целия пост
# 203
Освен подправките може ли и пропорцията на солта?
Виж целия пост
# 204
Направо цялата рецепта+ приготвянето на Су вид.
Виж целия пост
# 205
Рецептата е малко импровизирана, но се получи много вкусно. За килограм месо (бут или най-добре свинско филе/рибица) добавям:
22-23 гр нитритна сол
3 гр захар, може и кафява
1 гр черен пипер
1 гр витамин С на прах или съответните стрити таблетки
1/4 ч.л. сода за хляб
4-5 счукани зрънца бахар
3-4 цели дафинови листа
1/4 к.л. кардамон
Месото се надупчва с вилица и се поръсва с подправките, като се омазва хубаво от всички страни. Затваря се в плътна кутия и всеки ден се обръща и масажира. Може и да се вакуумира направо и така да се масажира. След 6-7 дни се изважда на стайна Т за 2-3 часа. Във вътрешния съд се налива вода колкото да покрие добре пакета с месото и то да остане покрито през цялото време с вода. Включвам уреда на 75°С и настройвам време от 1:30 ч. Моето месо беше около 5 см дебело. Мисля, че можеше и за 1:10-15 да стане. Но още експериментирам с времето. Когато свърши времето, вадя веднага и охлаждам шоково в лед, докато се стопи леда. Отлежава 24 часа в хладилник и е готово за консумация.
Виж целия пост
# 206
Благодаря!
Виж целия пост
# 207
И аз много благодаря за рецептата!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия