За любителите на салати - тема 6

  • 36 626
  • 316
# 300


Домати, краставица, печена чушка, патладжан,  магданоз, лук.
Виж целия пост
# 301


Домати, краставица, печена чушка, патладжан,  магданоз, лук.

И плочки сирене 😉. Много вкусно изглежда. 🤗.  Дояде ми се, нищо, че вечерях.
Виж целия пост
# 302
Друго си е с домашно сиренце! Пестото е от магданоз и джоджен
 
Виж целия пост
# 303
^^^  страхотно!
Виж целия пост
# 304
Салата


Разядка с печени чушки и крема сирене


Разядка с печен патладжан и крема сирене
Виж целия пост
# 305
Салата нахут шаварма



Домати с моцарела, мортадела и шамфъстък

Виж целия пост
# 306

тай яйчена салата
Виж целия пост
# 307


Домат, краставица, черни маслини, варено яйце и тиквички с пармезан на фурна.
Виж целия пост
# 308
Зелена салата, домати, краставици, магданоз и халуми на тиган. Овкусена с олио и сол.

Виж целия пост
# 309
Бейби спанак, печена червена чушка, мариновани гъбки, натрошено сирене, яйце и тахини сос.



Зеленчукова микс салата, която ползваме за гарнитура на барбекю.

Виж целия пост
# 310
Бейби спанак, печена червена чушка, мариновани гъбки, натрошено сирене, яйце и тахини сос.



Зеленчукова микс салата, която ползваме за гарнитура на барбекю.


Страхотни са! Какъв дресинг слагате на микс салатата?
Виж целия пост
# 311
Обичаме авокадо, но в последно време редовно попадаме на негодни за консумация. Днес изхвърлих 3 от 4-те купени заедно преди 3-4- дена. Вътре са с някакви кафяви "конци" или едната половина е прекалено омекнала, а другата половина е още съвсем твърда.  Омръзна ми да изхвърлям. 
Преди не беше така. Някой друг има ли същия проблем?
Виж целия пост
# 312
На микс салатата слагам класически винегрет, понякога билков дресинг, който пак е на основата на винегрета, но с чесън и сухи подправки (риган, босилек, магданоз, копър....най-често само с копър и сух чесън си правя).

С авокадото имам същия проблем и страх да купувам. Най-малко гафове съм имала с дребното авокадо в мрежичка, което продават в Лидъл.
Виж целия пост
# 313
Вероятно от жегите сега се скапват по-бързо, докато стоят на рафтовете и складовете, зимата нямаше такива проблеми, а аз консумирам сравнително често. Важното е при купуване на пипане да не е много меко, но да не е и твърдо (неузляло). Постепенно се развива усет към нацелване на добри плодчета Blush
Виж целия пост
# 314
Също въпрос на сорт (можете да се ориентирате откъде се внася - израелските, кипърските на мен ми допадат най-много). Дребните са по-склонни да развиват тези влакнести структури.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия