Почитатели на руската кухня

  • 29 596
  • 79
# 45
Хайде още едно въпросче - рецепта за Солянка и Солянка по Ленинградски  omm
Виж целия пост
# 46
Салата винегрет

нямам пропорции, на око:
варено червено цвекло, варени картофи, кисели краставички, кисело зеле,лук- нарязани на ситно, варен зрял фасул, сол, олио, оцет.


Мариновани червени малки доматчета (не Черри, а просто по-дребни домати)

Кипва се 4 л вода, като изстине се прибавя 1 бутилка 9 % оцет. В три литрови буркани се нареждат доматчетата, слага се по 1 с.л сол във всеки буркан и се залива с маринатата.
Виж целия пост
# 47
Eхо няма ли кой да ми отговори - моля Ви - солянка и солянка по Ленинградски  newsm17
Виж целия пост
# 48
Eхо няма ли кой да ми отговори - моля Ви - солянка и солянка по Ленинградски  newsm17

Ето каква рецепта за Солянка по Ленинградски намерих, но е на руски  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 49
дикси Благодаря ти   Hands Clap
Виж целия пост
# 50
И аз ще съм от тези с молбите.  Praynig
Моля за рецепта за сладолед, такъв като руския не съм яла никъде другаде, и не е от носталгията, защото преди 2-3 години в Пикадили продаваха санктпетербургски, но вече няма. Ще ме прощават Дарко, Делта, Нестле и т.н., но за мен техните сладоледи са продукт на химическата индустрия, не на хранително-вкусовата.
Също така да ми споделите с каква сметана от наличните на пазара го правите.
Като сложа машината за сладолед във фризера и отпред ще се нареди на опашка домочадието, въоръжено с лъжици.  Flutter
Виж целия пост
# 51
И аз ще съм от тези с молбите.  Praynig
Моля за рецепта за сладолед, такъв като руския не съм яла никъде другаде, и не е от носталгията, защото преди 2-3 години в Пикадили продаваха санктпетербургски, но вече няма. Ще ме прощават Дарко, Делта, Нестле и т.н., но за мен техните сладоледи са продукт на химическата индустрия, не на хранително-вкусовата.
Също така да ми споделите с каква сметана от наличните на пазара го правите.
Като сложа машината за сладолед във фризера и отпред ще се нареди на опашка домочадието, въоръжено с лъжици.  Flutter

Ето ти оригиналната рецепта, но веднага ще ти кажа, че няма да можеш да го направиш същия ако нямаш руско сухо мляко. Вкуса на сухото им мляко е несравним с нищо. Никъде по света на съм срещала по-вкусно и по-ароматно.

Цитат
Пломбир сливочный:
Молоко цельное 250 гр
Сливки 370 гр
Молоко сгущеное обезжиренное 102 гр
Молоко сухое цельное 50 гр
Крахмал картофельный 10 гр
Ванилин 0,1 гр
Вода (минеральная) 108 гр
Сахар 105 гр
Электронный термометр
Електромороженница
Выход 1000 гр
__________________________

Смешать воду, молоко и сливки (при этом оставить 50 гр смеси для растворения крахмала). Нагреть смесь до +40...45Ц. Развести крахмал с оставленной холодной смесью. А теперь все смешать и довести до +60Ц. (Температурные условия необходимо исполнять неукоснительно!!!). Затем пастеризовать смесь до +92...95Ц. Отфильтровать! Быстро охладить до +2...6Ц и оставить "созревать" смесь от 2 до 24 часов в холодильнике при температуре +5...6Ц (оптимальное время - это 24 часа, но не более). Заливаем в электромороженницу на 45 мин (в зависимости от модели).
Виж целия пост
# 52
Благодаря, Ксения, ще ме затруднят температурните условия, както и да намеря подходяща сметана, но ще се опитам. Поне няма да е пълен с емулгатори, набухватели и т.н.
Виж целия пост
# 53
Тъкмо в момента бъркам едно боршче Flutter Малко го обърках, сложих повече зеле и май клони към зелева чорба   Embarassed Иначе мъж ми го готви обикновено, той е с руска кръв и става страхотно  Peace Слага много подправки, черен пипер, дафинов лист, копър, магданоз, чесън и го сервира със сметана. Добре, че беше тази тема да видя, че съм забравила дафиновия лист!
За пелмените, от както се познаваме ми е обещал да ми прави, около 15 години  Crazy и още не е! Дали ако го изненадам с машинка за пелмени, най-накрая ще мога да ги опитам  Laughing
От свеки, само салатата винегрет съм научила, но вместо боб тя слага грах  newsm78
Виж целия пост
# 54
Никога не слагам в борша чесън. Shocked И не съм виждала някога някой да прави честнов борш. newsm78

Пелмени с машинка се правят по-трудно от пелмени на ръка. Едва ли с машинка ще го накараш, ами си спретвай ръкавите сама. Laughing

Винегрета се прави с грах разбира се. Но някои хора си умират да префасонват класически рецепти. В София веднъж се сдърпах с главния готвач на ресторант Москва заради този винегрет. Донесоха ни някаква помия абсолютна. Crossing Arms
Виж целия пост
# 55
Да сложа и тук тази рецепта, все пак е от руски източник, а и много ми хареса.
Това е един много лесен и вкусен сладкиш, по рецепта от руски форум. Понеже руските пряники са ми любими, а  това нещо прилича на тулски пряник. Така се казва и рецептата "Похоже на Тульский пряник". Дали прилича е спорен въпрос, но е вкусно и бързо. Особено, когато ти се яде сладкиш, пък нямаш кой знае какви продукти вкъщи.

Продукти:
1 ч.чаша сладко /аз използвах останало от ягоди в две бурканчета/
1 ч.чаша захар
3 яйца
Всичко това се обърква хубаво в купа и се добавят:
3 ч.чаши брашно
бакпулвер или сода, угасена с оцет, или дом.бакпулвер - 1/2 ч.л. сода + 1/2 ч.л. лимонтозу.

Всичко се разбърква хубаво, слага се в намазана с олио тавичка и се пече. Аз пека в ненагрята фурна на около 150-160 град. 30 мин. Печенето вече си зависи от фурната. Проверява се с клечица или с каквото си проверявате кексовете и др. сладкиши дали са опечени.


Виж целия пост
# 56
Никога не слагам в борша чесън. Shocked И не съм виждала някога някой да прави честнов борш. newsm78

Пелмени с машинка се правят по-трудно от пелмени на ръка. Едва ли с машинка ще го накараш, ами си спретвай ръкавите сама. Laughing
Да, свеки не слага чесън, но задължително сервира борша освен със сметана и с пресни скелидки чесън, да си хрупаш  Flutter
Моят борш беше одобрен, само картофите били по-малко, а не зелето в повече   Wink
Аз пелмени никога не съм яла и се съмнявам да започна да правя нещо, на което не познавам вкуса, а ако чакам на половинката да му дойде музата  Crazy Опитвам се да ускоря процеса някак си  Laughing
Виж целия пост
# 57
Никога не слагам в борша чесън. Shocked И не съм виждала някога някой да прави честнов борш. newsm78

Правят xenia, аз съм яла борш с чесън в Украйна, като студентка, и го предпочитах, защото по не се усещаше вкуса на цвеклото. Тогава ми беше непривичен вкусът на цвеклото, в България не бях яла такова нещо. Сега мога да ям борш и само от цвекло Grinning,т.е. искам да кажа, че харесвам всякакви видове борщ. Има доста голямо разнообразие от рецепти.
Виж целия пост
# 58
Тези дни сме на квас - ябълков,а днес сложих и от ръжен хляб,надявам се да стане бързо,нямам търпение да го вкуся. Crossing Arms
Виж целия пост
# 59
     Ето рецептата:
брашно-3ч.ч.,
захар-1ч.ч.,
мед-3с.л.,
масло или маргарин-100г.,
1 яйце,
хлебна сода 1ч.л.
и аромати каквито имаш-канела,карамфил,мускатово орехче,по малко слагай,че са с много силен аромат.
За лимоновите -настъргана кора и малко от сока.
Замесва се бързо тестото,разделя се на топчета колкото голям орех и се пекат в продължение на 8-15мин.при 220-240градуса.
    След като изстинат покривам със захарна глазура-
1ч.ч. захар,
1/2ч.ч. вода
и настъргана кора от лимона или 1п.ванилия.
Вари се докато се посгъсти,но не много и нанасям с четката.Като престоят един ден стават още по вкусни.
   А кой помни едни малки гевречета - сушки-много твърди и трайни,обожавах ги.
   А леля ми работеше в сладкарски цех в Москва,носеше такиииива ТОРТИЧКИ....намам думи да ви опиша,да ти е жал да ги разрежеш.А пък вкуснииии....мммм,покапах се.

Оххх, руските торти не мога да сравня с нищо, особено с тези изкуствени кремове и сметани, дето сега продават у нас. Липсват ми много, особено торт с белковым кремом.ММММММ.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия