Има ли в България истинско кисело мляко???

  • 60 212
  • 253
# 75
Другото хубаво кисело мляко е Био Кисело Мляко. Предполагам, че наистина е биологично чисто, като се има в предвид, че Магдалена Малеева го препоръчва също.
Ами тя го препоръчва,понеже фирмата,която го произвежда, е създадена от нея. Laughing
Виж целия пост
# 76
monda, Бор Чвор го продават в Kaufland  Simple Smile
Виж целия пост
# 77
monda, Бор Чвор го продават в Kaufland  Simple Smile
много благодаря, ако ми се отвори път натам, ще си го купя да го пробвам, че много  го нахвалихте.
Виж целия пост
# 78
Другото хубаво кисело мляко е Био Кисело Мляко. Предполагам, че наистина е биологично чисто, като се има в предвид, че Магдалена Малеева го препоръчва също.
Ами тя го препоръчва,понеже фирмата,която го произвежда, е създадена от нея. Laughing
Това е така, но тя е много луда на темата здраве и здравословен начин на живот. Не съм убедена че фирмата е създадена от нея, но дори и така да е, млякото е страхотон Simple Smile
Виж целия пост
# 79
Другото хубаво кисело мляко е Био Кисело Мляко. Предполагам, че наистина е биологично чисто, като се има в предвид, че Магдалена Малеева го препоръчва също.
Ами тя го препоръчва,понеже фирмата,която го произвежда, е създадена от нея. Laughing
Това е така, но тя е много луда на темата здраве и здравословен начин на живот. Не съм убедена че фирмата е създадена от нея, но дори и така да е, млякото е страхотон Simple Smile

Чак пък страхотно. Доста вода има в него. Аз самата си правя мляко. За закваска използвам Активия /единственото мляко на Данон с жива бактерия/ Е моето мляко няма нищо общо със Биото. В хладилник издържа около  2 седмици. Аз също харесвам на Бор ЧВОР, но съм сигурна, че има добавки в него.
Виж целия пост
# 80
Аз купувам само Родопея.Ако е свършило-Пършевица.
Виж целия пост
# 81
истинско кисело мляко съм виждала в една ферма в балкана - човекът ни обясни, че просто го оставя под печката и то се подквасва само  #Crazy беше толкова гъсто, че можеше с нож да го режеш  Blush мъжът ми се изби да яде  Mr. Green

иначе аз купувам каквото ми падне - на дядо най-често напоследък...
Виж целия пост
# 82
Мама Теди..
Цитат
слагам от топлото прясно сварено мляко


Не трябва ли прясното мляко да е само zагрято на 37 градуса,а не да е сварено?
Аz zнам,4е сьс сварено мляко не става zакваска,ама не сьм zапоzнат 100%.Ще обясниШ ли...Мерси.  bouquet
Виж целия пост
# 83
Откакто се помня, млякото за заквасване се вари.Отговарям вместо Мама Теди.
Виж целия пост
# 84
А с какво прясно мляко правите кисело, става ли с купено от магазина?
Виж целия пост
# 85
А с какво прясно мляко правите кисело, става ли с купено от магазина?

Тцъ!В това отношение трябва да се сърдя на членството ни в Европейския #Cussing out, понеже взимах истинско мляко от кравите на родителите ми, но след новите разпоредби е нерентабилно да отглеждаш няколко глави добитък и те ги продадоха.А от това мляко и сметана си правех.На непознати продавачи не се доверявам.
Виж целия пост
# 86
Откакто се помня, млякото за заквасване се вари.Отговарям вместо Мама Теди.
Да! Вари се  млякото и то най малко 10 минути.Благодаря ти за съдействието!
Виж целия пост
# 87
Много ви благодаря моми4ета.Всичко раzбрах  bouquet
Виж целия пост
# 88
Купувах на ДАНОН от 2.5 % /май беше/. От няколко седмици взимам ЕЛЕНА. Киселко и е става страхотен таратор от него.
Виж целия пост
# 89
Добре де, какво мляко очаквате да получите при 0,1% масленост?

Май бъркаш масленост със съдържание на сухо вещество. Напълно реално е качествено мляко с 0,1% масленост и изобщо не е задължително това да "е водата, с която са изплакнали гюмовете." Маслеността няма нищо общо с гъстотата на млякото.
Като пример мога да дам порочната практика да се слага нишесте - причината е да се повиши съдържанието на сухо вещество, а не да се повиши маслеността! Ако искаха да повишат маслеността щяха да слагат свинска мас.
...предположения... Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия