Как се панират кладници?

  • 16 069
  • 22
# 15
Панирах. Поради липса на бира, панирах само с каша от яйце и брашно.
Станааааа  Crazy Много вкусно!!!
Виж целия пост
# 16
Кладниците не са ли сърнели?
Виж целия пост
# 17
Кладниците не са ли сърнели?
Не,не са сърнели.Има разлика .
Виж целия пост
# 18
Аз все се каня да купувам от тези гъбки,кладници ...

Е ще се наканя на края ...какво приготвяте с този вид гъба? 


Цитат
Кладница (гъба)

 
Научно наименование
 Pleurotus ostreatus   (Jacq. : Fr.) Kummer
 
 
Кладницата е вид базидиева гъба от род Кладница. Тази гъба разгражда скоро-омъртвена дървесина и плододава едри, езиковидни тела. Плодните тела са ядливи и популярни в кулинарията поради факта, че гъбата се отглежда и култивира изключително лесно и итензивно. Гъбата е широко разпространена както у нас така и по света. Среща се предимно в широколистни гори, от късна есен до падане на сняг, понякога и през ранна пролет.

Виж целия пост
# 19
О, мерси за снимката. Знам я, ама никога не съм я брала и яла. Мислех, че не се яде.

А на мен много са ми се дояли панирани сърнели  Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Аз гледам да не смесвам гъби с нищо белтъчно, така че правя обикновено като Мама Цоцоланка. Ако искам панировка, слагам газирана вода (за бирата не знаех, ще пробвам  Peace) и брашно и сол и малко сода за хляб.
Виж целия пост
# 21
Кладниците са доста твърди гъбки......У дома първо ги бланшираме 5-10 минути в подсолена вода и след това ги панираме...  chef
Виж целия пост
# 22
Момичета мерси за инфото.   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия