Великденски яйца и козунаци

  • 64 235
  • 526
# 315
Благодаря за идеите, Наталина! Simple Smile
Нямам информация за С-200, но винаги съм си мислела, че е много отровно Embarassed Може и аз да съм в грешка, но не бих експериментирала с него за хранителни цели
Виж целия пост
# 316
Наталина, мерси много. Да, ще го разделя. Ако е половината доза (с 1кг брашно) тогава мога ли да го изпека в голям съд като цял козунак или пак трябва да са два отделни? И за плънката идеи? Да разточа и да го навия на руло и после да го навия в тавата, така ли?
Правила съм козунаци, но от немските, дето са без месене, ама те са лесни.
Виж целия пост
# 317
Ако е половината доза (с 1кг брашно) тогава мога ли да го изпека в голям съд като цял козунак
Да! Peace
Виж целия пост
# 318
Супер, мерси пак  Hug
Виж целия пост
# 319
Блонди, за плънката аз правя така: тестото за 1 козунак разделям на 2 или 3 (зависи от плетката). Разточвам, редя плънка (да речем в едното парче стафиди и ядки, в другото локум, в третото какао+орехи+канела+захар), навивам на руло и накрая ги оплитам. Пека вместо 1 огромен козунак 3 по-малки в тавата на фурната Peace Успех!
Виж целия пост
# 320
Здравейте,
искам да облепя великденските яйца с мъниста, картинки и т.н. Чудя се какво течно лепило да използвам. Може ли някой да ми даде идея, ако сте правили подобно нещо? Естествено мога да използвам С-200, но после яйцата няма да стават за ядене, защото е много отровно и може да проникне през черупката.

Незнам дали е отровно, това е водоразтворимо лепило newsm78 , но досега съм го ползвала само на продухани яйца с маниста или ако не ми се занимава може и да не е продухано яйцето, но  е само за украса и много внимавам да не го счупя. Яйцата с маниста никога не сме ги яли, жал ми е, отнема  ми толкова време и труд
Наканила съм се най-накрая тази година да ги снимам....но бях болна и още не съм ги започнала Rolling Eyes, дали ще остане време, незнам Praynig
Виж целия пост
# 321
Блонди, ето една плитка с рула, Можеш рецептата да си  ползваш твоята, а само идеята от тук :


Виж целия пост
# 322
Блонди, от опит ти казвам не пробвай да месиш в такива огромни количества.Виж тук какво се получи от дозата на брашното около два кг.Добре, че не можах да намеря форми за козунак и сложих тестото почти в леген.Като втаса изпълни цялата фурна, видях се в чудо.Вярно, че стана много вкусен, но тази година ще правя половината доза.На мен майстор на козунаците ми каза, че фурната се включва на 200-220гр. ДВЕ минути преди да се сложи козунака да се пече.Пече се на най-долната позиция и като започне да хваща коричка се завива с фолио.
Виж целия пост
# 323
Правите ли нещо предварително със стафидите? В пробния ми козунак бяха станали леко кисели.
Виж целия пост
# 324
Правите ли нещо предварително със стафидите? В пробния ми козунак бяха станали леко кисели.
Абе и на мен ми станах леко кисели последния път,аз се оплаках тука! Crossing ArmsНо преди това никога не са били кисели!!Мисля,че е от самите стафиди!Аз не ги правя нищо предварително,по-рано ги киснех,ама открих че е все тая (само за козунак) и спрях да ги кисна.
Виж целия пост
# 325
Правите ли нещо предварително със стафидите? В пробния ми козунак бяха станали леко кисели.
Вечерта преди месенето ги накисвам с ром, придават много приятен вкус на козунака.По моята рецепта беше, че 250гр. стафиди се накисват в 250 мл.ром.
Виж целия пост
# 326
  Здравейте момичета някой може ли да ми каже от къде да си купя седефена моя за яйца много ви благодаря  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 327
  Здравейте момичета някой може ли да ми каже от къде да си купя седефена моя за яйца много ви благодаря  bouquet  bouquet

Не видях откъде си, но ако си от София, вчера гледах в Пикадили в Mall-a на Стамболийски, седефена, мраморна, искряща...Немски бяха.
Виж целия пост
# 328
Момичета, в момента се опитвам пробно да направя Чешкия козунак на Наталина(много ми хареса рецептата  bouquet),но имам проблем - не втасва омесеното тесто!дали това, че сложих само 1 пакетче мая(Д-р Йоткер) не е проблема?В момента съм сложила замесеното тесто във фурната на 50 градуса!Преди това седя 1 час в топлата фурна(преди това я бях загряла) и не помръдна!На климатици сме - няма как да го сложа иначе на топло Crazy!Помагайте
Виж целия пост
# 329
Идеята за рома и стафидите е супер. Аз сложих ромова есенция в козунака, но така хем ще остане ароматът, хем стафидите ще са по-вкусни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия