За любителите на салати - тема 6

  • 34 298
  • 305
# 285
Труда си направих да я прочета, за това и коментирам. Както съм си направила труда и да прочета истинската рецепта, там въобще мед няма.
Но то гръмко звучи да сложиш име тайландско на всеки бъркоч който сътвориш. Връщам се да си корегирам поста.
Виж целия пост
# 286
По принцип използват палмова захар, а в по съвременните рецепти и мед вместо нея. В по натруфените версии добавят моркови, чери доматчета ,зелен боб. Така, че варианти различни. Мога да се поразтърся и да дам линк към рецепта на тайландски за нагледност.
Виж целия пост
# 287
Кулинарията е място за импровизация, според нашия личен вкус. Различните кухни се различават само по това как в различните части на света съчетават продуктите и техния начин на приготвяне и вида продукти, които използват. Няма такова понятие като автентично, пример с нашата кухня -  салати, печива и т.н. Нима не си приличат със сръбските, турските, гръцките и т.н?
Виж целия пост
# 288
Danifin1 на мен не ми е все едно какъв цвят лук ще сложа. Не ми е еднакво на вкус. Аз например на картофена, яйчна и пр. салата не бих сложила червен лук, оцветява. И на краставици не, даже на краставици само пресен лук бих сложила. Но на домати бих ползвала червен. За мен си говоря и за моя вкус Simple Smile  Сега се хващам на една картофена салата , имам една глава бял лук Simple Smile Но няма да я снимам, всеки знае как изглежда.
Виж целия пост
# 289
Впрочем, картофената салата я правя винаги с праз. Най- вкусна ми е с него. И обилно количество магданоз.
Виж целия пост
# 290
Картофена салата с праз обожавам.
Картофена салата с червен лук и прясна мащерка е един чудесен и различен прочит на обикновената картофена салата.
Пържения хрупкав лук като поръска върху картофените салати е наистина сполучливо допълнение, дава текстура и хрупкавост. Каперсите пък дават соленост и киселина.
Изобщо толкова вариации имат салатите, не само картофената, че дори не могат да бъдат изброени.
Но пък защо някои да не се заядат за разни дреболии.
Скрит текст:
"Психолог" не е просто професия в каталога на трудовата заетост, а реален специалист, който оказва реална помощ на хора имащи нужда от професионална намеса. Wink Препоръчвам. Grinning
Решавайте си проблемите, а не ги прехвърляйте върху чужди хора в обществен форум. Грешка е и не ви прави услуга.
Виж целия пост
# 291
Сетих се за един по- различен вариант на картофената салата. Рецептата е от моя колежка, италианка. Подправя се със сол, олио, оцет, скълцан чесън и мащерка. Много вкусна!
Виж целия пост
# 292
Картофената салата е много благодатна почва за вариации, особено пък с различни зелени подправки има толкова много възможности...
Правила съм супер свежа и цветна а в същото време с малко съставки - овкусяването сол, оцет, зехтин - от там обаче червен лук или пък зелен пресен, свежи магданоз, копър и джоджен. Малко е лесно да се прекали, особено с джоджена, обаче пък нацелиш ли си количеството става убийствена салата просто.
Определено не каквото човек първо си представя като чуе "картофена салата" Grinning Но това не я прави по-малко такава.
Виж целия пост
# 293
Колко бяха,1-2 😜 ?
Виж целия пост
# 294
аз съм правила картофена с лимон вместо оцет  и със твърдо сварени бели аспержи на същата големина парчета както картофите и без лук или олио , но залято с разтопено масло в което съм разбъркала счукан много наситно чесън. Сега забравих каква зеленина сложих дали магданоз или копър, така че по избор.
Червения лук не ви ли оцветява картофите? У нас като се оцветят и вече никой не иска салатата .
Виж целия пост
# 295
Поддържам мнението че картофената салата търпи много вариации. Зимно време обичам много немска картофена салата с кисело зеле. Относно вида лук, използвам всякакъв какъвто имам под ръка и не ми се оцветяват картофите. Зимно време, задължително с праз лук.
Виж целия пост
# 296
Точно за картофи и аз не съм забелязвала да ми ги боядисва лукът. Но аз и рядко оставям да престоят дълго време с лук де, особено червеният ми харесва колкото по-скоро е нарязан, повече. Та точно него го добавям като вече ще се яде, може би заради това. Иначе самата картофена салата си престоява някое време, че става по-хубава.
Признавам си че не правя често де, от няколко години картофите не са ми обичайни в менюто. Ще ме накарате да се загледам при следващо събиране ако правим с червен лук дали е пуснал цвят.
Виж целия пост
# 297
Аз пък като варя картофите слагам мащерка.
Виж целия пост
# 298
Не ми оцветява картофите червеният лук. Обичаме го на всякакви салати. Или салатения бял лук, който не люти никак, но пък дава вкус. С кромид рядко правя салати, в краен случай, ако нямам от другите. Картофите ги предпочитаме определено с праз.
Виж целия пост
# 299
Една измислена салата

лук, айсберг, репички, гъби, авокадо, краставица
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия