Работни отношения..

  • 2 318
  • 29
Как бихте реагирали, ако когато сте втора смяна с определена колежка, пряк ръководител дава винаги на вас задачата с почистването, защото другата колежка 'не можела' да чисти - има се предвид, че е много бавна, а ръководителят 'искал да си ходи', да отбележим и че си тръгва 20 мин.преди изтичане на работното време?
Не исках да пускам цяла тема за този въпрос, но не намерих къде да го задам иначе.
Виж целия пост
# 1
Почни да чистиш по- бавно от колежката и ще дават на нея Grinning в най- лошия случай ръководителят ти сам ще си чисти.
Виж целия пост
# 2
И по некачествено чисти.
Виж целия пост
# 3
Как така не може да чисти? Толкова ли е сложно? Да не е висша математика?
Виж целия пост
# 4
Какво работите? Ако и двете имате задължения да чистите, защо изобщо държат колежката?
Виж целия пост
# 5
Не разбрах кой си тръгва по-рано – ръководителят или колежката? Или и двамата?
Виж целия пост
# 6
Аз разбирам, че ръководителят иска да си тръгва по рано и затова възлага задачата на нея да изчисти по бързо.
Аз бих отстъпвала и на колежката да чисти, бавно - бързо, колкото изчисти толкова, а и не бих оставяла номерът да им стига до там "винаги", както ти си позволила неведнъж. Очаквай, ако кажеш нещо да излезеш колко си лоша.
Виж целия пост
# 7
Бих поискала по -високо заплащане, като натъртя на аргумента от който се оплаквате
Виж целия пост
# 8
Ще се ядосам, ще се чувствам ощетена и внимателно ще обмисля как да подходя. На колежката нямаш какво да казваш. Искаш разговор с прекия ръководител, но задължително да сте насаме. Ако не сте насаме, това ще повлияе най-вероятно на разговора и той няма да завърши в твоя полза.
И така. Казваш на ръководителя, че искаш да говориш с него. Няма да бръщолевиш разни "когато ти е удобно, ако може, не е спешно, ама ако може". Кратко и ясно, с усмивка. Кажи, че ти е неприятно, че трябва да водиш този разговор, но обстоятелствата го налагат. Чувстваш се ощетена и смяташ, че не е редно да чисиш само ти. Предлагаш да се редувате. Толкова. Не разтягай локуми и не изпадай в умоляваща позиция. Ако не се държиш достойно, никой няма да има уважение към теб. Прекият ти ръководител е съвсем наясно какво се случва. Така го устройва, а може и колежката да му е близка. Ако няма резултат от разговора, след няколко дни отиди при по-горен началник и обясни ситуацията, като първо кажеш, че си опитала да разговаряш с прекия си началник, но си срещнала неразбиране и молиш за съдействие за разрешаване на ситуацията. При големия началник може да изтъкнеш, че изключително много се стараеш в работата, че идваш по-рано, за да се подготвиш за работния ден и си тръгваш едва след като си убедена, че всичко е изрядно. Но създаденото положение с чистенето е обидно и унизително за теб. Накрая си казваш исканията: да се редувате с колежката или друг вариант, който началникът прецени за удачен. Ако те питат какъв друг вариант, тогава може да кажеш "допълнително заплащане", но не казвай колко искаш. Ако ти предложат примерно 100лв, се съгласи или предложи друга сума, тъй като вече си сметнала колко получаваш на час. Не искай повече от това. Ако пък не искаш пари, а само да се редувате, не предлагай този вариант, но пак кажи "или друг вариант, който Вие прецените за удачен". Оставяйки му възможност за избор, имаш по-голям шанс да се съгласи да съдейства за редуването или да предложи нещо по-добро.
Ако не се получат нещата, не се кахъри, а се оглеждай за друга работа и не го коментирай с колеги. Но не вярвам да останат така нещата, освен ако не си готова да се примириш със сегашното положение. А щом пишеш тук, явно вече ти е дотегнало. Желая ти успех! 🙂
Виж целия пост
# 9
Премести се на друга работа.
Виж целия пост
# 10
Ръководителят си тръгва, аз "замитам с опашката" за 10 Мин и си тръгвам и аз. Всяка кофти ситуация на работа си има и позитивите.
Виж целия пост
# 11
Смешното е, че аз попитах ръководителя защо трябва пак аз да чистя, и отговорът, освен обяснението, че аз съм по-бърза, другата не може да чисти, и тя - ръководителката - искала да си ходи, беше, че това не било концерт по желание и ако на някой не му харесва може да стане да си ходи 🤣 То всъщност това беше повода да пусна темата, а не толкова самото чистене. Това не се случва толкова често, но винаги когато се засичаме с тази колежка втора смяна. А и напоследък зачести. Колежката.. наистина е много бавна, тя уж чисти, а всъщност застава да разказва нещо на някого 😆 Много вероятно да го прави и нарочно. Да не говорим как безцеремонно си минава директно през митото 😮🤣 но това явно не е нарочно, защото като й казах следващия път се спря.. може би и до следващия път ще е забравила 😂

Как' Сийка - ръководителят иска да си тръгва по-рано, затова иска по-бързо да сме готови, пуска и нас, но това е само при него, принципно трябва да си стоим до определения час, което се и случва при другите.

Vessela Nickolaeva Почистването е само вечер след приключване, би трябвало всички да участват в него, ама.. А колежката така всъщност забавя останалата част от работата, която трябва да е приключена половин час по-рано, но така приключваме горе-долу заедно 😅

proletno cvete Няма как да й отстъпвам и тя да чисти, каквото е казал ръководител това е. Ако бих го направила, бих излязла 10 пъти по-лоша, отколкото излязох сега 😂
Виж целия пост
# 12
Най-полезният съвет, който са ти дали, е да си търсиш нова работа. Днес колежката не чисти, началникът си заминава рано, утре ще е нещо друго... Това е лоша организация на труда и едва ли ти плащат толкова и ти обещават перспективи, че да седиш и да търпиш.
Виж целия пост
# 13
Най-полезният съвет, който са ти дали, е да си търсиш нова работа. Днес колежката не чисти, началникът си заминава рано, утре ще е нещо друго... Това е лоша организация на труда и едва ли ти плащат толкова и ти обещават перспективи, че да седиш и да търпиш.

Ако е така, трябва все да си търся нова работа 🤔😁
На това място всъщност е доста добре, сравнително! Просто.. наскоро забелязах тези неща - 1.че колежката не чисти, а си бърбори,  2.че в главата на ръководителката аз трябва да чистя поради тази причина 😁
А виж, отговора на ръководителката беше нещо неочаквано - че не било концерт по желание и който не му харесва, може да си ходи!? Можеше просто да ми обясни спокойно мотивите си и аз щях да се съглася, че е така, макар и с неохота. А вместо това стигнахме до тема в бг мама 😁
Виж целия пост
# 14
Ми говори и ти. Дръж се като колежката - да видим на кого ще направи забележка.

Да дам пример с моя стара работа - всичко беше супер, обаче забелязах как аз имам да върша все повече работа, докато колегите ми поминават с една задача през деня, разкарват се с кафе, пушат, правят се на заети, а висят пред компютъра без нищо да правят. И то какво - аз и няколко души бързаме като идем сутринта да си свършим задачите, ръководството вижда, че към ранен следобед сме приключили и вместо да правим неща за следващия ден, ни натоварват с работата на другите. Хайде познай дали вече бързах.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия