Въпрос за еклери - защо не стават кухи?

  • 5 587
  • 21
# 15
Ами тя рецептата е същата като на Тeopr .

Не е. Различни са.......

Teopr:                         
1ч.ч вода
1каф.ч. олио
1ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.л. сол


Звездев:

за пареното тесто:
4 яйца
1 ч. ч. брашно
125 г краве масло
2-3 щипки сол
и 220 мл вода


Два пъти съм правила еклери по различни рецепти. И двата пъти леко спадаха тези, които не бях изпекла добре (първите 1-2 тави.........). Добре зачервените еклери отгоре не ми спадаха. Нямах сурови вътре...........но продължавам да търся най-сполучливата рецепта.. Simple Smile
Виж целия пост
# 16

denis_d, не бих отваряла фурната по време на печене - резултатът е плачевен - сплескват се моменталически

казах:

След като се изпекат/порозовеят леко/ ги вадиш - правиш им по една дупка, за да излезе парата и пак печеш.

От години ги правя така и винаги стават.
Тази технология ми е казана от много добър сладкар.

Аз често ги пълня със сладолед  или с крем и ги потапям в шоколад.
Невероятни са!
Виж целия пост
# 17
Ами тя рецептата е същата като на Тeopr .

Не е. Различни са.......

Teopr:                         
1ч.ч вода
1каф.ч. олио
1ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.л. сол


Звездев:

за пареното тесто:
4 яйца
1 ч. ч. брашно
125 г краве масло
2-3 щипки сол
и 220 мл вода


Два пъти съм правила еклери по различни рецепти. И двата пъти леко спадаха тези, които не бях изпекла добре (първите 1-2 тави.........). Добре зачервените еклери отгоре не ми спадаха. Нямах сурови вътре...........но продължавам да търся най-сполучливата рецепта.. Simple Smile
Не виждам кое е различното - 1ч.ч. вода си е около 220 мл., а 1 каф. ч. олио - 125...айде да не спорим де, но за мен си е едно и също. Важното е да станат сполучливи Peace.
Виж целия пост
# 18
записвам се да пробвам.
Виж целия пост
# 19
mari_eta,

тестото става различно с масло и с олио. Има и рецепта с прясно мляко вместо вода.....
Виж целия пост
# 20
mari_eta,

тестото става различно с масло и с олио. Има и рецепта с прясно мляко вместо вода.....
ОК!Обясних вече, че не искам да споря. И всичко, което приготвям с олио, спокойно заменям с маргарин или краве масло - винаги ми се получава Peace. Ако само това е разликата - приемам, но другото си е еднакво...
Виж целия пост
# 21
извинявам се, 4е ще питам в темата на петя, но имам проблем с еклерите -не се надуха и трите пъти и останах твърди като корабии и вътре тестени? рецептата е
4 яйца
 брашно в 250 мл. 4аша(пълна е даже 300мл)-не знам колко е брашното в такава 4аша
1 к.ч олио
2-3 щипки сол
и 250 мл вода -меря с биберон от детето
не разбирам грешката къде, пека на силна загрята и единия път незагрята за да видя разлика, ами все не стават! моля за помощ!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия