До колко време Nutella-та е годна за употреба

  • 1 114
  • 12
Здравейте,
Вчера в дълбините на шкафа в кухнята, намерих буркан Nutella (отворен), погледнах и се оказа, че съм залепил етикетче, където пише че е купена преди 1 година (към Август 2023). Въпросът ми е дали трябва да изхвърля буркана или още е годен за употреба.
Виж целия пост
# 1
Виж състава, дали има разваляне това чудо? Просто го опитай, не гледай срока.
Виж целия пост
# 2
Абсолютно. Това е страшна химия...
Виж целия пост
# 3
При възможност да прочетете етикета на буркана, който се намира пред вас, или да напишете в гугъл въпроса си и да да получите отговор без дори да се налага да отваряте нито една страница, вие предпочетохте да създадете нова тема във форум за този въпрос?

Предполагам, че гугъл не работи на вашия телефон/компютър, затова ще ви съжаля и ще ви отговоря - 12 месеца след отваряне.
Виж целия пост
# 4
Да, трябва да изхвърлиш буркана. Безсмислени калории и диабет.
Виж целия пост
# 5
Най-добре въпросният продукт хич да не го ядеш, независимо от срока на годност.
Виж целия пост
# 6
Сигурно не е развален, но не те съветвам да ядеш такъв боклук. Сигурно капачката да изядеш ще е по-полезна от съдържанието в буркана. 😁
Виж целия пост
# 7
Нищо му няма на "шоколада", срокът на годност на съставните суровини е мин 2 години.
Опитай го, ако не е гранясало (едва ли е), яж си го
Виж целия пост
# 8
Като лепиш етикетчета кога е закупен продуктът лепиш ли и такива, на които пише кога е отворен?
Виж целия пост
# 9
Че то е 80% палмово олио, какво да се развали?
Ако е отворено отдавна, ввроятно има някакъв бактериален растеж, но чак развалено не е. Ако държите да не се изхвърля, може да го употребите в някой кекс/ пай, да мине термична обработка.
Виж целия пост
# 10
Какъв е смисъла от етикетчета кога е купен, след като си има срокове на годност и обоняние. Обикновено се ползват двете в комбинация.
Виж целия пост
# 11
Това чудо е като храната в Макдоналдс - няма разваляне с години ( заради палмовото масло).
Интересно дали може да има бактериален растеж в тази гранясала палмова мазнина, някой химик би могъл да отговори.
В Ютюб има забавни клипчета за вредни храни, който са "вечни' ,  с безкраен срок на годност.
Виж целия пост
# 12
Че то е 80% палмово олио, какво да се развали?
Чудесна хранителна среда за бактерии, стига да ги добавиш в маслото като отвориш буркана. Биологията е интересна наука.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия