Капучино

  • 1 073
  • 3
Здравейте,
Обожавам да пия капучино, но напоследък забелязвам, че в заведенията го приготвят не горещо, дори не топло, по-скоро хладно. Днес в едно скъпо кафене ни го поднесоха хладно, накратко за 5 лв. не си струваше. На въпроса ни защо е хладно, ни казаха че така трябвало, да се запази вкуса му!?
Вие какви наблюдения имате?
Виж целия пост
# 1
Според Google:
Препоръчителната  температура на млякото за капучино  е 55–65°C (139–149°F), това позволява  всички мазнини в млякото да преминат  в течна форма без да разрушат пяната. При тази температура степента на денатуриране на суроватъчния протеин е идеална за най-добрата адсорбция - задържането на въздушните мехурчета на повърхността, така че пяната да  бъде стабилна.
Виж целия пост
# 2
На мен по-скоро не ми се е случвало, но със сигурност знам, че не се поднася хладко. По-често може би се случва да е хладко, когато машината подготвя сама пяната, но за 5 лв, се съмнявам да е такава.
Виж целия пост
# 3
Сигурно им е по-лесно да го правят със студено мляко от каничка или не знаят как. Ходи на други заведения, не им слушай оправданията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия