Така ли е или не? Моля за мнение, опит

  • 3 086
  • 38
Това е опит да обясня индиректно на приятелката си, че може би има нещо което й се е случило в детството й и сега ни пречи. И, че трябва да привмаме критика и да работим по проблемите си.

Опитвам се да ти обясня следното:
Като бях малък имахме интернет клуб. Майка ми и баща ми имаха животни в двора. И двамата бяха учители и доста заети. Нямаха много време за нас и по - специално бащата.
Той все го нямаше. А като си беше в къщи изпитвах някакво напрежение, може би страх. Защо? Ами може би защото когато той сядаше в малкото време да учи с мен все ми се караше, викаше и понякога се стигаше да ме набие.
Той доста, често ме биеше. Но не някое шамарче. Удрял е ме здраво в корема с юмрук, в главата. Един път така ми блъсна главата, че както бях до вратата на терасата и счупих стъклото с глава. Много пъти съм плакал и съм съм мислел, че ще го убия. Майка го спираше когато беше там. Но в другите случаи отнасях як бой. Сигурно съм му се отговарял и той ми се е изнервял. Но да ме пребива така? А и детето гледа бащата и следва държанието му. Та, човека от когото очаквах закрила и любов ми причиняваше най - голяма болка.
Имах и хубаво детство. Не беше само лошо. Но, като се сетя за семейството си (по бащина линия-  аз, майка ми, брат ми и баща ми) почти не мога да се сетя или не мога да си спомня момент в който сме сядали заедно да вечеряме, да си говорим, да се смеем и да усетим семейния уют, топлота, любов. Това са все неща които се изграждат в семейството, в детството.
Обаче те ако липсват водят до по - големи и осъзнати липси вече, като зрял човек. И то ги осъзнаваме само и единствено, ако успеем да вникнем и да прозрем къде наистина е проблема.
Може би за това толкова силно искам да чувам " Обичам те, липсваш ми, ти си всичко за мен" и подобие.
Това е един от езиците на любовта от "Петте езика на любовта" от Гари Чапман. В която книга се разказва за пропуските в детските години.
Тези пропуски за един може да са прегръдка , за друг усмивка, целувка, добро отношение или подобни такива. Но липсват ли скъпа моя повярвай ми те оказват влияние. После, като порасне човек могат да се оправят нещата, но се иска много работа. А на повечето хора - изградени с характер, мнение, виждане за живота, опит не им се иска да осъзнаят, че някои неща не са точно така както ги мислят и не им се мърда от зоната на комфорта който са изградили до момента. Защото тогава някои гледни точки буквално им се сриват. Както например при мен имах едни очаквания и възгледи за покера, а то се оказа съвсем друго. Първоначално беше шок за мен. Загубеното време и нерви. И за да постигна целта си трябваше да загубя още толкова. Но реших, че ще оставя тази цел, не е за мен. Беше ми трудно не защото съм зависим. А защото бях вложил много енергия и време.
А успехът, който търсех нямаше да отговаря на жертвите които съм дал.
Това може да ти се струват поредните ми философски тъпотии. Но всичко е тръгнало първо от философията.
Това може да са тъпотии за някои хора, но аз съм отделил пълноценно от моето време за да се опитам да ти обясня за някои неща които ги разбираме 20-30 години по - късно.
Детството = грижа, любов, усмивки, привързаност, уважение и други.
Ако е имало, напрежение, насилие, липса на радост, топлота, уют, разбирателство ит. Н. Децата след време могат да проявят определено поведение и ние да се чудим това пък сега защо. А корена да е 10-15-20години назад.

Въпросът ми е правилно ли подхождам към нея в опита си да я накарам да се замисли за някои неща? Някои от вас са прочели повече книги правилно ли размишлявам?
Виж целия пост
# 1
Какъв точно е въпросът?
Кое да е така или не?
Покер?
Приятелка?
Виж целия пост
# 2
Виж сега, не се получават връзки с всеки човек, дори да искаме. Ако нещата не се случват естествено и приятно, е загуба на време. И особено ако трябва да си играем на терапия във връзката... Дори да я "излекуваш", е много вероятно някой друг да бере плодовете след това. Няма да е човека, с когото свързва "терапията" си, т.е. теб.
Виж целия пост
# 3
Ако това е "разговор" с приятелката ти, защо го пишеш тук?
Ако е въпрос към форума, то какъв точно е въпросът?
Виж целия пост
# 4
И въпросът след тази логорея какъв е?
Някакво оправдание за простотии, които си направил?

На хората им се случват много неща като са били деца. На едни не са се случвали кой знае какви лошотии, на други да.
Като възрастен човек вече всеки сам си носи отговорността и да се оправдава с мама и тати е смехотворно.
Виж целия пост
# 5
Какъв точно е въпросът?
Кое да е така или не?
Покер?
Приятелка?

Дали съм прав за анализа, дали е добър начин заобиколно да й кажа да погледне честно в себе си и да види от нейна страна какво ни вреди
Виж целия пост
# 6
Това е мелодрама, не анализ.
Виж целия пост
# 7
Да, ама виж как удобно пропуска какъв е точно проблема с приятелката му Grinning
Виж целия пост
# 8
Ама ти си анализираш себе си. Ти имаш проблем в момента. Какъв е?

Някой като почне да ми увърта така, ми иде да му отвъртя една....
Виж целия пост
# 9
Да, ама виж как удобно пропуска какъв е точно проблема с приятелката му Grinning

Ами дълга и широка е. Тя си е въобразила, че постоянно се съобразявам с желанията на бившата и сина ми. А не е така. Контактите ми с бившата са само на тема сина ми?  И съм й го обяснявал много пъти нито се крия, нито нищо. Гони я голяма ревност.
Опитва се постоянно да ми налага мнението си. Ако не съм съгласен или й кажа нека да помислим се започва разправия. Каквото и да направя все не е доволна. Съсредоточава се върху негативните неща вместо позитивните. Това са много малка част от подробностите. Няма как да обясня всеки един момент
Виж целия пост
# 10
И какво общо имат излиянията в първия пост с това?
Виж целия пост
# 11
И какво общо имат излиянията в първия пост с това?

С една дума, ако имате подобни проблеми как бихте се опитали да ги решите. А не да се предавате веднага. Това питам общо взето?
Виж целия пост
# 12
Ооо, бивша, син, хазарт?
Още нещо?
Виж целия пост
# 13
Ооо, бивша, син, хазарт?
Още нещо?

Чудя се защо въобще го постнах. Явно няма смисъл. Явно тук перфектните разкостват тези за ада
Виж целия пост
# 14
Какъв точно е проблемът, питам пак?
Ревността на настоящата жена?

И льо класик на форума:
Къде живеете? У тях, у вас, на квартира?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия