Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 80 (м. май)

  • 28 380
  • 1 008
# 90
Аз ще ги пропусна козунаците. Две сутрини подред меря 6,3 и 6,4 захар. Айде, оня ден вечерях някакво подобие на "Ропотамо" - шаран, зелен боб вместо грах, доматено пюре и т.н.. Да кажем, че не е дотам режимно, но вчера херинга и зелева салата. Даже дежурното блокче шоколад пропуснах и 6,4. Настинал съм нещо, но чак такъв ефект да има, ако изобщо има...
Виж целия пост
# 91
Гущер, рано ти е за козунаци на теб.
Виж целия пост
# 92
Тъй де! Ама нещо тази захар ме притеснява.
Виж целия пост
# 93
Аз пък си отдъхвам, че имам истинско оправдание да не ям козунаци. Като се почне "ама вземи си", "ама защо не искаш" и т.н. и ходи обяснявай, че не ги харесваш. Сега казвам, че не може и ме оставят на мира.
Виж целия пост
# 94
То ако кажеш, че нещо не харесваш, обикновено те оставят намира.
Защото ако кажеш, че не може, ще се почне, ама защо, ама какво ще ти стане. Досада голяма.

Гущер, първия Великден ми беше без козунак.
На следващия хапнах козунак 2 поредни дни, по 1 парче следобеда.
Виж целия пост
# 95
Гущер, в колко часа вечеряш? През деня мериш ли захарта? Че понякога сутрешната може да е висока, а през деня да е нормална.
Виж целия пост
# 96
Гущер, и на мен ми се е случвало при боледуване да ми се вдига КЗ повече от нормалното. До 2-3 дни се нормализира, споко!
И аз съм без козунак, не ми се и дояжда, а преди какви печах Yum

Ето една табличка за естествени оцветители:
Виж целия пост
# 97
Артемис, към 9-10 вечерям. През деня, когато съм мерил ми е доста по нормална, но рядко го правя. Не работя в офис, а в колата предполагам няма да е много удобно. Мога да пробвам някой ден да меря активно, но няма как да стане поредица от дни.
Виж целия пост
# 98
Събота и неделя не почиваш ли? Можеш тогава да мериш. Или сега тези дни по празниците. Просто да провериш как се движи през деня.
А иначе, късно вечеряш. Ако искаш, пробвай номера с яйцето и оцета. Аз ще го стартирам другата седмица.
Виж целия пост
# 99
Кога почивам, кога не... Какъв е номера с яйцето и оцета?
Виж целия пост
# 100
Какъв е номера с яйцето и оцета?
Реших да правя козунак с типово брашно, но маята ми не тръгна и не съм го почвала още. Сложих още мая и чакам.  Ако не стане ще хапна 1-2 хапки от козунака на майка.
Днес готвих цяла сутрин и до утре на обяд всичко ще е свършило. Направих пълнени чушки и лозови сърми с ориз конджак и телешка кайма. За останалите правих с нормален ориз.
Виж целия пост
# 101
Не се мъчи според мен, не "печелиш" кой знае какво от това че е типово брашното, дори и досущ пълнозърнесто не е като за нас... А дори няма как да стане с типичната за козунак текстура.
Аз ще меся и пека утре също, ама съвсем истински козунаци ще са, хич няма и да ви ги разказвам Grinning Като съм се оставила да ме набеди фамилията че аз съм човекът за това... Та и ще хапна малко де, но в края на обяда, като вече съм се наяла с режимните неща, а не на празен стомах.
При нашите съм и както обикновено тук почти не свалям готварската престилка. Но в тая къща се яде сериозно, а и сме повечко хора де. Аз естествено пак надупена в лехата с марулите, умират от смях с мен Joy
Гущер, щом си болен е нормално и захарта да се вдигне, вероятно е от настинката.
Виж целия пост
# 102
Вариш яйце, белиш, надупчваш с игла и слагаш в съд с ябълков оцет, да е покрито. Вариантите са два - правиш това вечерта и сутринта ядеш яйцето или го накисваш сутринта и да ти е последното ядене за деня. Оцетът се ползва многократно.
Мой познат диабетик е на хапчета, яде всяка вечер яйце и поддържа нормална кръвна захар.
Виж целия пост
# 103
Ех че хубави яйца и козунаци. Напълниха ми се очите а и устата 😃
Оправдание за последните да кажем че имам ама пък тук пусто  няма  такива 😂
Ще боядисвам ш аз утре. Ама чак рано призори няма да стане 😃
Аз 3 дни търся бели яйца, е нама и няма и като пржчитох Шарпи се успокжих . То дано хване и боата. Този път си я мъкна от 🇧🇬
Уцелих периода та бои поне имаше 😂
Виж целия пост
# 104
Ще хване, Дара. Действай смело 😘
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия