Яд ме е, че нямам такъв фотоапарат, с който да пусна снимки...
И така...
Мраморни пастички
Продукти за 12 броя:
125 гр. масло
5 яйца
150 г.+100 г. захар
2 ванилии
настъргана кора на 1 лимон
2 пакетчета ванилов пудинг на д-р Йоткер
1 кг извара, сол, 3 суп. лъжици какао
Намазваме подходяща тавичка с 1 ч. л. масло. Разделяме 3 от яйцата - белтък-жълтък. Разбиваме с миксер 125 г. масло със 150 г. захар, ванилиите, настърганата кора от лимона, докато стане на пухкав крем. Прибавяме 3 жълтъка и 2 цели яйца, разбъркваме.
Към изварата, лъжица по лъжица сипваме от пудинга на прах и бъркаме, докато се поеме добре. Съединяваме двата крема (изварения и масления).
Трите белтъка разбиваме на сняг с щипка сол, като бавно добавяме и 100 г. захар. Прибавяме белтъчената смес към останалата.
Разделяме сместа на половина. Към едната прибавяме трите лъжици какао и разбъркваме. Сипваме в тавичката - пласт кафява смес, пласт светла. За да се получи мраморен ефект, леко разбъркваме двете смеси (това не го направих). Заглаждаме отгоре.
Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса, около 60-70 минути, като след 40-тата покриваме с фолио, за да не изгори отгоре. Оставяме опечения сладкиш десетина минути в отворена фурна, след което го изваждаме и обръщаме да изстине. Поднася се поръсен с пудра захар и нарязан на пастички.
Като се нареже, би могло и да се сиропира.
Така ... и втората ми рецепта, която е като руло Стефани, но не пише в списанието, че е това...
Печено руло с картофи
750 гр. кайма
3 сварени яйца
2-3 глави лук
2-3 филии намокрен хляб
1 връзка магданоз
грах, моркови, картофи (за гарнитура в тавата)
чесън, червен и черен пипер, сол, галета
От сместа се оформя дълго руло в тава (много лесно се оформя). Вътре в него завийте 3-те сварени яйца. Рулото се слага в намазана с мазнина тава, като отгоре се поръсва с галета. Отстрани се запълва с нарязани картофи, полива се с мазнина и се пече в умерена фурна.
Рецептите са много лесни. щом аз успях да ги направя
Да ви е сладко!