Нормален ли съм ?

  • 4 819
  • 83
# 15
Дали си нормален или не в психо- и психиатричния смисъл, ние няма как да знаем, нито да поставяме диагнози.
Определено обаче ми се струваш увреден от семейната ти среда, попил си модел, който към момента, като възрастен, те е направил това, което си - неуверен, необщителен, асоциален. Проблемът ти за мен е на емоционално ниво, който ако поработиш върху него, с помощ от психотерапевт евентуално, може доста да подобриш социализацията.
Виж целия пост
# 16
Ако аниметата са ти модел в живота няма начин да не станеш  двуизмерен, съвсем правилно се е насочил към Френския легион, там в джунглата е идеално за целта. Човекът иска екшън като в компютърните игри и да отстрелва хора и да го забелязват, но само мъжете, защото иначе жените го плашат, освен ако не са тихи кротки като мама. Като си намери подходящата среда ще се почувства нормално, няма нужда от съпруга, кото ще му обяснява колко не е в ред. По-добре да контактува със себеподобни някъде, някой форум за препъри, джипове, военно дело, туитър, телеграм, много места има.
Виж целия пост
# 17
Млад и здрав мъж, веднъж на две седмици, не е нормално. Иди на лекар. За другото не мога да кажа. Има и такива хора.
Виж целия пост
# 18
Противно на останалите, за мен не е нормално да си постоянно сериозен, студен и т.н., със сигурност има последствия от травмата в детството, а може и проблема със сексуалната функция да идва от там. Аз бих работила с психиатър за преодоляването ѝ. Не е задължително крайната цел да е семейство и деца, но може да ти помогне да си по в час с емоциите си, да не те страх от нещо простичко като една прегръдка и да не се чувстваш толкова не на  място в живота като цивилен. Освен това, ако някой ден все пак заимаш жена и деца, една такава неотработена травма може да избие в агресия към тях.
Много съгласна съм, вярвам, че има връзка. Дългосрочна агресия физическа или не от бащата към майката, наблюдавана от 1-во лице от дете, е травмиращо и изкривява представата за нормални отношения м/у мъж и жена, дългосрочно попива "женомразство". За момче може да се трансформира  в неумение за общуване с жените, оттам апатия и индиферентност, даже се долавя  раздразнение към женската същност /изказванията за маникюра са типични и мноого познати от пример с подобни роли в него/. Агресията баща-син също може да се повлияе, нищо чудно да си студен като емоциите ти да са набутани някъде в дъното. Интимният елемент ако го наречем дисфункция като нищо е следствие. Приятелите с подмятанията ти натискат бутони. Ако сега не мислиш за връзка и семейство и фокусът ти е другаде, не е проблем. Проблем ще е ако в 1 момент усетиш празнина и самота и почнеш да искаш, а се окаже, че не можеш да срещнеш или задържиш жена, защото елементарното общуване не ти се получава, 1 среща ще е предизвикателство и единият ще бяга както сега. За мен щом те човърка и пишеш, не чакай 10-20г дали или, защото тогава ще е задълбочено и все по-трудно да работиш върху себе си, потърси помощ сега.
Виж целия пост
# 19
За мен не си нормален, щом си мислиш, че разговор с нормална жена може да се води само за маникюри, педикюри и други такива. Аз издивявам, когато се започнат такива разговори около мен, и също ми е крайно неприятно да се включвам в тях, въпреки, че съм жена. Ако край теб се въртят само безмозъчни кифли, нищо чудно, че бягаш от тях като дявол от тамян. Няма ли една жена в тия военни части, дето да може да си говорите за общи интереси? Примерно за бойни изкуства, за учения, оръжия, тренировки и тем подобни? Огледай се за някоя, която да ти пасва на средата, не за кукла с интереси, ограничаващи се само до козметичния сектор.

Относно проблема със сексуалността - еми може да е проблем от медицинско естество (хормони, ензими,...), иди на лекар, дори само информативно, може да ти пуснат поне някакви изследвания, за да си сигурен, че не е по-сериозен проблема. А може пък просто да си асексуален, има и такива хора, които имат подтиснат сексуален нагон и не изпитват нужда от такова естество. Няма как да знаеш, ако не се обърнеш към лекар.

Иначе, ако не смятаме проблема с ерекцията и това, че слагаш всички жени под общия знаменател "кифла", звучиш не по малко нормален от средно статистическия млад мъж, който е запален по скорости, адреналин, екстремни преживявания и т.н.
Виж целия пост
# 20
На мен ми изглеждаш нормален, но самотен човек. Вероатно за това търсиш някаква общност, в която да се впишеш - полиция, армия. И най-вече си още много млад.


Надявам се, че това не е поредната пързалка с първи пост и последващо изчезване на автора, над която да се упражняваме в трафик.
Виж целия пост
# 21
На мен ми изглеждаш нормален, но самотен човек. Вероатно за това търсиш някаква общност, в която да се впишеш - полиция, армия. И най-вече си още много млад.


Надявам се, че това не е поредната пързалка с първи пост и последващо изчезване на автора, над която да се упражняваме в трафик.

Съгласна съм.
Аз като жена, дори с приятелят ми не говоря за изброените от теб /женски/ теми, не знам ти с какви жени си общувал и защо смяташ, че за нас това е тема номер едно.
И според мен просто не си уцелил правилните за теб хора, затворил си се и смяташ, че така си добре. Но не си. Винаги идва момент в който успяваш в едно, за сметк на друго, но после и то започва да иска своето. Само че, понякога става късно.
Хубаво е, че имаш ориентир в професионален план, но помисли и за другото.
По-нагоре са описали добри съвети, също съм съгласна за изследвания и преоценка на принципите/мирогледа и тн спрямо жените и личният живот като цяло.
Виж целия пост
# 22
Да започнем от това, че нормалността/ ненормалността е спектър. Не може да се заяви категорично едното и другото и край, диагноза. На мен ми звучите доста осъзнат за себе си и адекватен за скромните 25 години. Масово на тази възраст мъжете са още деца. Може би някой ден ще срещнете дама, която има сходни интереси с вас, а и да не искате това да се случи, пак е окей. Различен не означава непременно куку. Успех в Легиона!
Виж целия пост
# 23
Пробвай с Легиона, там не е лесно, имаше някакви дълги предварителни изпити, тренировки, и чак след време ако покриваш всичко, може да ти предложат договор.
Във всеки случай ще попаднеш при хора на които не им пука много, и в една съвсем различна среда.
След това може да си направиш и самооценка, след като преминеш и това.
Виж целия пост
# 24
Само приказва за Легиона и чака някой да го разубеди, за да има повод да се върне при маминка, за детството си мечтае човека, носталгия го гони по безгрижните игри.
Виж целия пост
# 25
Нормален си. Обаче имаш ненормална представа за жените.
С никоя от приятелките ми не си говоря за цикъл, маникюри, чалготеки и там каквото си изредил, с изключение на екскурзиите. Къде ги намираш тези?
Виж целия пост
# 26
Имах колега, млад и изключително слънчев човек, който отиде в легиона. Последния път, когато дойде да ни види, се похвали, че му остават няколко месеца, събрал е пари за жилище и се връща в България, но скоро след това загина, а обстоятелствата около смъртта му са секретни и родителите му са лишени дори от утехата да знаят как е загинал синът им. Често си мисля за него и макар да не бяхме близки, ме стяга сърцето жестоко. Не бих посъветвала никого да тръгне по този път.

На мнението на Eva+ съм.
За този Френски легион преди десетина година четох ужасяващи неща - по-лоши и от споменатото от Eva+, разказани от родители на загинали момчета.

Първият ми съвет е - живей си живота, какъвто и да е, БЕЗ ЛЕГИОНА!
Иди на андролог и ендокринолог, за да видиш за себе си какъв е статуса ти.
Внимавай обаче с ендокринолога - проверявай винаги при двама различни специалисти.

Дали това, че не си имал интерес към момичета не е свързано с многочасово,  години наред гледане на порно?
Може да не ми отговаряш, когато идеш на специалист, той ще те води, за да разбереш себе си.

Нормален си. Всички ние сме един психичен процес. Много фактори го насочват, променят, блокират..
Дори да си асексуален, не е причина да имаш качествен живот. А той е такъв, когато в него участваш чрез общуване с двата пола, с мъже и с жени, с млади и стари, с всякакви човешки същества. На които да можеш една спонтанна прегръдка да дадеш или да получиш. Не е задължително такава прегръдка да води до секс.

Досега нямаше ли баба, леля, братовчедка, съседка, с която по някакъв начин да си разговарял по най-нормалния начин на света? Ако не, започни да го правиш. Най-напред с възрастни жени.

Това, което си научил досега в професионалната сфера, може да бъде голям плюс за теб, но трябва първо да "шлифоваш" човека в теб - да не виждаш хората само като полови същества, само като "цикъл и маникюр". Ако не е имала нормален цикъл майка ти, нямаше да се появиш и ти на бял свят.
Имах познат преди години, който на 8-март накрая на пожеланията си към жените в офиса, завършване с "... и редовен месечен цикъл", представи си какъв мъж 😉

Можеш да си вземеш и куче. Но специалист определено ти трябва. Още си навреме, но не загърбвай проблема. Други са го създали, не мисли за това, а гледай напред. Напред означава да цениш живота (тоест не на легиона и на смъртта), да видиш хормоните, да разбереш психиката си. Не казвам психиатър. Може би добър психолог или психотерапевт.

И знаеш ли защо е толкова необходимо всичко това ? Първо заради себе си, а заедно с това и заради професията, която упражняваш.
Виж целия пост
# 27
Нямаш задължението да общуваш с жени, нито да правиш секс. Каквото те влече, това правѝ, не се насилвай.
А вече, в легион ли или в армията, полицията - ти си избирай.
Нищо ненормално не виждам в цялата работа, нито мисля, че имаш травма. Такъв си, какъвто си.
Живей си живота, както ти харесва и не си втълпявай такива неща.
Виж целия пост
# 28
Нямаш задължението да общуваш с жени, нито да правиш секс. Каквото те влече, това правѝ, не се насилвай.
А вече, в легион ли или в армията, полицията - ти си избирай.
Нищо ненормално не виждам в цялата работа, нито мисля, че имаш травма. Такъв си, какъвто си.
Живей си живота, както ти харесва и не си втълпявай такива неща.

Абсолютно! Защо да ходи на терапия и да си рови в травмите? Той човека проблем няма. Прави това, което го кара да се чувства добре. Не иска жена и семейство. Нормите се налагат от обществото. По-добре ли ще е да върже една жена и деца да го чакат някъде, а той да си следва желанията?
Виж целия пост
# 29
Ако няма проблем, тогава защо пуска темата.
И в първия пост пише, че самия той смята, че има проблем.
Ако не му беше проблем, нямаше да пуска тема.
Но тук отговори няма да намери. Да си намери терапевт и да обсъди с него травмите си.
Травми в детството съм имала и аз и това се отрази на целия ми живот.
И сега на 25 уж може автора да се чувства добре, но тази изолация ще му изиграе лоша шега.
Липсата на интимност, секс, близост, любов ще му се отразят емоционално, психически  и даже физически.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия