Как да кажа на приятеля ми,че искам да живеем заедно?

  • 2 045
  • 23
# 15
Спомням си как моят тогавашен приятел ми предложи да заживеем заедно (аз бях преди първи курс). От него дойде идеята, изобщо дори не съм намеквала нещо. Аз съответно категорично отказах - много добро решение, изобщо не се и замислих правилно ли е, грешно ли е.
Та, авторке, не знам защо искаш да си го причиняваш. Много си млада, за да си играеш на семейство.
Виж целия пост
# 16
Момиче,помисли ли,че ако се пренесеш при него ще имаш и някакви задължения.Няма да е като при мама и тате.
Работиш ли или учиш в момента е важен въпрос.
Ще трябва да плащаш някаква сума за наем,сметки,храна...не вярвам да е навит да те издържа той,а и не е редно.
Пазаруване,готвене,чистене-можеш ли да се справиш?
Да,той може и да помага..ама ти свикнала ли си да вършиш това всеки ден?

Не разбирам защо на 18г бързаш да се натовариш с битовизми.
Защото едно е да сте гаджета,да излизате,да се забавлявате,а съвсем друго е да живеете заедно,романтиката може много бъро да изчезне.
Целия живот е пред теб.
Виж целия пост
# 17
Тя пише, че работи.

Принципно е редно поканата да дойде от собственика/наемателя на имота, без значение от пола.
Виж целия пост
# 18
Имаш ли някаква финансова независимост? Не е зор да се натресеш на гаджето на 18.

Не е въпроса да дойде поканата от собственика/наемателя. В една връзка тия решения се взимат от двамата.

Даже не си спомням кога заживяхме с мм. Беше ми дал ключ и оставах да преспивам, но постепенно се изнесох. Не помня да ми е дал официална покана. Но ключ си беше показателно.
Виж целия пост
# 19
А защо на 18 искаш да се нанесеш да живееш у гаджето, вместо да мислиш какво да учиш след като завършиш гиманазия?! Много ти се играе на малката булка ли? Я си гледай ученето и не мисли за глупости. Родителите ти какво мислят по въпроса?
Аз на 18 си гледах ученето, на 19 влязох навсякъде, където кандидатствах, но още на 18 не ми се живееше вкъщи. Двете не са в противоречие. Нямах възможност за изнасяне на 18 и не съм работила в 11 клас, освен нещо дребно и инцидентно. Но не значи, че не съм искала да се изнеса. После пък на общежитие в Сф нямах право, защото там си живеех попринцип. При нас в бакалавъра имаше отсъствия и заверки, реално всеки ден разпокъсано бяхме средно десетина часа в университета, иначе нямаше да завърша. Работех, но реално на 1/2 ден (ако не и по-малко), в дните с по-малко лекции или в дупки между лекциите. Нямаше да стигне за отделно жилище и за изнасяне от къщи, как ли не съм го смятала...

Реално се изнесох чак на 23, директно с гаджето и директно в чужбина. Не ми е пречело на учене или работа, издържах си се вече сама.

Но с удоволствие бих си спестила живеенето с нашите от завършването до края на бакалавъра. Не мисля, че живеене с гадже пречи на каквото и да е.
Виж целия пост
# 20
Честно казано ми е странно, че не е ставало на въпрос. Обикновено мъжете са инициаторите на това, пък да не говорим, че в началото на всяка връзка се говори за бъдеще (дори то да е малко нереално Grinning), не сте ли го засягали този въпрос, все нещо трябва да е споменал?

Няма да коментирам дали е окей да живееш на 18 с някого, защото не разбрах ученичка ли си и дали работата е сезонна.
Виж целия пост
# 21
Здравейте искам да попитам как да кажа на приятеля ми,че искам да живеем заедно, тъикато сме заедно от 3 години а още нищо не е казал по тази тема. Аз съм на 18  а той на 23. Той живее сам,а аз съм още при наще. Та искам да питам за мнение и защо още нищо не е казал по темата аз работя той също не виждам проблем.
Първо си изясни твоите планове за живота. Искаш ли да учиш още или вече смяташ, че си достигнала максимума си, щом работиш.
Ако ще учиш, по-добре е да си у твоите родители, все пак те имат ангажимента да те издържат, докато учиш.
Може би приятелят ти затова не предлага събиране.

А ако не смяташ да се развиваш повече, а вместо това искаш да се събираш с този мъж и да му раждаш деца - питай го той какво мисли. Просто говори с него, за да си наясно.
Виж целия пост
# 22
На 18 да се натискаш към битовизъм!
Бягай далеч от това. Не е само рози, повярвай.
Животът ти едва сега започва. Не го затормозявай. Ще имаш достатъчно време (за неприятности Wink).
Виж целия пост
# 23
Потребителят напусна форума.
Заключвам темата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия