Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

  • 8 332
  • 388
Великден е светъл и обичан празник, на който семействата се събират, за да отпразнуват Възкресението и да се насладят на изобилие от вкусни ястия. Сред тях саламуреното сирене заема специално място на българската трапеза, благодарение на своя богат вкус и универсалност.

Président: Символ на качество и традиция

Président е бранд, който с гордост предлага на българския пазар продукти с високо качество и изтънчен млечен вкус. С над 50-годишна история, ние сме известни с нашето разнообразие от сирена, масла и сметани, които съчетаваме с иновации и уважение към традициите.

Краве сирене Président: идеално за великденската трапеза



Кравето сирене Président е перфектният избор за Великден. Със своята богата текстура и наситен вкус, то е подходящо както за консумация самостоятелно, така и като съставка в различни ястия.​ Краве сирене Président е зряло минимум 45 дни и е произведено по класическа рецепта от 100% първокачествено краве мляко с 5,5 литра вложени във всеки килограм сирене. Без растителни мазнини, изкусвени подобрители и консерванти - идеално за всяко ястие, от класическата салата с домати и краставици, до пълнени яйца и различни печива.

Насладете се и на новото ни Сирене смес от краве и овче мляко Président - зряло минимум 60 дни.

Участвайте в празничната игра!

Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

➤ Абонирайте се за темата и открийте вдъхновение за вкусни рецепти със сирене Président.
➤ На 30 април ще изтеглим 10 късметлии, които ще спечелят брандирана купа за салата от Président.

Моля, запознайте се с Общите условия на играта.
# 1
Великденската трапеза за мен винаги е била свързана с много топлина и събиране на семейството. Моят най-ценен спомен е как с дъщеря ми боядисваме яйца, а след това се събираме около масата, за да споделим вкусни ястия, като агнешко и козунак.
Великден винаги е свързан с моменти на смях и споделяне на радостта от празника.
Относно традициите, освен боядисването на яйца, обичам да приготвям агнешко месо с подправки и да го сервирам с домашен сос от чесън и майонеза. Включвам и козунак, като след това го съчетавам с различни сирена и плодове за разнообразие в вкусовете.
А ако трябва да включа сирене Président, бих го добавила към традиционни рецепти като салати, например, с домати, маслини и пресни билки, или в печено агнешко, където може да придаде кремообразност и богат вкус. Може също да се използва и в пълнеж. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Спомените ми са свързани с традициите, които спазваме и днес - боядисване на яйца, правене на козунаци, агнешко със зелена салата, да се събере цялото семейство. Сиренето присъства почти ежедневно на нашата трапеза, основно в салати, бих го включила именно там.
Виж целия пост
# 3
Спомените ми са свързани с боядисването на яйцата, как баба ми слагаше лист магданоз или цветче в стар чорапогащник, затискаше го с яйцето и потапяше в боята. Бих добавила сирене Президент към зелената салата с яйца.
Виж целия пост
# 4
Спомените винаги са специални,защото са споделени с близки хора.Правя уникално руло със сирене и сладко.
Виж целия пост
# 5
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Великден е имен ден на баща ми и винаги сме се събирали цялото семейство.Това за нас си е традиция от както се помня.
Сиренето е ежедневно на нашата трапеза,за Великден ще го включа в салатата.
Виж целия пост
# 6
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Най-ценните спомени от великденската трапеза са моментите, когато сме всички заедно около масата. Боядисването на яйцата и приготвянето на празничната трапеза. Традициите, които спазваме са боядисването на яйцата, приготовлението за празника, като цяло. Сиренето бих го включила в салата, баница със спанак или лопуш или само така в чинийка.
Виж целия пост
# 7
Правенето на козунак, боядисването на яйца и събирането на цялото семейство на празника са традииците, които продължаваме да спазваме.

Сиренето бих го включила в пролетната салата.
Виж целия пост
# 8
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Цялото приготовление на традиционните ястия са ми много ценни. Спазвам почти изцяло всичко, което имам като спомени и придобити навици и традиции.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Сирене с червен пипер и олио винаги имаме на трапезата.
Виж целия пост
# 9
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Най-хубавото на Великден е това, че се събираме всички близки заедно. Баща ми продължава да купува агне и да го печем цяло пълнено с ориз в селската фурна. Но вече със сестра ми сме омъжени и имаме деца. Събираме се всички заедно на село. Правим великденски курабийки. Зелена салата. И веселието е готово! Уникален празник е Великден! Сиренето Президент присъства на всяка наша трапеза, закуска, обед и вечеря, независимо делник или празник, независимо от ястията които са сервирани. Като добавка към салата или в чинийка, като разядка.
Виж целия пост
# 10
Не свързвам по никакъв начин сирене, било то и Президент, с великденска трапеза.
Самият празник свързвам със срещите с близките ни хора.
Виж целия пост
# 11
Бих включила сирене Президент, като направя една баница. Не е традиционно за Великден, но е подходящо за дните преди празника.
Великден празнуваме семейно, спазвайки традициите и почитайки християнските ценности.
Виж целия пост
# 12
Най-ценни спомени от великденската трапеза свързвам със събиране на цялото семейство и, разбира се, боядисването на яйцата и приготвянето на домашен козунак и печено агнешко месо. Сиренето President редовно присъства на нашата маса, а за Великден смятам да го включа и в специална разядка.
    Виж целия пост
    # 13
    Най-ценните спомени за мен, свързани с Великден, са боядисването на яйца, приготвянето на козунаците и събиране на цялото семейство около празничната трапеза.
    Сиренето Президент бих добавила като добавка към зелена салата.
    Виж целия пост
    # 14
    Най-ценните спомени са как сутринта на Великден се чукваме с яйца и закусваме топъл козунак с топло току-що сварено домашно мляко.Също след сватбата ни как с мъжът ми ходим на гости при кумовете и им носим печено пиле,яйца, козунак и шоколад,а там кумата е приготвила вкусна скара и домашна торта(в последните години те идват у дома,т.к.живеем в къща с двор и е много по-приятно да седнем навън).
    А със сирене Президент бих направила вкусна баница за празника или пък да го съчетая с топла домашна питка и масло.
    Виж целия пост

    Започнете да пишете...

    Страница 1 от 1

    Общи условия