Оладии

  • 10 449
  • 17
Сърфирайки из кулинарните сайтове, попаднах на един нов за мен руски готварски форум. Видях тази лесна за изпълнение рецепта и я направих.  Simple Smile

Продукти:

1 яйце
1 кофичка кисело мляко
2 суп.лъж. захар
2 суп.лъж. разтопено масло (маргарин)
1/4 ч.л сол
1/4 ч.л сода
ванилия
бакпулвер
1 чаша брашно

Първо разбих яйцето със захарта, добавих разтопеното масло, киселото мляко и ванилията, сол.

В отделна купа се пресяват брашното заедно със содата и бакпулвера.

Накрая двете смеси се смесват внимателно, не трябва да се бърка много, а само леко да се разбърка, за да се смесят съставките.

Пържи се в олио. Отгоре се поръсват с пудра захар.

Получиха се много мекички, детето ги емна, аз също нагъвам.  Crazy

Ето снимка, на която пудрата-захар се е стопила вече:  Rolling Eyes http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49152&photo=7
Виж целия пост
# 1
 Twisted Evil
това е доста икономично
Simple Smile  сподели вкусни ли станаха?
Виж целия пост
# 2
Ами то това не са ли бухти?
Виж целия пост
# 3
Като гледам изглеждат доста вкусни .
Ще ги пробвам задължително.
Благодаря за рецептата
  bouquet
Виж целия пост
# 4
Правила съм ги, хубави са,.. но поемат много олио Rolling Eyes

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.php?t=2734

http://www.gotvetesmen.com/recipes/sources/Mishelle/recipe_166.php
Виж целия пост
# 5
Така е, наистина поемат много олио, но са много вкусни. Майка ми е рускиня и ги е правила много пъти. Не знам дали рецептата е същата, но на майка ми изглеждат по абсолютно същия начин като тези на Киса. Ние си им викаме бухти.
Виж целия пост
# 6


Simple Smile  сподели вкусни ли станаха?

Много мекички и пухкави се получиха.  Simple Smile

Аз и преди съм правила, но без рецепта, каквото имам под ръка, това слагах. Не знам къде е тайната при тези, но старите ми бяха като подметки и безвкусни.  Confused
Виж целия пост
# 7
Ами то това не са ли бухти?

СА. Оладьите си имат точен превод и той е БУХТИ. Нямаше нужда да ходиш в руски форуми за това.

За да не поемат много олио, правете тестото възможно по-гъсто.
Виж целия пост
# 8
Баба ми си им викаше тиганички. Незнам дали точно същите продукти се използваха (била съм малка), но на външен вид е това.
Виж целия пост
# 9
Баба ми си им викаше тиганички.
Аха, това са си точно тиганички Peace. Правя ги често, когато ни се прияде нещо сладичко /вървят и със сиренце/, а нямам кой знай колко продукти или пък време.
Виж целия пост
# 10
Много благодаря за рецептата.
Баба ги правеше и им викаше лаланги Joy, но вече не я помни , а аз много ги обичам.
Виж целия пост
# 11
Много благодаря за рецептата!Баба ми (която е рускиня) ги прави и винаги си облизвам пръстите!Дано и аз да ги докарам.
П.П.Тя им вика Аладии, което предполгама е защото о-то се произнася а... newsm78
Виж целия пост
# 12
Ами то това не са ли бухти?

СА. Оладьите си имат точен превод и той е БУХТИ. Нямаше нужда да ходиш в руски форуми за това.

За да не поемат много олио, правете тестото възможно по-гъсто.

Само една малка забележка! Оладьите наистина си имат точен превод и той е ТИГАНИЦИ, а не БУХТИ. Българските бухти са точно по-бухнали, а не такива плоски. Иначе, всеки може да си ги нарича както си иска.
Ето една тема за бухти!
Виж целия пост
# 13
Баба ми пък им викаше "акатми" - с ударение на "И"  Joy

Тиганици - все едно нещо се тегли, а тези "оладьи" се сипват с лъжица в тигана.  newsm78
Виж целия пост
# 14
Баба ми пък им викаше "акатми" - с ударение на "И"  Joy

Тиганици - все едно нещо се тегли, а тези "оладьи" се сипват с лъжица в тигана.  newsm78

Тиганици идва от тиган - правят се в тиган, а не да речем на сач.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия