Deutschland kocht ( Немска кухня)

  • 57 939
  • 193
# 120
Sauerrahm = квасена сметана
Кисела сметана. Такава в България няма, Зима.
Квасената е кремфреш, шманд и още нещо.

Вечке, мерси за поправката! Аз от речника го извадих  Wink . Сигурна съм обаче, че има таква в България, защото свеки там ни я прави и рецептата е нейна. Но 2-1 сметана в кофичка и кисело мляко правят същата смес  Peace . А може и вместо зауеррам, да се направи с изцедено кисело мляко. НО оригиналът си остава със зауеррам!
Виж целия пост
# 121
елда. доколкото знам динкел е тстар сорт пшеница (елда) има свойството да слепва естествено и няма нужда от много добваки при правене на хляб. ДАва се на бебета при захранване, зада се избегнат алергии към добавките.
Виж целия пост
# 122
Хаиде помагайте, как най_то4но да преведа Quark дали е иzвара или иzцедено мляко. Първото май е вярно, второто май по приляга.

Пеовод Ще последвя, но няма да се сърдя ако якой ме иzпревари и преведе  Joy Joy
Виж целия пост
# 123
Хаиде помагайте, как най_то4но да преведа Quark дали е иzвара или иzцедено мляко. Първото май е вярно, второто май по приляга.

Пеовод Ще последвя, но няма да се сърдя ако якой ме иzпревари и преведе  Joy Joy

izwara  Peace
Виж целия пост
# 124
Käsekuchen mit Mandarinen

СладкиШ с иzвара

Тесто
200 гр. браШно
1 4аена лъжи4ка бакпулвер
75 гр. маргарил или масло
75 гр, zахар
1 ваниля
1 яйце

Плънка
мандарини от консерва ( може да се zамени с други плодове 850 гр
500 гр иzвара 40%
100 гр zахар
3 жълтъка
1 пак ванилиев пудинг ( например Др Йоткер)
200 мл сметана те4на или 250 мл мляко

раzбити белтъци
3 белтъка
100 гр zахар


С иzброените горе продукти се умества тесто. 2/3 от него се поставя на дъното на форма zа торта и се приска с дланите zа да покрие дъното. Останалата една трета полепваме по стените на формата и притискаме с пръстите, така 4е да се полу4и контакт и слепване с тестото от дъното.

Продуктите от плънката съЩо се смесват zаедно, като предварително раzреждаме пудингпулвера с млекце да се раzвори и да не се полу4ат брунки. Може да се иzполzва и миксер.

Пе4е се около 4ас на предварително zагрята фурна на 180 градуса. Пе4е се в средата. ( аz пекох на досла трета и пак стана)

Белтъците се раzбиват във висок и тесен съд на снаг, като постепено се добавя zахарта на ситна струя.
Раzбитите белтъци се поставят върху сладкиШа и се пе4е оЩе около 15 мин.

Добър апетит




Виж целия пост
# 125

OBERHESSISCHER SALZEKUCHEN Солен сладкиш от Оберхессен

тесто:
около 600 гр. хлебно тесто или по тази рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121404.0

плънка:

400g сварени картофи
200g сирене
300g квасена сметана или изцедено кисело мляко
3 яйца
2-4 стръкчета пресен лук
сол, черен пипер, кимион

Тестото се разточва тънко в намаслена тава и се остава да почине.

Лукът се запържва леко, картофите се смачкват на пюре и всички продукти за плънката се смесват.
по желание може да се наръси с нарязан на ситно бекон.
Пече се 30-40мин. на 200 градуса.

с тестото с кисела закваска става по-вкусно.
Виж целия пост
# 126
Вивита, елда е Buchweizen.

Dinkel го гледах преведено в хартиения речник на Габеров, но не го помня  Embarassed Сега е затрупан като по-ненужна вещ след преместването.  Embarassed Ако не е спешно - обещавам до края на седмицата да го изровя Peace

Хаиде помагайте, как най_то4но да преведа Quark дали е иzвара или иzцедено мляко. Първото май е вярно, второто май по приляга.

Пеовод Ще последвя, но няма да се сърдя ако якой ме иzпревари и преведе  Joy Joy

izwara  Peace

Извара е, само че не познатата в България дето я слагат в баничките вместо сирене. Подобна извара се продаваше преди години в кутийките като за майонеза и се правеха тулумбите с нея.
Виж целия пост
# 127
Майра, динкел, ако не ме лъже паметта е дива пшеница. Или негрухана. Нещо от сорта.
Един вид праисторическо жито. Joy
Виж целия пост
# 128
Майра, динкел, ако не ме лъже паметта е дива пшеница. Или негрухана. Нещо от сорта.
Един вид праисторическо жито. Joy

не съм хич наясно с пшениците нито на български, нито на немски, ама един колега ми обясняваше колко хубава въглавница си намерил - пълна с динкел  Joy

сега още една рецептичка ще пусна, за да не заслабнем...
Виж целия пост
# 129
Nusseckchen ъгълчета с ядки

основа:
300 g брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
150 g маргарин
80 g захар
1 п. ванилия
1 яйце

омесва се тесто, разточва се в правоъгълна тава и се намазва с около половин бурканче мармалад от кайсии

плънка:
200 g маргарин
200 g захар
1 п. ванилия
400 g смлени лешници
5 с.л. вода
Водата с маргарина и захарта се слагат да заврят. довабят се ядките и ванилията и се оставя да се охлади леко.
докато сместа е още топла се намазва върху тестото.

пече се 30 минути при 200 градуса.
още топъл сладкиша се нарязва на триъгълници. оставя се да изстине напълно. на всяко парче трите върха се потапят в разтопен шоколадов кувертюр.

това ми е любимата рецепта. аз май от немската кухня само сладкишите ям. hahaha


Виж целия пост
# 130
топла картофена салата от Хессен

салатата е подходяща за грил гарнитура
 
1кг сварени картофи (Pellkartoffeln,Salatkartoffeln)
1ч.л. бульон на прах
олио, оцет
1 с.л. средно люта горчица
1 глава лук

картофите се сваряват и се нарязват още топли на тънки шайби. бульонът се разтваря в около половин чаша вряла вода, добавя се малко оцет, 2-3 с.л. олио, черен пипер, горчицата и нарязания наситно лук.
картофите се заливат и се разбърква добре. салата се остава да почине 10 минути да поеме ароматите.

по желание може да се добави и около 100 гр. запържен бекон и наситнен магданоз и schnittlauch.
Виж целия пост
# 131
Sauerrahm = квасена сметана
Кисела сметана. Такава в България няма, Зима.
Квасената е кремфреш, шманд и още нещо.

Вечке, мерси за поправката! Аз от речника го извадих  Wink . Сигурна съм обаче, че има таква в България, защото свеки там ни я прави и рецептата е нейна. Но 2-1 сметана в кофичка и кисело мляко правят същата смес  Peace . А може и вместо зауеррам, да се направи с изцедено кисело мляко. НО оригиналът си остава със зауеррам!

Момичета, благодаря за разясненията!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 132

Dinkel го гледах преведено в хартиения речник на Габеров, но не го помня  Embarassed Сега е затрупан като по-ненужна вещ след преместването.  Embarassed Ако не е спешно - обещавам до края на седмицата да го изровя Peace
 

Мен ме интересуваше превода защото исках да питам за рецепти. Рецепти си намерих, но продължава да ме гложди, макар че не е спешно.
Виж целия пост
# 133
Dinkel или на латински Triticum spelta се нарича спелта ( рядко шпелта) на български и е вид пшеница.
Виж целия пост
# 134
Топлата картофена салата непремено Ще я пробвам, zву4и страхотно. Вкусна Ще стане усеЩам по слункоотделянето в устаата си  Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия