За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 834
  • 753
# 525
С всякаква млечна / майонезна салата, с мус, пастет, хапки...
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.resol.bg%2 … DFQAAAAAdAAAAABAE
 
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.expo-marke … DFQAAAAAdAAAAABAJ
Виж целия пост
# 526
В момента пека сладкиш със сладко с козуначеното брашно. Във фурната изглежда добре. Благодаря Ви за насоките. Включих се в темата за кваса. Ще го пробвам, но още не зная как точно се прави.
Виж целия пост
# 527
В момента пека сладкиш със сладко с козуначеното брашно. Във фурната изглежда добре. Благодаря Ви за насоките. Включих се в темата за кваса. Ще го пробвам, но още не зная как точно се прави.
Нали съм писала за захващането точно. Simple Smile Ако имате въпроси, питайте там.
Виж целия пост
# 528
Здравейте! Идвам с отчет за мусаката без мляко - сложих четири яйца, три сл брашно и пилешки бульон на око, разбърках и залях. На мен ми хареса вкусът - естествено не е като обичайната заливка, но за момента за мен и това работи! Благодаря за идеята!! Simple Smile
Искаше ми се да препържа брашното и да сложа бульона и после да добавя яйцата, (манджа с грозде, знам), обаче нямах време за такъв експеримент… Може би някой друг път ще опитам и това.
Също и козунакът без млечни - сложих олио и вода и малко лимонов сок, защото това имах подръка, втаса в хладилника… Не очаквах изобщо нищо да стане, но се получи учудващо приятно на вкус сладко хлебче, че и конци имаше.
Сега остава да пробвам рецептата за козунак на Морена с кокосовите продукти, планирана е скоро.
Благодаря на всички ви за идеите и помощта! Бъдете здрави!
Виж целия пост
# 529
За различен вкус и по-здравословно  просто да препечеш брашното на сух тиган, аз с такова приготвям варена застройка за супи.
Някой с идея как да оползотворя или съхраня по-голямо количество пресен чесън? Уточнявам, че е предимно на листа и все още няма оформени скилидки. Зелен лук нарязвам и прибирам в камерата, но с чесън дали би се получило?
Виж целия пост
# 530
Имам шишенце със сос от нар редукция за салати, но вкъщи не се харчи. Моля за рецепта за сладкиш или печиво с упомената редукция. Благодаря !
Виж целия пост
# 531
ccvet , да, замразявала съм зелената част на пресен чесън, няма проблем за супи, яхнии и подобни. За таратор я пасирах с малко олио, сол и кис.мляко.
donatellа , тя нали е сладко-кисела, ползвала съм като сироп за палачинки , бухти и подобни, към сладолед, декораци на сладкиши/чиниите им, правя ,,кекс" без яйца и млека, с конфитюр и гореща вода, слагала съм в него по 1-2 лъжици.
Виж целия пост
# 532
Имам шишенце със сос от нар редукция за салати, но вкъщи не се харчи. Моля за рецепта за сладкиш или печиво с упомената редукция. Благодаря !
Върху сладолед или цедено кисело мляко пробвали ли сте го?
Виж целия пост
# 533
Здравейте!
Ще правя торта с готовите блатове Медовик. Ще сложа два вида крем - единия е със заквасена сметана и маскарпоне, другият е с кондензирано мляко и бутер.
Сладко от боровинки също.
Питането ми - чета, че тези блатове са коравички и сухички. Нужно ли е да се сиропират, или кремовете се достатъчни да омекотят блатовете, а и нали ще престои няколко часа в хладилника?
Виж целия пост
# 534
Здравейте!
Ще правя торта с готовите блатове Медовик. Ще сложа два вида крем - единия е със заквасена сметана и маскарпоне, другият е с кондензирано мляко и бутер.
Сладко от боровинки също.
Питането ми - чета, че тези блатове са коравички и сухички. Нужно ли е да се сиропират, или кремовете се достатъчни да омекотят блатовете, а и нали ще престои няколко часа в хладилника?
Не се сиропират блатовете, поемат от кремовете. За целта е добре тортата веднага след приготвянето да престои  извън хладилник в продължение на няколко часа (все пак в помещението да не е чак горещо). После вече се прибира в хладилник.
Виж целия пост
# 535
Имам шишенце със сос от нар редукция за салати, но вкъщи не се харчи. Моля за рецепта за сладкиш или печиво с упомената редукция. Благодаря !
Добавям към соса за печене на месо или директно мажа пържолите.
Виж целия пост
# 536
Здравейте!
Ще правя торта с готовите блатове Медовик. Ще сложа два вида крем - единия е със заквасена сметана и маскарпоне, другият е с кондензирано мляко и бутер.
Сладко от боровинки също.
Питането ми - чета, че тези блатове са коравички и сухички. Нужно ли е да се сиропират, или кремовете се достатъчни да омекотят блатовете, а и нали ще престои няколко часа в хладилника?
Те са тънички и пръхкави, не нещо дебело и сбито дето иска супер много напояване. Ще поемат достатъчно, а тортата даже най-добре да пренощува а не само няколко часа да стои в хладилника.
Виж целия пост
# 537
Здравейте! Някой може ли да помогне с рецепта за сироп от бял бъз, който не е за директна консумация, а се разрежда?
Виж целия пост
# 538
Скрит текст:
Здравейте! Някой може ли да помогне с рецепта за сироп от бял бъз, който не е за директна консумация, а се разрежда?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_17.html
Виж целия пост
# 539
Много навреме, Пейч, благодаря и аз!
Търсих на мама рецептата, че тъкмо съм в селската къща и смятах да набера за сироп, но не я открих, а имам детски спомени, че беше много хубав.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия