Татлии - вкусни, бързи, икономични

  • 25 910
  • 24
Предлагам ви нещо сладичко, което става бързо, не изисква кой знае какви продукти и е лесно за приготвяне.
Рецептата е от книгата "Българска национална кухня" и там е посочено, че е от с. Горски извор, Хасковско.

Продукти:
/аз направих 1/2 доза, излизат много бройки/

1 кг. брашно
200 мл. мазнина
вода за замесване на меко тесто /около 200-300 мл./

за сиропа:
1 кг. захар
1 л. вода
2 ванилии


От продуктите се замесва тесто, разточва се на лист с дебелина 1-1,5 см. и се изрязват различни фигурки. Пекат се в намазнена тава до златисто.
Като изстинат се заливат с горещия сироп.
Готови са за консумация след 2-3 часа, но напълно попиват сиропа и стават най-вкусни на другия ден.
Ето как изглеждат:


Надявам се да ви харесат!

Виж целия пост
# 1
В тестото, което замесваш няма ли никакъв набухвател - мая, нещо...от какво се надуват Thinking
Виж целия пост
# 2
Жужка, нищо няма. Надуват се като попият сиропа.
Виж целия пост
# 3
Ха, наистина изглежда да е лесно. Точно както го обичам ...  Heart Eyes Мъжа ми пък обожава сладки неща /добре, че не му личи/ Laughing
Виж целия пост
# 4
Ми че то много лесно Flutter ще се пробва   bouquet
Виж целия пост
# 5
Благодаря за рецептата, ще я пробвам още днес. Татлии за пръв път опитах на гости на свекърва ми, много ми харесаха, но не съм си и мислела, че се приготвят толкова лесно.  bouquet
Виж целия пост
# 6
     БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА. ИЗГЛЕЖДА ЛЕСНО И ВКУСНО!!!
Виж целия пост
# 7
Много ги обичам!Ще пробвам и тази рецепта.Аз ги знам по друг начин но този е много лесен.
Виж целия пост
# 8
Момичета, много се изненадах, като прочетох за тези татлии.
Малко офф: на времето дядо ми, като някой не искаше да яде, му казваше: ти какво искаш, татлии ли? А той беше роден през 1888г. в Беломорска Македония и все съм си мислила, че е кой знае каква манджа. Винаги ми е било чудо какво е това татлии, но не знам защо не съм го питала. Радвам се, че сега разбрах.
И по същество - един въпрос: не стават ли малко като накиснат хляб, като попара? Такова у нас не се яде. Но ще трябва да се пробва.
Виж целия пост
# 9
Няма нищо общо с попара!Досега не съм ги правила в къщи а съм ги купувала от гр.Пещера по различни са от тези само там ги имаше но видях че са ги пуснали и в Пловдив в един магазин
Виж целия пост
# 10
sisii, благодаря, наистина ще ги пробвам, че ме подгони сантимента!
Виж целия пост
# 11
...И по същество - един въпрос: не стават ли малко като накиснат хляб, като попара? Такова у нас не се яде. Но ще трябва да се пробва.
Не, не се разкисват чак толкова, отвътре остават леко хрупкави.

А предполагам, че дядо ти е казвал така, защото навремето захарта е била недостижим лукс за повечето хора.
Виж целия пост
# 12
Ще ги направя . Приличат ми на толумбички Mr. Green
Виж целия пост
# 13
много интересна рецепта Grinning благодаря - може да я пробвам като стана по-добра в месенето и точенето
Виж целия пост
# 14
Много ги обичам!Ще пробвам и тази рецепта.Аз ги знам по друг начин но този е много лесен.
sisii, напиши и твоята рецепта.  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия