За кризите при мъжете....

  • 5 627
  • 189
Здравейте, ще помоля за съвет жени, справили се успешно с кризата на средната възраст при мъжа и излезли благополучно и без последствия за семейството. Историята на кратко - щастливо семейство с 2 деца, чудесни отношения, добро социално и материално положение, но..... мъжа става на 40+ и сякаш го тресна нещо в главата. Първоначално мотора и разни други сигнали не ги отбелязах като начало на този период. Започнаха едни постоянни излизания и купони, забавления с мъже, без мен, нетипични за него. За друга жена съм сигурна, че няма. Първоначално няколко месеца, докато разбера какво става, говорих, мрънках, вдигах скандали. През цялото време той обяснява, че не прави нищо лошо, че сега така му се разпуска, че не ме обижда с нищо и си продължава този начин на живот. Най-накрая схванах, че най-вероярно става дума за криза на средната възраст. Опитвам се да го разбера и да му вляза в положение, да не мрънкам, но не ми се получава. Дразня се и нервите ми не издържат. Вкъщи положението е добре, отношението му към мен е добро, интимният ни живот е в разцвета си. Но тези постоянни излизания, купони и дискотеки до зори не мога да ги приема. А и даже не си спомням кога за последно сме прекарали уикенда заедно. Преживелите го, моля, кажете колко време трае този период и ако имате съвети за справяне с положението. Като цяло мислите, които ми минават през главата не ми харесват. Независима съм и в стабилно финансово положение и съм готова на раздяла, но не и такъв начин на живот. Но го обичам и не искам да развалям семейството. Чувствам се пренебрегната и обидена. Като се върна назад, първите сигнали, които е трябвало да забележа са преди повече от година.
Виж целия пост
# 1
Мисля, че все пак има друга жена или скоро ще има. Моят опит това показа и аз не се справих.
Виж целия пост
# 2
Пита ли го да те вземе с него на дискотеките?
Виж целия пост
# 3
Ако само е започнал да излиза по-често, бих го оставила (ако децата не са малки и не изискват много грижи). Стари хора сме, ще се измори и ще му писне Joy
Виж целия пост
# 4
Тръгни и ти по купони и женски почивки само с приятелки и после когато той се впрегне  преговаряйте на равна нога.
Виж целия пост
# 5
Не е минавал мъжът ми през това (на 49 е), но на твое място като каже, че излиза, ще плесна с ръце "Супер! Така ми се излизаше!" и тръгвам с него.

Колко са големи децата ви? Как издържа с купони до зори? Няма ли работа на следващия ден (служебна или по дома ви)?

Мисля, че все пак има друга жена или скоро ще има. Моят опит това показа и аз не се справих.
Точно.
Виж целия пост
# 6
Аз пък не бих излязла с него, есктра ще си изкарам по пантофи и пижама пред нетфликса Simple Smile Пък и аз си излизам с приятелки.
Не знам, не ми се вижда толкова страшно - колко често е това излизане?
Виж целия пост
# 7
И аз мисля, че има друга жена. Мъж на 40 и кусур години до сутринта на дискотека, айде бе. Говори сериозно с него и постави ултиматум, или ти, или приятелите и кръчмите, и приятелките.
Сексуалния ви живот е в разцвета си, точно щото плющи и някъде другаде. Добър и мил е, щото е гузен.
От колко години сте заедно? Приятелите му семейства нямат ли? Познаваш ли ги изобщо? Ти защо не му кажеш, че и ти почваш да излизаш с него. Ако ти откаже, работата е ясна. Щом не помниш от кога не си е бил вкъщи през уикенда, че той може паралелно семейство да има. Мъжете са царе да се прикриват един друг пред официалните им половинки.
Разпуска той, от какво, от тежкия семеен живот с теб ли?
Виж целия пост
# 8
Поискай си и ти един уикенд месечно. Той да гледа децата, а ти нанякъде. Какво ще каже?
Виж целия пост
# 9
Ако са ви големи децата защо не го оставиш да си се налудее? Да разпусне. От колко години сте заедно? Колко са ви големи децата? Групичка приятелки имаш ли? Излизай и ти. Намери си хоби. Теб какво те притеснява, от какво те е страх?

 Щом имате хубави отношения и прекрасен интимен живот защо пък не му позволиш да има мъжко време? И защо пък да трябва да сте залепени постоянно? Ще отмине кризата и пак ще се завърне към дома. Излез и ти? Също преговаряй веднъж месечно да лудувате заедно. Идете на кръчма/дискотека/бар/ каквото там обичате.   Излизайте двамата "на срещи". Имате хубаво семейство по това, което описваш, какво страшно има в това да излиза по мъжки?

И ако искаше да си намери друга жена – щеше и нищо няма да го спре.
Подкрепи другарчето си в лудостите му, да те подкрепя и той в климактериума 😊 Щото и ние не се изтрайваме.
Виж целия пост
# 10
Недей живя в заблуда, има друга или поне е имал. Главата си залагам.
Виж целия пост
# 11
Е къде нанякъде да ходи жената? Да не е на 20 години, и приятелките и да са все свободни жени, които се чудят къде да идат на купон, да си търсят мъже? Какво, да ходи сама на спа ли? Това него ще го спре ли да ходи до зори нанякъде?
Виж целия пост
# 12
Говори с него, разговори, споделяне, ограничения.., психолог може да потърси. Ако иска да си запази семейството да спре с купоните или да ги намали до минимум.
Виж целия пост
# 13
...защо пък не му позволиш да има мъжко време...
Той си излиза, колко повече от това да му позволява? Не знам за какви добри отношения говори, при положение, че:
Цитат
даже не си спомням кога за последно сме прекарали уикенда заедно
Виж целия пост
# 14
Чак пък залагаме главата, че имал друга, прекалено ми е това.
Защо да няма къде да излиза жената, вие приятелки нямате ли? Аз с моите си излизам редовно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия