Как да кажа на приятеля ми,че искам да живеем заедно?

  • 1 963
  • 23
Здравейте искам да попитам как да кажа на приятеля ми,че искам да живеем заедно, тъикато сме заедно от 3 години а още нищо не е казал по тази тема. Аз съм на 18  а той на 23. Той живее сам,а аз съм още при наще. Та искам да питам за мнение и защо още нищо не е казал по темата аз работя той също не виждам проблем.
Виж целия пост
# 1
Ми, както би трябвало да кажеш каквото и да било друго на мъж - в прав текст и с прости думи. Тва работи най- добре и за двамата.
Виж целия пост
# 2
Абе, то всякак може да му кажеш, но по принцип- не предлага ли мъжа на жената? Съжалявам за старомодният начин на мислене. Ама, ако той искаше .. до сега 100 пъти да сте го обсъдили. Ние с ММ се "гаджосахме", когато бях на 15г, 2г по-късно той ми предложи да се оженим, аз приех на майтап. На 17г всичко ми беше майтап, не мисля, че на тази възраст разсъждаваме трезво. 5г по-късно наистина заживяхме заедно, но това ни беше и мечтата още, когато се "гаджосахме", а и бяхме сигурни, че ние сме "човека". Дайте си още време, ако той не повдига темата, може и да не иска. Тогава ще останеш много разочарована.
Виж целия пост
# 3
А защо на 18 искаш да се нанесеш да живееш у гаджето, вместо да мислиш какво да учиш след като завършиш гиманазия?! Много ти се играе на малката булка ли? Я си гледай ученето и не мисли за глупости. Родителите ти какво мислят по въпроса?
Виж целия пост
# 4
Една много голяма част от колегите ми в университета живееха с гаджетата си. Какъв проблем е това?
Виж целия пост
# 5
На 18 би трябвало още да учиш и сега да започнеш 12ти клас. Според мен първо завърши училище и тогава мисли за преместване при него евентуално.
Виж целия пост
# 6
Въпросът е, ако се нанесеш при него  имаш ли финансова възможност да поемеш половината от сметките? Иначе да очакваш той да те издържа е малко нахално.

Ако имаш доходи, просто му предложи и това е, нямам предразсъдъци относно кой кого кани.
Виж целия пост
# 7
Ами директно. Сядате очи в очи и обсъждате накъде се развиват нещата, ще живеете ли заедно и т.н.
Трябва да си готова обаче и да гледаш нещата от гледна точка на чистене, пране, простиране, готвене, пазаруване, плащане сметки и как ще си делите задълженията. Не е просто ей ти ключ, носи си куфарите и всичко е готино.
Виж целия пост
# 8
съвместният живот на 18 г. не е чак такъв голям кеф, какъвто ти изглежда, но ще го разбереш след няколко години, които си пропиляла в готвене и чистене докато е могло да бъдат прекарани в учене, развитие, купони, приятели, контакти, пътувания и т. н.
сега е времето да се огледаш, да видиш други хора и отношения, което не пречи да имаш гадже, но не и да се затвориш в апартамента му да си слугиня... ъъъ... домакиня от сега
ходи при него, правете секс, излизайте с приятели, но гледай себе си повече отколкото да се грижиш на момъка да му е нарязана салатата и изстудена ракията вечер

кой ще плаща съвместния ви живот?
Виж целия пост
# 9
Аз мисля, че от него трябва да дойде предложението, не защото съм старомодна и така е прието. Мъжете по-бавно узряват за такава крачка и ако му го кажеш в прав текст, има голям шанс да се уплаши и дистанцира.
Виж целия пост
# 10
Тя на 18, ама от 3 години връзка и се чуди защо още не е предложил да заживеят заедно. Може би те чака да завършиш училище поне. Закъде си се разбързала? Родителите ти какво мислят по въпроса?
Виж целия пост
# 11
Бърза на 25 да е пред раздяла, с едно дете, и да пуска тема в бг мама как е нещастна, но си пише с едно страхотно момче, което е в чужбина...
Виж целия пост
# 12
Нормално е да не е казал нищо по въпроса. Ти нямаш доходи, не си завършила училище, наскоро си навършила пълнолетие - той какво, родител-настойник ли да ти става? Не си живяла самостоятелно, нямаш представа колко струва издръжката на един човек. Не е въпросът само в джобните, които досега "ваще" са ти давали. Има сметки (ток, вода, парно, телевизия, интернет, телефони), дрехи, стоки за дома, транспортни разходи, храна. Според статистически данни, издръжката на един човек е 1394 лв. "Ваще" ще ти ги дават ли, или очакваш гаджето да поеме отглеждането ти изцяло?
Погрижи се за образованието си, повиши си грамотността, обмисли професионалния си път, за да си добре подсигурена и независима финансово. Гаджето, ако е твоят човек, няма да избяга, ще те изчака да пораснеш, да си стъпиш на краката и да не си му бреме, а пълноправен партньор.
Виж целия пост
# 13
Както казваше един колега, най-сладкото на гаджалъка е тръпката, очакването. И това, без ангажиментите на обвързването, демек битовизмите. Много де сърдеше на щерка си, не че я спря да се изнася, ами че не е научила тая простичка истина. Щото веднъж излезеш ли, сетне няма връщане.
Виж целия пост
# 14
Когато има нужда да се правят схеми и планове как да кажеш нещо елементарно на човек, който би трябвало да ти е супер близък - за мен такава ситуация е червен флаг и означава, че по-добре да не живеете заедно, без изобщо да има значение какви са другите обстоятелства. Какво те притеснява, че ще стане, ако просто го питаш?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия