Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

въпрос?

  • 6 418
  • 37
# 30
Забравих да напиша, че ти тече трудов стаж, плащат ти здравните осигуровки, но не и фонд ПКБ, това е ако след като си бил личен асистент и искаш да се регистрираш на бюрото по труда нямаш право на обезщетение например....
Виж целия пост
# 31
Много ти благодаря за изчерпателната информация.
От нея става ясно обаче , че първо поради дохода няма да ме удобрят, защото нашия тати изкарва над това което си написала и втора няма да имам нерви за цялата тази бюрокрация.

Но все пак наистина съм ти благодарна, защото се получи инфо от първа ръка за това как стоят нещата с ЛА , и и тази информация много ми е от полза за една самотна майка, която съвсем сама гледа сляпото си детенце и на която от социалните убедено и казват че няма право да му стане личен асистент.
Виж целия пост
# 32
Мама Иги, сетих се още нещо да те питам.
Можеш ли да ми кажеш с кой закон и коя негова част точно си се била подготвила за пред социалните за да може моята позната и тя като тебе да бъде готова?

Кати е дала стъпките за кандидатстване ,но просто на тази жена и казват , че няма въобще право да предприеме тези стъпки, а така ако знае какво точно казва закона ще е по настоятелна.
Виж целия пост
# 33
Да ти кажа основно прегледах Закона за социалното подпомагане,  Правилника за закона за социалното подпомагане,  Закона и Правилника му за защита  и рехабилитация на инвалидите....
В един от тези закони, ще се опитам да се сетя кой и веднага ще напиша, има даже таблица в която има изредено според това каква инвалидност има призната детето в РЕЛК-а, на какви социални услуги има право...
А знаеш ли какво конкретно изтакват като причина за това, че въпросната майка няма право?
Виж целия пост
# 34
Извинете ме за правописните грешки пиша по български (Латин), ама не БДС стандартар който използвам обикновено и се обърквам
 на места където трябва да пиша “Ъ“ съм написала “А“.
Виж целия пост
# 35
Ами незнам конкретната причина ,която изтъкват от социалните. Тази жена е приятелка на майка ми и не е от София така, че незнам подробностите около отказа. Другата седмица ще си ходя в провинцията и тогава ще разпитам по подробно.

Присърце взех проблема на тази жена, защото както казах тя е самотна майка, която гледа сляпо дете. Това което знам със сигурност е че детето е първа група инвалидност , а и дохода им е около 70-80лв. Нея я съкратиха няколко години преди пенсия и тя сега се чуди как да си направи годините до пенсия.
Тъй като на ЛА явно им върви  пенсионен стаж ще е добре да може да стане такава на сина си. Лошото е че от съответните служби и правят проблеми , а тя наистина е в много тежко положение. Няма дори близки роднини и е принудена да живее на село за да изкарва поне прехраната си с това което насажда.
Виж целия пост
# 36
Много странно...............според това което пишеш не би трябвало да има проблеми..........Хммм............Но няма да се изненадам ако са измислили някоя голяма глупост като пречка. Пиши ми пак като се върнеш, да видим какво е чак "толкова съгрешила" тая женица, че няма права.
Виж целия пост
# 37
Извини ме, госта бях аз  Grinning  както пишат и други потребители. Stuck Out Tongue
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия